İçeriğe Yönlendir

Farklı Ilden Sıfır Araç Alımı Hakkında Yardım

Tayfun Özcan

Recommended Posts

Tayfun Özcan

Arkadaşlar kısmet ise yarın farklı bir ilden araç alacağız. Satış görevlisi bana farklı bir ilin plakası çıkacağı için noterden takipciye vekalet vereceğimi söyledi. Olayların nasıl ilerleyecegini bilmediğim için birşey demedim. Dikkat etmek gerekenler neler yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Oncelikle hayırlı olsun. Nerede yaşayıp nereden alacaksınız? Ben de Amasya'dan Samsun a gittim almaya. Eğer yakınsa faturayı alıp ikamet ettiğiniz yerden plakayı çıkarıp bayide takıp alın arabanızı. Bir de sıfır diye es geçmeyin. Bayi bazen boyalı araç satabiliyor. Arabanın sağını solunu kontrol edip alın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Bülent Serdar

Hayırlı olsun. 2013 yılı Temmuz ayında, halen kullanmakta olduğum aracı Kayseri'den aldım.

-Yakın illerde araç aradım, bulamadım.

-Kayseri Ünal'larda aracı buldum.

-Telefonda anlaştık. Satıcı buradaki, belirttiğim  banka şubesine kredi talebinde bulundu. Kredi işleri tamamlanmadan önce kargo ile gerekli olan proforma fatura vb. evrakları yolladı.

-Kredi çekim işleminden önce, kasko-sigorta işleri yapıldı.

-Kredi çekildi. Kırıkkale trafikten ruhsat - plaka işleri halledildi.

-Plaka ile Kayseri'ye gidip, kalan ödemeyi yaptıktan sonra aracı teslim aldım.

Bu bahsettiğim işlemlerin hiçbirinde aracı kişi yada kuruluş olmadı, tüm işlemleri kendim yaptım. Noter vekaleti falan gerekmedi...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Arkadaşlar kısmet ise yarın farklı bir ilden araç alacağız. Satış görevlisi bana farklı bir ilin plakası çıkacağı için noterden takipciye vekalet vereceğimi söyledi. Olayların nasıl ilerleyecegini bilmediğim için birşey demedim. Dikkat etmek gerekenler neler yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle hayırlı olsun. Güle güle kullanın. 

Aracınızın plaka ve ruhsatı sizin nüfusa kayıtlı olduğunuz adrese bağlı trafik tescil den çıkacak. Bunun için plaka ve ruhsat çıkartması için muamelecilere vekalet vereceksiniz ya da tüm işlemleri kendiniz halledeceksiniz. ÖTV yatacak KDV yatacak sonra proforma fatura ile trafik tescil gidilip plaka ve ruhsat çıkacak. Sonra sigortası ve isteğe bağlı kaskosu yapılacak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tayfun Özcan

Konuyu yanlış yere açmışım sanıyorum, taşıyan arkadaşa teşekkürler.

Muğda'yım şu anda, aracı Antalya'dan alacağım. Satış görevlisi arkadaş akşama kadar arabnın plakası ile birlikte hazır olacağını söyledi. Tabi kasko olayı var birde neredeyse 4 saatlik yol, kaskosuz getirmekte istemiyorum. Ne yapsam bilemedim.

Yorum bağlantısı
Tayfun Özcan

Satış ile ikgilenen arkadaşı aradım şimdi, sadece noterde 60 lira ücret var, takipçi ücreti tamamen bizim dedi. Araç kaskosunu da isterseniz biz yaparız, isterseniz size tüm bilgileri verir kendi kaskocunuza yaptırıp yola çıkarsınız dedi. Kafama yattı ama siz ne düşünürsünüz bu konuda.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sifir arac alinacak. Bayinin calistigi elemana vekalet vereceksiniz hizli islem icin trafik sigortasını yaparlar. Kasko siZin seciminiz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...