İçeriğe Yönlendir

1996 Stratus Hella Bi-Xenon,audi Gündüz Farı,power Led Sinyal

Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

Ankara'dan bir arkadaşımızın 96 stratus arcının ciddi manada önünü aydınlatmadan yoksun Depo marka ama çok acayip ışık odaklaması ve çizgisi olan bu farlara yeni nesil İntemo bi-xenon mercek kullanıldı.Gen4 balast takımı Philips 4300k xenon takımı kullanıldı.Sinyal kısmıda mercekli yapıya eş olsun diye Mondeo minik merceği için sarı ledler ile sinyal yapıldı.Audi tarz pleksidende gündüz farı ve park yapıldı.Ayrıca yine ayrıyeten ledler ile amerikan park yapıldı.Rabbimin izni ile oldukça performanslı bir fara dönüş için yaptığım bu çalışma bu araçta beni daha bir başka sevindirdi.Orijinal farın çizgilerini çekmek hiç aklıma gelmedi.

Merceğin plastik olan dış kasasını 7.3cm e kadar alttan üstten traşladım.Farın içi 8,5cm civarı.Mercek etrafını kapatma faslı beni fevkalade oyalayan kısım oldu ama işlem bitince arkama yaslanıp izledim dersem yalan olmaz.İşte detaylar.

0CFCR4u.jpg

MGLOj2p.jpg

nZrGihi.jpg

4QZECHf.jpg

RiVNMxh.jpg

sUn5IVp.jpg

7QaBZcN.jpg

ZSf0csk.jpg

rryijTz.jpg

lW1tsFz.jpg

vW3rp3j.jpg

kCCKJQH.jpg

lqsv4RD.jpg

OcnNElH.jpg

RWKzU8G.jpg

6oFXuh4.jpg

aAmkSTe.jpg

eavI5rp.jpg

YTzNOlz.jpg

Araç üzerindeki resimler cep teli ile çekildi.Daha iyi resimler olunca ekleyeceğim.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 7
Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli
(düzenlendi)

Oktay Bey,döktürmüşünüz gene.Ellerinize,emeğinize sağlık. :bravo:

tarihinde Uğur Samyeli tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Başlık bu olacaktı ama sadece tarih çıkmış.Düzeltilebilirse sevinirim.

1996 stratus Hella bi-xenon,audi gündüz farı,power led sinyal.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Ustam konudaki 9.resimden sonraki siyah kalıp Hella mercek.Sanırım 3inch sınıfına giriyor ama Yeni tip Hella dediğimiz metal kasa mercekteki Lensten çap olarak sanırım 2mm falan daha küçük.Lakin yeni Hella mercekten daha güzel ve özellikle uzun hüzme harika.Halojen uzun gibi etkili diyebilirim.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/260704-bi-xenon-mercek-%C3%A7e%C5%9Fitleri/

Ustam başlığada bi el atsan üstteki mesajda yazıyor.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Oktay abi çok güzel olmuş

Gündüz farının yanarken araç üstündeki halini çok merak ediyorum. Bi de gündüz aydınlatması tek taraflı mı sağlandı,  çift taraflı mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Araç üzerindeki gündüz farı uzaktan görünümü bende merak ediyorum.Resimleri bekliyorum.Çift taraflı Sağ sol uygulama 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...