İçeriğe Yönlendir

Ailenin Yeni Aracı , Skoda Rapid Spaceback 1,6Tdı Dsg

Ali Gürsoy

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Yarın oraya çok yakın olmasa da yakınlarına gideceğim. :biggrin: Ama ne Dsg den anlarım. Ne nereye bakmak gerektiğinden. Şöyle alıcı gibi bakarım. Olmadı ararım seni, ne istiyorsan bakarız abim.  ;)

Vallahi olur, dsg ye bakma, 90 hp ve dsg kurtarmaz zaten, 105 olsaydı tamam ama patlar o dsg  :D

Nasıl diyim, içine bindiğinde ferahmı, konsol sert plastik ama işçlik iyiymiş, insanı rahatsız ediyormu, fiestadan uzun ama en olarak daha rahat edermiyim mesela, gözümde canlandıramadım arabayı, Audi A3 sportback boyutlarında sanırım, az daha darmış, a3 boyutlarında yada yakınmı mesala, birde bakınca seni rahatsız eden gözüne batan biryeri varmı?

Bu arada xenon far ve navigasyonlu teyp olmazsa olmaz, varmıdır?

audi-a3-sportback-07.jpg

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

55 ve o yakıt ile normal, 43 lükle ben 130 falan gidiyorum sonra düşmeye başlıyor, tabiki ibre inmez, diesel bu :)

55lt galiba .

Benim araba şehiriçinde her çeyrekde 100 km yapıyor, şehir dışında 125 km :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Test yazısındaki resimler'de teyp'te farklıydı . Araba yükselmiş gibi .

Ona birşeyler olmuş, servis düzene sokmuş gibi geldi bana, hayatta almazdım şahsen.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Benim araba şehiriçin her çeyrekde 100 km yapıyor, şehir dışında 125 km :D

Bitmişsin sen, ben çeyrekle şehir içinde 200km.  altına hayatta düşmem, şehir İzmir-Ankara-Balıkesir bu arada, İstanbul u bilmem :) Bursa dada sanırım aynı şeyi yakarım.

Yorum bağlantısı

Vallahi olur, dsg ye bakma, 90 hp ve dsg kurtarmaz zaten, 105 olsaydı tamam ama patlar o dsg  :D

Nasıl diyim, içine bindiğinde ferahmı, konsol sert plastik ama işçlik iyiymiş, insanı rahatsız ediyormu, fiestadan uzun ama en olarak daha rahat edermiyim mesela, gözümde canlandıramadım arabayı, Audi A3 sportback boyutlarında sanırım, az daha darmış, a3 boyutlarında yada yakınmı mesala, birde bakınca seni rahatsız eden gözüne batan biryeri varmı?

Bu arada xenon far ve navigasyonlu teyp olmazsa olmaz, varmıdır?

:D Abi bunları direkt Ali ye sorsana..  :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Araç C segmentine göz kırpıyor hacim anlamında 

Peki yalıtım ve süspansiyonu kıyaslarsak, yalıtımı Mondi ile ve Focus 3 le kıyaslarsak mesela, süspansiyon zaten lokum gigiymiş, fiesta dan çok iyi bu net.

Bu soru Ali adaşımada gelsin, hemde Mondi kullanıcısı zaten  :)

:D Abi bunları direkt Ali ye sorsana..  :D

:D

Hakaten yahuu, sen yinede bakarsın artık  :p

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Peki yalıtım ve süspansiyonu kıyaslarsak, yalıtımı Mondi ile ve Focus 3 le kıyaslarsak mesela, süspansiyon zaten lokum gigiymiş, fiesta dan çok iyi bu net.

:D

Hakaten yahuu, sen yinede bakarsın artık  :p

Test parkuru çok kısaydı,konfor ve tokluk hissi c maxtan iyiydi ..Güç  :nea:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Test parkuru çok kısaydı,konfor ve tokluk hissi c maxtan iyiydi ..Güç  :nea:

konfor ve tokluğa inanırım, cmax ı direk eleme sebeblerimden biriydi, halbuki heveste etmiştim, Ford =sadece mondi selective şuan.

Güç ona da inanırım, 90 hp ve dsg, araba 1200 küsür kilo, direk hantal diyebilirim, 105 hp ve manuel idare eder sanırım.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bitmişsin sen, ben çeyrekle şehir içinde 200km.  altına hayatta düşmem, şehir İzmir-Ankara-Balıkesir bu arada, İstanbul u bilmem :) Bursa dada sanırım aynı şeyi yakarım.

Naylonla aynı güzergahta 4.2 4.5 yakıyorum fiesta ile 7.5 - 8 arası değişiyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Valla bana , güzel geldi . O kadar senedir otomatik ve yüksek hacimli araç kullanıyorum . Bence beygirine ve hacmine göre gayet iyi ... Ataklık ve yokuş çıkması bana yetti . Sonuçta bu araç ekonomi ve şehir içi kullanım amaçlı bir araç . Bence vites ve 90hp  bu araca yetiyor ...

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Evet ya manuel 105 hp yada 1.4 tsi 122 memnun eder ancak..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

konfor ve tokluğa inanırım, cmax ı direk eleme sebeblerimden biriydi, halbuki heveste etmiştim, Ford =sadece mondi selective şuan.

Güç ona da inanırım, 90 hp ve dsg, araba 1200 küsür kilo, direk hantal diyebilirim, 105 hp ve manuel idare eder sanırım.

Belli bir yaştan sonra otomatik araba bakmak lazım ;)  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Valla bana , güzel geldi . O kadar senedir otomatik ve yüksek hacimli araç kullanıyorum . Bence beygirine ve hacmine göre gayet iyi ... Ataklık ve yokuş çıkması bana yetti . Sonuçta bu araç ekonomi ve şehir içi kullanım amaçlı bir araç . Bence vites ve 90hp  bu araca yetiyor ...

Uzun yol için ne dersin, 105 hp manuel araç, biraz fazla gibi ama Mondi ye kıyasla yalıtım, yolda gidiş ve konfor nasıl peki?

Belli bir yaştan sonra otomatik araba bakmak lazım ;)  :biggrin:

Sende bunu diyorsan :D  beni zaten Merso kurtarırda şuan o kadarına cesaret edemem açıkcası.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Yetme konusu biraz göreceli bu aracın 1.2 atmosferik olanı da var fiyatı 40 küsür gibi..Belkide oda bazılarına yetiyordur..güle güle kullanın bu arada

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

a3 e göre kıyaslayabilsek ebad olayı gözümde çözülecek.

620_51eb1bb64e80a.jpg

aua3skra00_51eb1a0c6ce9f.jpg

aua3skra20_51eb1a0c8c68f.jpg

aua3skra40_51eb1a0cad9d2.jpg

aua3skra50_51eb1a0ce48b6.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Uzun yol için ne dersin, 105 hp manuel araç, biraz fazla gibi ama Mondi ye kıyasla yalıtım, yolda gidiş ve konfor nasıl peki?

Sende bunu diyorsan :D  beni zaten Merso kurtarırda şuan o kadarına cesaret edemem açıkcası.

Abi uzun yol için birşey diyemem , daha çıkmadım yola . Ama mondeo ile kıyaslayacaksak eğer , yalıtım güzel mesela motor sesi aynı seviyede . Amortisörler fazla yumuşak değil , yani yoldaki bozukllukları biraz hissettiriyor . Bu da ince yanak lastikten dolayı diye düşünüyorum . Yol tutuşu oldukça hoşuma gitti hb olmasına rağmen virajda çizgiden çıkmıyor ... Koltuğu mondeonun koltuğu kadar rahat değil zaten o bir mondeo değil :)

Test etmedim ama , a3 çok az daha enlemesine geniş galiba .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Abi uzun yol için birşey diyemem , daha çıkmadım yola . Ama mondeo ile kıyaslayacaksak eğer , yalıtım güzel mesela motor sesi aynı seviyede . Amortisörler fazla yumuşak değil , yani yoldaki bozukllukları biraz hissettiriyor . Bu da ince yanak lastikten dolayı diye düşünüyorum . Yol tutuşu oldukça hoşuma gitti hb olmasına rağmen virajda çizgiden çıkmıyor ... Koltuğu mondeonun koltuğu kadar rahat değil zaten o bir mondeo değil :)

Hımm yakın olması bile yeter, bu sınıf ve bu fiyata sıfır araba için güzel vallahi, fiesta yı direk darma duman eder, sanırım buna geçersem baya fark hissederim ne dersin? :)

motor 105 hp. ile üzmez, sollamada rahat ettirsin yeter, zaten derdim tokat değil, olsa forda zaten bakmazdım  :D

hele komediye bak sıfır 1.5 tdci fiesta (75 hp.)  52.300 tl. Rapid varken saçmalığın dik alası gibi geldi bana, zaten fiesta mk6.5 la bitmiştir bu arada :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Birde elegance donanımda hız sabitleyici ,kararan ayna ,far sensörü olsaydı iyi olurdu.Taktik çalışıyor skoda bunları da koysa konsoluda yumuşak malzeme yapsa octavia yı zora sokar..segmenti farklı olsada

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Birde elegance donanımda hız sabitleyici ,kararan ayna ,far sensörü olsaydı iyi olurdu.Taktik çalışıyor skoda bunları da koysa konsoluda yumuşak malzeme yapsa octavia yı zora sokar..segmenti farklı olsada

konsol vinlesk olsa çok iyi olurdu, elegance da hız sabitleyici zaten var diye biliyorum, kararan ayna far sensörü önemsiz zaten, onlar süse girer, adaptive xenon olsa iş değişir tabii...

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
(düzenlendi)

Hız sabitleyi var elegance modelde . Kararan ayna olmaması çok kötüymüş , hakkatten .

tarihinde Ali Gürsoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ali abi boyutlar c sınıfına yakınmış ama araç b sınıfı içine yerleştirilmiş. Ben ilk mesajdaki resimlere bakınca aracı c sınıfı sandım boyutlar gayet iyi. Bakalım gözüm dönüp Ali abinin bulduğu koşullarda düz vites bulursam acımam alırım. Annemlere kalırsa direk alacaklarda çok onları işin içine sokmak istemiyorum :)

Koşulda buluruz sanırım, biz düz şanzıman alacağız, 5 bin düş, yerine zenon+cam tavan+teyp koyacağız, 60 a alırız elegance 1.6 tdi 105 hp manuel diye umut ediyorum, daha inermi bilmem, takasa versem fiestayı ne derler acaba, zarar kesin sanırım.

Bu arada Okti Combi 1.6 tdi manueli de 74 kaada alırız rahatça, olayda biter ama 10 kaat fark var, bir de rapidden tokat yemek var, zira kilo avantajıyla tokatlar :)

aslında bunu istiyorum ama malum bütçe

7.jpg

6.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...