İçeriğe Yönlendir

Ailenin Yeni Aracı , Skoda Rapid Spaceback 1,6Tdı Dsg

Ali Gürsoy

Recommended Posts

Abdurrahman Balaban

Hız sabitleyi var elegance modelde . Kararan ayna olmaması çok kötüymüş , hakkatten .

Test esnasında bakmıştım broşüre hız sabitleyici yok kalmış aklımda pardon..Sonuçta fiyatı uçuracak şeyler değil ayna ,sensör neden koymazlarki

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Benim hiç kararan aynalı aracım olmadı :) birde ilk kez koltuk ısıtmalı araca bindim geçen hafta. Çok garip bir his yaşatıyor ısıtma. Birde biraz fazla açmışım :) donanım iyidir :)

Alışınca , eksik geliyor . Isıtma candır , özellikle kışın yorgan dışında kalmış bir parçan varsa , işe gidene kadar fizik tedavi yapar :D

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

ısıtma kolay, hallederim, dert değil  :rolleyes:  kararan aynada basit iş Aliexprees dükkanım sağolsun, xenon önemli xenooon :)

Valla Ali abi 36 ay %0 sıfır faiz dedi internet sitesinde 36 aya %1,02 faiz diyor :) sıfır faize girerimde %1,02 yüksek benim için 36 ayda

Skoda damı hadi yaa link varmı?

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

faiz bankayla aynı, mümkün olduğunca az kredi kullanmak lazım, krediyi 48 ay yaparsan ne olur Mert?

Ali abi 1.6 Tdi kullan hayran kalacaksın.

Yapma yaa, fiesta 1.6 tdci yi sollarmı :)  mesaj kutunu boşatsana, atamadım mesaj kardeşim  :angry:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Ali abi düz vitesler 5 vites ise aracın 90-110 ile giderken çevirdiği devirleri bulabilir miyiz ? Çünkü benim eski araç 120 ile giderken 3 bin devir yapıyor. Uzun yolda konfor falan olmuyor

bakalım ama okudum bir yerde, 2000 devirde 110 la gidiyor bu alet, 3000 de 120 yi  geçer bence...

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

faiz bankayla aynı, mümkün olduğunca az kredi kullanmak lazım, krediyi 48 ay yaparsan ne olur Mert?

Yapma yaa, fiesta 1.6 tdci yi sollarmı :) mesaj kutunu boşatsana, atamadım mesaj kardeşim :angry:

Abi whatsapp dan yazıver. İçinden geçer [emoji23]

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Abi whatsapp dan yazıver. İçinden geçer [emoji23]

hay Allah :)

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Abi uzun yol için birşey diyemem , daha çıkmadım yola . Ama mondeo ile kıyaslayacaksak eğer , yalıtım güzel mesela motor sesi aynı seviyede . Amortisörler fazla yumuşak değil , yani yoldaki bozukllukları biraz hissettiriyor . Bu da ince yanak lastikten dolayı diye düşünüyorum . Yol tutuşu oldukça hoşuma gitti hb olmasına rağmen virajda çizgiden çıkmıyor ... Koltuğu mondeonun koltuğu kadar rahat değil zaten o bir mondeo değil :)

Test etmedim ama , a3 çok az daha enlemesine geniş galiba .

Uzunca baktığım araçlardan biri...tam bir evin ikincisi olacak araba...ver hanıma kullansın...arasıra  şaka yapmaya sende kullan tarzı bir araba...yakıtı mükemmel...en sevmediğim tarafı wv grubundan da uzak durmama neden olan arka koltuğa kadar çıkan yükseklik...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

ana araba olacak :) yorumlar, aldığım bilgiler, kafam karıştı ve 60 liralık araba alıp motor dışında fiesta dan sonra aman aman bir fark olmayacak gibi gelmeye başladı bana  :( yoksa olurmu...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bu arada koltuk ısıtmada var (4:20) bu araçta, lastik basınç sensörü şuan var zaten, sadece acele etmeyip biraz beklemek lazım, opsiyon paketler gelecek sanırım 

neyse konu neydi, ben araba testine çevirdim :)

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

ana araba olacak :) yorumlar, aldığım bilgiler, kafam karıştı ve 60 liralık araba alıp motor dışında fiesta dan sonra aman aman bir fark olmayacak gibi gelmeye başladı bana  :( yoksa olurmu...

Tamamen doğru kurulmuş bir cümle ve net bir sonuç...

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Tamamen doğru kurulmuş bir cümle ve net bir sonuç...

Değmez diyorsun dimi, üstelik nerdeyse sıfırı kadar temiz ve zaten yenisine göre daha sağlam bir arabam varken  :)

En iyisi bekliyim ben, direk D sınıfına geçeyim, sabahtan beri inceliyorum, ne leonu ne asx  ne başkası kaldı, bekleyip adam gibi birşey yada Kaşkay gibi bir araba alayım en güzeli...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Clio'yu 0 olarak aldığım zaman kullanıcılardan, bir çok kötü yorum duyuyordum.

Ulan 50 lira verdim orası böyle şurası söyle, burdan ses geliyor diye.

Mucize beklememek lazım. 

Demek istemem o ki 60 bin tl verdikten sonra en iyi arabaya sahip olacağımız veya bize bir çok şey katacak gibi olmuyor. 

Bu 60 audi 100 mercedes 200 ferrari 500 gibi ne kadar para okadar okadar ele geçen.. 

Yukarıdaki alıntıladığım yorumun gibi düşünürsen abi, Fiesta'ya devam edebilirsin. En son Fiesta'da istediğim yere götürüyor, buda götürecek niye üstüne 40 kağıt vereyime gelir sonuç.

Bu araç değiştirme olayı birazda kişinin bazı duygularını tatmin edecek birşey. Sadece daha fazla para vererek, o değerde bir mal sahibi ve bazı ekstra donanımlar ele geçiyor.

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Geçen hafta bir arkadaşım 2013 19 binde kaşkayi aldı ..58 bine... ama  araba da 7 bin lira hasar kaydı vardı... ;)

Araba gerçekten güzel (skoda  için diyorum).fiestadan daha fazla artısı var ama sınıfı belli...Şu an öyle bir handikap var ki.. önceden 60 bine araba alınırdı şimdi minik arabalar alınabiliyor... tabi bu dediğim sıfır arabalar için geçerli...

Şimdi kendimden örnek vereyim...benim arabanın liste fiyatı 161 bin lira ...indirimle 151 bin lira...ben öğretmen gelirimle alabilirmiyim...kesinlikle hayır...

şimdi seçim yapmalıyız...iyi ama az eski  yüksek sınıf bir araba mı ? yoksa paramızın yettiği ama bizi hiç mutlu etmiyecek sürekli özlem içinde etrafımızdaki alamayacağımız arabalara bakmak mı ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Hayırlı olsun abi 190 tlye 1300 km bu veriler gercek mi ?

Olmasa bile  yakın gider...

benim rekorum ..megane sport tourer la...2270 km de 104 litre yakıt... 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Geçen hafta bir arkadaşım 2013 19 binde kaşkayi aldı ..58 bine... ama  araba da 7 bin lira hasar kaydı vardı... ;)

Araba gerçekten güzel (skoda  için diyorum).fiestadan daha fazla artısı var ama sınıfı belli...Şu an öyle bir handikap var ki.. önceden 60 bine araba alınırdı şimdi minik arabalar alınabiliyor... tabi bu dediğim sıfır arabalar için geçerli...

Şimdi kendimden örnek vereyim...benim arabanın liste fiyatı 161 bin lira ...indirimle 151 bin lira...ben öğretmen gelirimle alabilirmiyim...kesinlikle hayır...

şimdi seçim yapmalıyız...iyi ama az eski  yüksek sınıf bir araba mı ? yoksa paramızın yettiği ama bizi hiç mutlu etmiyecek sürekli özlem içinde etrafımızdaki alamayacağımız arabalara bakmak mı ?

İyi ama az eski olabilecek en üst sınıf araba, sanırım bu gidişle 2. el almam kuralımı bozacağım, istediğim şartlar olmuyor çünki, mondi selective 2. el sıfır kaşkaydan daha ucuz ve onu zaten katlar, evet durum bu, fiestayla devam, hazır olunca iyi birtane bulup D sınıfına geçiş, olay budur. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Ben hiç sıfır araba alamadığım için bilemiyorum... :blush:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Clio'yu 0 olarak aldığım zaman kullanıcılardan, bir çok kötü yorum duyuyordum.

Ulan 50 lira verdim orası böyle şurası söyle, burdan ses geliyor diye.

Mucize beklememek lazım. 

Demek istemem o ki 60 bin tl verdikten sonra en iyi arabaya sahip olacağımız veya bize bir çok şey katacak gibi olmuyor. 

Bu 60 audi 100 mercedes 200 ferrari 500 gibi ne kadar para okadar okadar ele geçen.. 

Yukarıdaki alıntıladığım yorumun gibi düşünürsen abi, Fiesta'ya devam edebilirsin. En son Fiesta'da istediğim yere götürüyor, buda götürecek niye üstüne 40 kağıt vereyime gelir sonuç.

Bu araç değiştirme olayı birazda kişinin bazı duygularını tatmin edecek birşey. Sadece daha fazla para vererek, o değerde bir mal sahibi ve bazı ekstra donanımlar ele geçiyor.

Araç değişme dediğin gibi benim için şuan sadece duygu meselesi, yoksa rapid falan istediğim sınıf değil, mondi selective bile tam kurtarmıyor, hep merso diyordumya işte böyle, ben beklemektende sıkıldım değişiklik istedim ama baktım sonradan pişman olacağım, Hasan beyede dediğim gibi, en güzeli bekliyim ben, kredim bitsin şunun gibi mesela....

http://www.arabam.com/ilan/galeriden-satilik-mercedes-e-serisi-e-200-kompr-avantgarde/yetkili-servis-bakimli-2005-e-200-avantgarde/5194971

10 lira daha eklesem ne skoda-ford-wv alayı duman oluyor.

yada bunun gibi birşey alıp olayı kapatırım artık.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-full-plusfull-2007-kazasiz-degisensiz-e-220-cdi-avangarde-187103581/detay

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

0 arac almanin bir + ozelligi ise odeme kolayligi.

Ayni paraya belki ust sinif belki daha donanimli arac alinabiliyor ama 0 arabaya hem degerine oranla daha fazla kredi cekiliyor hemde daha dusuk faizle kredi cekiliyor.

Bunlara ek olarak Kasim Aralik sezonunda 0 arac kampanyalarindan liste fiyatinin altina almakta olunca insanin akli 0 a kayiyor hakli olarak.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

0 arac almanin bir + ozelligi ise odeme kolayligi.

Ayni paraya belki ust sinif belki daha donanimli arac alinabiliyor ama 0 arabaya hem degerine oranla daha fazla kredi cekiliyor hemde daha dusuk faizle kredi cekiliyor.

Bunlara ek olarak Kasim Aralik sezonunda 0 arac kampanyalarindan liste fiyatinin altina almakta olunca insanin akli 0 a kayiyor hakli olarak.

Vallahi pek kayamıyor, örnek modi selective, donanımda eklersen 150 kaat, asla bu parayı etmez, çok sıkıntılı bir durum, sıfırda senin dediğini yaparsak farklı durumlar çıkıyor, ya istediğimiz araç mondi gibi saçma fiyatlarda oluyor, yada uygun dediğin fiyatlı araç rapid gibi basit kaçıyor tatmin etmiyor, fiyat ve donanım denk geldi dediğim arabalarsa Golf 7 gibi küçük kaçıyor, passat sıkıcı ve gereksiz pahalı gibi, başka markalarda sıkıntılı .... ya ne gıcık işmiş bu yahu başım ağrıdı vallahi, leon fr dedim oda tırt çıktı (zaten ufak olmazya neyse)  :angry:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

0 dedik diye Mondeo Selective demedik yahu.

Bende clio alacagimda ayni paraya 2. el hizli araclardan alabiliyordum yada Golf dizel alabiliyordum neden almadim gidip daha alt sinif arac aldim sebebi yukardaki mesajimda.

Odeme kolayligi..

Yani Rapid icin basit felanda demeye gerek yok aslinda bence.

Ali abinin almadan onceki yorumu neydi mesela ? esinin kullanacagi, dizel otomatik biraz daha guvenli ve 0 olmasi.

Demek istedigim beklentileri karsiliyorsa aranan arac odur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

0 dedik diye Mondeo Selective demedik yahu.

Bende clio alacagimda ayni paraya 2. el hizli araclardan alabiliyordum yada Golf dizel alabiliyordum neden almadim gidip daha alt sinif arac aldim sebebi yukardaki mesajimda.

Odeme kolayligi..

Yani Rapid icin basit felanda demeye gerek yok aslinda bence.

Ali abinin almadan onceki yorumu neydi mesela ? esinin kullanacagi, dizel otomatik biraz daha guvenli ve 0 olmasi.

basit derken yanlış anlaşılmasın canım, Ali beye değil sözüm yada araba kötü falanda değil, zaten konu Ali beyin neden rapid aldığı falanda değil, aslında bu konuştuklarımızın yeride Ali beyin konusu değil ama kaydı gitti konu :) ben kendim için konuşuyorum, isteğim e200 gibi bir arabayken rapid tabiki basit kalıyor yanında, rapid alma isteğim beklemekten sıkılmam ve değişiklik arayışım,sıfır arabada fiyatının ve ödemesinin uygun olması, ama aması var, 2. ele kayacağım bu gidişle, mondi örneğimse onunda alma listemde oluşu, zaten Ford da sedece Mondi iyi diyorum, sadece sıfırı gereksiz derecede pahalı o kadar.

Seninle aynı yere geldim işte, sen neden 0 clio almayıp Mondi aldıysan bende aynını yapacağım, anlaştıkmı şimdi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Sonuc olarak abi hepimizin bir ust limiti var :)

Butce 60 ise gidip 2. el 10 yasinda bir Mercedes te alabilirsin, yada basin agrimadan binecegin 0 bir arabada.

insan illa 0 alacagim diyorsa mecbur biraz alt sinifa gececek yada borcu arttirip ust sinifa :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Sonuc olarak abi hepimizin bir ust limiti var :)

Butce 60 ise gidip 2. el 10 yasinda bir Mercedes te alabilirsin, yada basin agrimadan binecegin 0 bir arabada.

insan illa 0 alacagim diyorsa mecbur biraz alt sinifa gececek yada borcu arttirip ust sinifa :)

Benim düşüncemde bu zaten, eskiden beri böyle, sadece sıkılmam ve rapidi görünce tipinin güzel oluşu motor falan acaba tatmin olurmuyum düşüncesi, 0 fiyatının uygun donanımın iadare eder seviyesi ile tam istediğim sınıf araç alana dek beni mutlu edermi düşüncesiyle konuya girdim vs.   başım ağrımadan sıfır alırım belki ama hayalimdeki araç olmuyor ne yazıkki.

dediğin gibi, 2. elde çok sıkıntılı, heleki merso da, yani zor, kendim için konuşayım, malum beni bağlayan 2 kredim var, bunlar bittiğinde inşallah rahat edeceğim, bütçe sınırım 2-2.5 ğa katlanınca zaten sıkıntı falanda kalmayacak, sonrası kolay, merso sıfır alamam (merso e200 den başlar çünki :) ) belki ama Ford Vw gibilerini 0 almakta sıkıntı olmaz, gel vade sonu geeeel :)

Neyse konuyu kendi durumumla fazla karıştırmayayım, kusura bakma Ali kardeş, arabanız hayırlı olsun tekrardan  :flowers:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...