Muhammed İkbal Dübek 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Peki onlar niye bu yalana tiyatroya başvuruyor. 1) 200 bin km araca ölmüş Gözüyle bakan 2) 1-2 parça boyası olan araca Pert gibi bakan toplumuz. 3) Hasar kaydı varsa o araca yaklaşmıyoruz. ( bu dediklerim bu bölge için geçerli) 4) galericiler de bu yollara başvurduğu için bizlerde onların hepsini aynı kefeye koyduğumuz için onlarda yalan dolan tiyatroya başvuruyor. Abi yukarda aslında dediklerine kısa bir açıklama getirdim Mehmet abi sadece sizin orda değil çokbilmişler burdada oldukça fazla. Aslında km'si düşük arabadan korkacaksın 1 Yorum bağlantısı
Serhat Işık 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Peki onlar niye bu yalana tiyatroya başvuruyor. 1) 200 bin km araca ölmüş Gözüyle bakan 2) 1-2 parça boyası olan araca Pert gibi bakan toplumuz. 3) Hasar kaydı varsa o araca yaklaşmıyoruz. ( bu dediklerim bu bölge için geçerli) 4) galericiler de bu yollara başvurduğu için bizlerde onların hepsini aynı kefeye koyduğumuz için onlarda yalan dolan tiyatroya başvuruyor. Abi yukarda aslında dediklerine kısa bir açıklama getirdim 1-2-3 maddelerine katılıyorum.fakat 4 madde biraz masumca olmuş gibi.eğer galeri düzgün ve ahlaklı olsa, araçları arabalara ilk 3 madde deki duruma göre ölü muamelesi yapan insanlara karşı sabırla ve inatla olduğu gibi satsa piyasa bu şekilde bir yol alacak ve herkes bu duruma alışacaktır diye düşünüyorum.ben mesela artık boya km hasar kaydı(pert hariç) mesele yapmıyorum. devletin de burada gerekli düzenlemeleri yaparak, vatandaşın aracın gerekli bilgilerini sorunsuz alabileceği, karşılaştırabileceği bir mekanizma oluşturması gerekiyor. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 devletin de burada gerekli düzenlemeleri yaparak, vatandaşın aracın gerekli bilgilerini sorunsuz alabileceği, karşılaştırabileceği bir mekanizma oluşturması gerekiyor. Her şeyi devletten beklememek lazım Yorum bağlantısı
Misafir 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Galericilerin veya galeri açmadan bu işi yapanların en tiksindiğim yanı kusurlu bir aracın kusurlarını gizleyerek kullanıcı insanları avlamalarıdır. Bu tavrın savunulacak bir yanı olamaz. Çok net bir şekilde kandırmacadır, dolandırıcılıktır. Günümüzde en kolay kapatılan kusur orijinal km.dir. Ancak öyle sahtekarlar var ki, vatandaşın tavrına göre komple boyalı aracı hatasız diyerek satabilirler. Her birimizin kendimizden veya çevremizden böyle aldatılma hikayelerimiz vardır. Artık bir kısım test merkezleri de böyle sahtekarlarla ortak hareket etmektedir. Mesai arkadaşıma contası yanık aracın motoruna %97 raporu vererek satmışlardır. Galeriden araç alacakların aracı onların önerdiği değil, kendi güvendikleri bir test merkezine götürmeleri gerekmektedir. Hepimiz araç satarken veya alırken, hiç bir emeği olmayan insanların bizim emeğimiz üzerinden yalan/dolanla para kazanılmasını istemediğimiz için kullanıcılarla muhatap olmak isteriz. Galericinin bizim aracımızdan kazanacağı 3-5 lirayı alıcı ve satıcı arasında paylaşılma düşüncesi son derece makul ve masumdur. Araç alım satım işini yerleşik bir düzen kurmuş ve kısmen müesseseleşmiş kurumlar veya insanlar için daha makul görüyorum. Ancak yine de kullanıcı ile alışveriş yapmayı tercih ederim. Yorum bağlantısı
Serhat Işık 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Her şeyi devletten beklememek lazım sen zaten referanslı araba alıyorsun kafan rahat ertancım. Tamam da bir km sorgusu bakım sorgusu vb.sorgulamaları hangimiz rahatça yetkili servis den yada tüv Türk den sigortacıdan yapabiliyoruz.mehmet abi gibi değerli abilerimiz olmasa nasıl bakacağız arabanın geçmişine. Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 ben iki defa galerici ile muhattap oldum bidahada allah galericiye düşürmesin beni. birazcık dürüst olmaya çalışsalar böyle tiyatro yapmalarına asla gerek kalmaz. birde lafa geldimi dürüstlükte üstlerine yok kendimden şüphe ediyorum 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 http://korkmazoto.sahibinden.com/vasita?sorting=storeShowcase Eskişehirin en meşhur galerisidir. Bir çok kişi bilir ve güvenir adamlara. Sattıkların araçların %90'ı değişensiz ve boyasızdır. Özellikle o tip araçları tercih ediyorlar ama fiyatlarıda ona göre pahalı oluyor... Değişeni ve boyası olsa ne olur?İşte bu düşünce galericileri üçkağıda sürüklüyor. 3 Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Bence burada bir detayı gözden kaçırıyoruz gibi geliyor.O da sanayi esnafı faktörü.Çünkü alıcı direk sanayide ustam var o görsün diyerek aracı götürüyor.Sonuçta da o ne derse o oluyor.Örneğin benim aracımda da sağ marşbielde sürtmeden kaynaklı vernik var,adam buna bile kusur diyor.Haliylede alıcı bu işten anlamadığı için arabaya darbeli gözüyle bakıyor.Vatandaş 9-10 yaşında araç arıyor ama hiç bir şey olmasın mantığı ile piyasaya giriyor.Kardeşim o zaman gidip sıfır alacaksın yada galerici veya esnaf kardeşlerimde seni öpecekler.Çünkü sanayici esnafı da bu al sat işlerini yaptıkları için ben sana bulurum deyip insanları yanıltıyorlar diye düşünüyorum.Böyle düşününce de galericilere de kızamıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Değişeni ve boyası olsa ne olur? İşte bu düşünce galericileri üçkağıda sürüklüyor. Boya benim için çok önemli değil. Değişenin foto'sunu isterim ama. Foto'daki duruma göre karar veririm. 5 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Son aldığım arabanın neresi boyalı bilmiyorum. Merak ta etmedim. Ama benden önce ki sahibinin satmadan hemen önce mekanik aksama yaptığı 2100tl lik fatura bende. Şimdi bu araba boyalı olsa ne olur olmasa ne olur. Boyalı olmasa ama direksiyon kutusuna yapılan 1300tl lik masrafı ben yapsam daha mı iyi olurdu. Artık bazı şeyleri aşmamız lazım. Galeriden araba alırmıyım alırım aldımda ama kendi güvendiğim bi yere baktırarak. 7 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 (düzenlendi) Araba al-sat durumunda normal piyasa fiyatını iyi bileceksiniz, makul indirimler isteyecek yada yapacaksınız. Hasar varsa fotoğrafla Sani nin de dediği gibi inceleme yapıp ona göre kara verceksiniz, Satarken alıcıdan hoşlanmadığınız an hadi sana güle güle diyeceksiniz. Galeriden uzak duracaksınız, sebebi malum, üç kağıt kısmını geçelim, galeri alırken ucuza satarken piyasa fiyatına satar, yani galerici almaya geldiğinde hemen kovalamayın, bakalım kaç lira verecek, verdiği fiyatın 4-5 bin üstünü hesap edin, sizden alıp satacağı normal piyasa fiyatını bulursunuz, sonra satmayın tabiii 20 Kasım 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Bende galericiden gidip arac alanlari anlamiyorum... Sahibinden uygun fiyatli araclar dururken kurtlarin icine atiyor millet... Yorum bağlantısı
Orhan Cankesen 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 ne galeriden araba alırım nede araba satarım bunların çogunlugu genelde hepsi böyle insafsız adamlar... Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Galerici, bir tek "allah birdir" derse inanırım.. Gerisi faso fiso.. 1 Yorum bağlantısı
Muhammed İkbal Dübek 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 (düzenlendi) Favori videom http://youtu.be/R4NhRxdT3G8 20 Kasım 2014 tarihinde Muhammed İkbal Dübek tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 sen zaten referanslı araba alıyorsun kafan rahat ertancım. Tamam da bir km sorgusu bakım sorgusu vb.sorgulamaları hangimiz rahatça yetkili servis den yada tüv Türk den sigortacıdan yapabiliyoruz.mehmet abi gibi değerli abilerimiz olmasa nasıl bakacağız arabanın geçmişine. O referansı bir elime geçirsem Serhat cım Ama düşündüm de benim yerime sen eline geçirebilirsin. iki tane patlat gördüğünde referansıma 1 Yorum bağlantısı
Adem Kazıl 20 Kasım 2014 Yazar Paylaş 20 Kasım 2014 Favori videom http://youtu.be/R4NhRxdT3G8 güzelmiş Yorum bağlantısı
Can Ergül 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Biz bundan 4 sene önce internette 96 model Grand Cherokee gördük. Bu arabayı görmeden öncesinde de 7-8 aydır gitmediğimiz şehir bakmadığımız araba kalmadı illa çok temiz olacak diye hiçbirini beğenmedik. Bu alacağımız da bizim beşinci olacak..Ailecek hastasıyız İlk başta ben, baba bunlardan araba mı alınır hiç bakmaya gerek yok dedim, abi sonra bakıyoruz bakıyoruz araba pırıl pırıl, kesin komple boyalı kesin bişey var diyoruz dayanamadık ertesi gün arabaya bakmaya gittik. Hakkaten de fabrikadan yeni çıkmış gibi, boyası çizgileri deri döşemeleri motoru içi dışı nokta kusur yok arabada. Hani üzerinde toz görsem şurası şöyle diyeceğim ama yok Zaten dükkanlarındaki öbür arabalar da gayet temiz görünüyodu. Galeriyi baba oğul işletiyor başka kimse yok, adam dedi ki; 2 hafta önce istanbuldan getirdik arabayı, ilk sahibinden aldık, istanbulda epey zengin bi adammış, zaten ilana falan da çıkmadı araba, onların da bi tanıdık vasıtasıyla haberleri olmuş satıldığından. Artık biz arabayı alıcaz, ama nerden fiyat kırıcaz bilemiyorum, çünkü fiyat normal, e şu masrafı var 500 düş falan diyebileceğimiz bi masraf dahi yok şundan aşşağı olmaz dedi biz de kabul ettik. Sonra ustamıza götürdük yağını filtresini değiştirmeye.. Usta 3 bin fazlasını teklif etti bana satın diye sonra bizim arabanın aynısından geldi yine, sahibi bi bizim arabaya bakıyor, bi kendisininkine bakıyor, galiba morali bozuldu fazla durmadı geri gitti Velhasıl diyeceğim, biz çok galeri kazığı yemişizdir, galeri lafı geçince de genelde hoş sözler etmem, dükkanlarındaki arabaya bakmaya bile gitmem. Ama bu adamlar benim bakış açımı değiştirdi, ondan sonra bi daha galeriden araba görünce, ya belki de iyi adamlardır diyip hep gittim, hep söverek geri çıktım. Geçen sene çaylarını içmek, tekrardan teşekkür etmek için bi ziyaret edeyim demiştim, dükkanı kapatmışlar. Demekki bu piyasada böyle adamlara yer yok.. Bu da böyle bi anımdır abiler, okuduysanız teşekkür ederim ( bu arada 2 sene önce aldığımız arabayla takla attım araba pert oldu ) 12 Yorum bağlantısı
Serhat Işık 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 O referansı bir elime geçirsem Serhat cım Ama düşündüm de benim yerime sen eline geçirebilirsin. iki tane patlat gördüğünde referansıma patlatmazmıyım ama zoruna gidiyor sonra.azcık el atsam dişlerini gösteriyor 1 Yorum bağlantısı
Ali Eren 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Hiçbir meslek grubu için genelleme yapmak doğru değil elbette. İçlerinde mutlaka dürüst olanları da vardır ama yalan söyleyen sadece kendini kandırır. 4 Yorum bağlantısı
Bedri Baki 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Ben de genel olarak galericilere çok güvenmeyen biriydim. Ama ilk focus'umu Soma'da Güngör otomotiv'den aldım, araba harfiyyen adamların dediği gibi çıktı. Ondan sonra tüm arabalarımı (astra,accent era ve vectra) Batman'daki emre otomotivden aldım. Şu an arabamı satsam uçağa atlar gözüm kapalı Batman'a Emre otomotive giderim araba almaya. Dolandırıcı galericiler olduğu gibi çok dürüst esnaflar da var. Sadece Allah iyilerine düşürsün insanı. 3 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 daha neler var, sahibinden ilan bulup, Çağlar ile karşıda bir mondeoya bakmaya gitmiştik, adam arkadaşımın arabası, kendisi yurt dışında, bana vekalet verdi demişti, gerçi araba haşat çıkmıştı almadık. Senatörü'de sahibindende buldum, motoru almaya gittim, yine aracı çıktı karşıma, ben komisyon vermedim ama karşı taraf 50 lira verdi Yorum bağlantısı
Emre Ünal2 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Peki onlar niye bu yalana tiyatroya başvuruyor. 1) 200 bin km araca ölmüş Gözüyle bakan 2) 1-2 parça boyası olan araca Pert gibi bakan toplumuz. 3) Hasar kaydı varsa o araca yaklaşmıyoruz. ( bu dediklerim bu bölge için geçerli) 4) galericiler de bu yollara başvurduğu için bizlerde onların hepsini aynı kefeye koyduğumuz için onlarda yalan dolan tiyatroya başvuruyor. Abi yukarda aslında dediklerine kısa bir açıklama getirdim Aslında bu yukarıda yazdıklarınızın pek çoğu yine galericilerden ortaya çıkmış ucuza alma taktikleri, bizzat şahit oldum. Bir zamanlar Şahin aracım vardı bu dediklerinizi almak isteyen vatandaş değil galericiler sorgulayıp fiyat indirimi sağlamaya çalışıyorlar. Yorum bağlantısı
Necati Dur 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Bende 2008 senesinde Ankara'dan Abimin vasıtasıyla 2006 model fiesta almıştım. Vallah billahlı hatta expertiz bile yaptırdık 77000 km diye. Araç rent a car dan çıkmaymış biz almadan önce 200 bin km bakımına girmiş falan filan. Ankara Menekşe Otomotiv bu arada Yorum bağlantısı
Recommended Posts