Emir Karadağ 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Herkese merhaba. 2 hafta önce Vw Jetta aracımla kaza yapmıştım. Dün eksper geldi ve aracı onayladı, hasar işlemleri başladı. Yedek araç istediğimizde ise basit bir kiralama şirketinden Hyundai marka araç vereceklerini ve 300 TL kredi kartından provizyon çekeceklerini söylediler. Kredi kartımız olmadığı için araç veremeyiz dediler. Bizde aracımızı şirketimizde kullandığımız için şu an araçsızız. Şikayetvar.com'a yaptığım şikayet: Hasarım sonucu aracım onarılıncaya kadar tahsis edilen aracı teslim alabilmem için trafik cezalarına karşı kredi kartı kullanma zorunluluğu olduğunu söyledi. Kredi kartım olmadığını söyledim o zaman tarafıma #ikame araç verilmeyeceği söylendi. Bende aracımı şirketimde kullandığım için mağdur oldum. Volkswagen gibi bir araç kullandıktan sonra Hyundai gibi bir araba vermeleri saygısızca ve arabayı kendiniz almaya gidiyorsunuz üstelik aldığınız yer basit bir kiralama şirketi. Ödemelerini kendi aracımız değerinden yaparken, alt sınıf #ikame araç gönderilmesi çok saygısızca. Bir daha bundan sonra Eureko sigortayı tercih etmeyi düşünmüyorum. 2 Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 geçmiş olsun, kredi kartı olayı düşündürücü. çevremizde binlerce insan kredi kartı kullanmıyor. ilginç. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Sigorta şirketini bu durumdan haberdar ettiniz mi ? Bana kiralama şirketinin iş güzarlığı gibi geldi. 3 Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 evet kredi kartı çok çok saçma olmuş herkes kredi kartı kullanmak zorunda değil ki. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 2009 da ben de ufak çaplı bir kazaya karışmıştım ve o dönemde bana 2008 aracım için 2009 focus vermişlerdi. Üstelik evime getirip servisten almışlardı. Sadece dizele dizel benzinliye benzinli veriyorlardı. Axa Sigorta. Kredi kartı falan da istenmemişti. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Euroka şöyledir böyledir demem.. Ancak bir açıklama yapmam gerektiğini görüyorum.... Verilen kiralık aracın sınıfı işi biraz karışık... Euroka sigortada nasıldır bilmem ama.. Allianz'da üç çeşit kiralık araç seçme hakkı var; B Sınıfı, C Sınıfı, D Sınıfı... Demek istediğim; belki euroka sigortada da poliçe yapım aşamasında böyle bir seçme şansı vardır ama acenteniz size bunu sormadan standart araç seçmiş olabilir... Hatırladığım kadarıyla en son.. Servet Aydın bizden kiralık araç almıştı... Formalitelerini ben takip etmedim... Detayları soralım Servetten... 2 Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Benden de istemişlerdi abi. Ne kadar güvenmişsem vermiştim. Adamın elinde ne varsa onu veriyor. Tek araba vardı oda clio.. Yorum bağlantısı
Onur Demir 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Anadolu sigorta, ustaellere biraktim araci yerine 2014 corsa getirdiler. sonrada is bitiminde almaya geldiler. sirket araci avisten. servise biraktim bodruma, git havaalanindan ikameyi al dediler. direttim bu ne boyle diye ama yapacak bisey yok anlasma bu sekildeymis. Anadolu sigorta ve kendi aracim icin 2kez ikame aldim 2sindede kredi karti istediler, sirket araci icin istemediler ki zaten sonucta 2side kiralik. ikame arac isteginizde bastan belirtmezseniz gidin alin diyorlar ustaellere biraktigimda basima geldi ancak tekrar aradigimda ben gidemem getirsinler dedigimde tamam diyip gec te olsa getirdiler Yorum bağlantısı
Servet Aydın 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Kasko şirketi beni arayarak hangi tip araç kullandığımı sordu. Bende otomatik suv olduğunu söyledim. Kasko şirketi, ellerinde otomatik binek olduğunu, uygun ise 7 günlüğüne teslim edeceğini söyledi ve kabul ettim. Araç teslim edildiğinde expertiz raporunu andıran, aracın vuruğu kırığı olan yerlerin işaretlendiği, km bilgisi, yakıt durumu, araç kimlik bilgisi olan form dolduruldu. Ayrıca, kredi kartı bilgilerim alındı. Araç başında hasar olan noktaları fotoğrafladım. Formu imzalayıp aracı teslim aldım. Bir haftanın sonunda aracı teslim eden firma personeli aracın yanında exper yapılan noktaları, km ve yakıt durumunu kontrol etti. Kart bilgileri girdiğim evrakı iptal edip tarafıma teslim etti. Herhangibir ücret ödemedim. 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Ben kendi şirketimle görüştüm şimdi... Kredi kartı yoksa araç veremiyoruz, alkollü kazalar, trafik cezaları vb durumlarda mağdur oluyoruz diyorlar... 1 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Hakikaten ikame araç sınıfı olayı biraz muamma. Ben de insignia için Hyundai Accent ikame olarak almıştım. Biraz mırın kırın ettim ama ellerinde yok falan filan derken mecbur razı oldum. Kredi kartı falan istemediler. Axa idi şirket. Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Ben kendi şirketimle görüştüm şimdi... Kredi kartı yoksa araç veremiyoruz, alkollü kazalar, trafik cezaları vb durumlarda mağdur oluyoruz diyorlar... Gayet mantıklı... Yorum bağlantısı
Servet Aydın 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Ben kendi şirketimle görüştüm şimdi... Kredi kartı yoksa araç veremiyoruz, alkollü kazalar, trafik cezaları vb durumlarda mağdur oluyoruz diyorlar... Evet, banada söylenmişti hatırladım Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Kuzenim A6 ile kaza yaptı Corsa aldı. Kredi kartı istiyorlar, çünkü sen o araçla trafik cezası yiyebilirsin. Kredi kartından para çekmiyorlar ön provizyon alıyorlar ve teslim ettiğin gün provizyon iptal ediliyor. Bundan doğal birşey yok.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Yaptığım iki farklı kaskodan kiralık araç klozu 1- Standart araçlar 2- Orta sınıf kiralık araç.. kredi kartının kendi adınıza olması zorunluluğu var mı? Kart sahibi imzaladıktan sonra sorun olmaz abi.. 3 Yorum bağlantısı
Akan Belen 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 İkame araç olayı ilginç ama bence kaza yapılan araç hangi segment ise o şekilde verilmeli.Ama krredi kartı olayı ayrı bir sorun.Kimse kart kullanmak zorunda değil ki.Yasal olarak da kart kullanma zorunluluğu yok zaten.Adam kaza yapsa ne olacak ki çekecekleri 200-300 lira kurtaracak mi Sonucta öyle bir durum olursa verirsin mahkemeye alırsın paranı zaten. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Ben mondeo yu perte çıkardığımda linea vermişlerdi. Kart numarası vermemiştim ancak. Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Kazadan ziyade trafik cezaları için kredi kartı isteniyor. Çekecekleri tutarı nakit olarak alıp onuda tutabilirler araç tesliminde iade edilmek üzere. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Ben mondeo yu perte çıkardığımda linea vermişlerdi. Kart numarası vermemiştim ancak. O eskidendi cicim... Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 O eskidendi cicim... İnşallah eline düşmem tontişim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 İnşallah eline düşmem tontişim Güvendesin, rahatol... Gevşe 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Valla hiç ihtiyacım olmadı ama Hyundai İ10 bile verseler ses etmem.. Ayağımı yerden kessin yeter, iyi bir şey verirler durduk yerde bir de araba alma masrafı çıkar.. 1 Yorum bağlantısı
Necat Ertan 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Trafik cezaları anında sistemden gözükmüyor ki, takibini nasıl yapacaklar? Bence tamamen müşteriye güvensizlikle alakalı bir durum. Baştan parayı elde tutup, müşteriyi daha dikkatli olmaya zorlamak için yapılan bir uygulama. Trafik cezası v.s. işin bahanesi. 3 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Allianz farkı Merso'ya arkadan çarptıklarında ikame araç istediğimi söyledim, Allianz sigortadan bana atanmış hasar danışmanı aradı, Furkan bey, aracınız üst sınıf ama poliçenizde ekonomi sınıfı araç istemişsiniz bu sebeple otomatik ama A sınıfı bir araç verebiliyoruz maalesef dedi. Bende problem değil benim için araç sadece araç 3-4 gün ne olacak dedim. Nissan Micra 1.2 Otomatik ESP li aracı iş yerime kadar getirip, süre bittiğinde iş yerimden gelip aldılar. Ekleme kredi kartı bilgilerimi aldılar, bende sanal kartınkini verdim 4 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 20 Kasım 2014 Paylaş 20 Kasım 2014 Trafik cezaları anında sistemden gözükmüyor ki, takibini nasıl yapacaklar? Bence tamamen müşteriye güvensizlikle alakalı bir durum. Baştan parayı elde tutup, müşteriyi daha dikkatli olmaya zorlamak için yapılan bir uygulama. Trafik cezası v.s. işin bahanesi. Ön provizyon 1 ay kadar kalır çekim olmaz ise kendiliğinden iptal olur. Kullanılan bir program var cezaları görebilmek için diye biliyorum ama yanlış ta olabilir. Ayrıca bir önlem olarak paranın bırakılmasıda bir ihtimal, arabayı günü geldiğinde sağda solda bırakıp ordan alın diyebilecek kişiler için önlem olarakda kullanılıyor olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts