İçeriğe Yönlendir

Kuş Besleyen Var Mı?

Fatih Öztürk2

Recommended Posts

Koray Demir

Hastalandıysa boyle olmazdı sanırım ya , direk geldiğinde normal ev ortamında tuttum sora kalorifere yakın yerde duruyor şuna ve hatta pencere kenarına yakın yere koymadım ki rüzgar veyahut soğuk gelmesin diye. kafesin köşesinden kafasını parmağımla okşuyorum , hiç tepki yok :) kaçmıyorda :)

Kabarması yok , aceba değişik ortama geldli korkuyor mu , diğer kuşlardan ayrıldı falan ya .

Ilk başta isirabilir gaga lari güçlüdür dikkatli olun.

E doğal olarak, ailesinden dostlarından ayrıldı, ortam canlılar yabancı, alışmak zaman ister artık herseyi siz olacaksınız onun. [emoji3] gece kafesin üstünü de örtebilirsiniz bir örtü ile.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Acar

Ilk başta isirabilir gaga lari güçlüdür dikkatli olun.

E doğal olarak, ailesinden dostlarından ayrıldı, ortam canlılar yabancı, alışmak zaman ister artık herseyi siz olacaksınız onun. [emoji3] gece kafesin üstünü de örtebilirsiniz bir örtü ile.

sanırım yabancılıktan dolayı boyle , şuan çıt çıt ses geliyor sanırım yiyor :) bu kadar sevineceğimi bilmezdim :D

Yorum bağlantısı
Koray Demir

sanırım yabancılıktan dolayı boyle , şuan çıt çıt ses geliyor sanırım yiyor :) bu kadar sevineceğimi bilmezdim :D

Kuşta sorun yoksa mecbur kalınca yer hadi gözünüz aydın.
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Acar

Birşey daha sormak istiyorum koray bey , bugun suyuna damlatılacak vitamin aldım , gaga taşı (mürekkep kemiğinden ) ve ballı kraker aldım. Başka yapıcak ,sağlığı , beslenmesi için öneriniz var mı ?

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk2
Selamlar,

Kuşların hastalıkları genel olarak dışkılarından takip edilir. Google üzerinde kuş hastalıkları dışkı gözlemleme gibi konulardan hangi hastalıkta dışkıların ne şekilde olduğunu ve buna göre kendi kuşunuzda böyle bir durum var mı diye gözlemleyebilirsiniz. Kaliteli bir mama, multivitamin takviyesi vererek kuşunuzu formda tutabilirsiniz. Kuşunuzun kafesini cereyanda kalmayacak şekilde ve kalorifer peteğine yakın olmayacak bir yere koyun. Kuşunuzu sağlıklı tutmanın en güzel yolu sürekli kafes altlığını temiz tutun suyunu günlük olarak tazeleyin. Hafta da bir defa kuşlarınızın suyuna boğaz gargarasından ekleyin. Fısfıs olandan bir defa fıs lamanız yeterlidir. Suyun bozulmasını engellediği gibi kuşunuzun kursağında oluşabilecek bakterileri engeller. Kafesinize banyoluğu sık sık asmaya çalışın, banyo suyuna birkaç damla elma sirkesi ekleyin. Yeşillik konusunda çok dikkatli olun. Eğer yeşillik verecekseniz mutlaka çok iyi yıkayıp bir süre elma sirkesinde bekletip sonra iyice kurulayıp verin. Asla ve asla ıslak vermeyin. İshal sebebidir. Bu konu çok uzar gider. İnternet üzerinde çok geniş bilgi var. Mutlaka araştırın. Kuşlar dertlerini anlatamazlar dolayısıyla bir sıkıntıları varsa bakıcı olarak bunları kendimiz bulmalıyız. Kuşunuz hayırlı olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Birşey daha sormak istiyorum koray bey , bugun suyuna damlatılacak vitamin aldım , gaga taşı (mürekkep kemiğinden ) ve ballı kraker aldım. Başka yapıcak ,sağlığı , beslenmesi için öneriniz var mı ?

Vitamini sürekli kullanmaya gerek yok hastalık ve nekahat döneminde olabilir kimsayal zaten. Gelişimi ve hızlı büyümesi için kuş mamalari var onlardan alabilirsiniz. Sindirim için kuş kumu gerekli. Birkaç günde bir soğuğa cikartmamak kaydıyla guneslenmesi şart. Muhabbetler en güzel sevgi ve ilgi ile büyür. Sevgi gören hayvan daha çabuk gelişiyor IQ su yüksek oluyor. Bi de meyve veriyorum ben hazır vitamin kullanmaktansa kabuklu elma, portakal mandalina ayva dilimi yazın karpuz kavun erik vs. 2 günde bir yeşillik asiyorum tüylerinin canlı ve parlak olması için maydanoz sapiyla beraber marul yaprağı tadı keskin olanları yemiyor nane tere otu gibi. Mutlaka yeşil sivri biber de veririm tohumlarina bayılıyor. Yemin en kalitelisini alın gerçekten fark ediyor en fazla 3 5 lira oynar. Suyunu hazır su koyun 3 günde bir değişin durgun su bakteri üretir, özellikle yem kabi ve suluk hijyenine dikkat edin.
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
(düzenlendi)

Ben hiç beslemedim ancak küçükken (ilkokul yıllarında) babam keklik beslerdi. Babamın keklik ötüşünü dinlediği anları gözümün önüne getiriyorum da ne çok severmiş o zaman anlamazdım. Bize sadece eğlence gibiydi, o ise dertli dertli dinlerdi.

Oturduğumuz evin yan tarafında büyükçe bir tarla vardı. Bazen de ekin ya da yonca ekilirdi. Tarladaki ürün biçildikten sonra biz dalardık, sabahtan akşama kadar çekirge yakalamaya çalışırdık. Keklik çekirge yemeyi çok severdi, biz de yakalamasını. Tozun toprağın içinde, çekirge gibi sıçraya sıçraya saatlerce dolanırdık, topu topu 3-5 tane çekirge için. 

Sabah keklik sesiyle uyanmak çok güzel olurdu. Babam sesini teybe kaydeder, sonra kekliğe dinletirdi ki tekrar ötsün.

Uzunca bir zaman bir kaç tanesini besledik. En son beslediğimiz hastalandı, bacağında yara çıktı ve öldü. Babamın ölmesin diye çok uğraştığını hatırlıyorum, ölünce de bir daha almadı. Yazık, ölüyor dediğini hatırlıyorum.

Ben de beslemek istersem yine keklik düşünürdüm herhalde. 

tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayşin Korkmaz
(düzenlendi)

Bende ilk aldığımda 3 gün boyunca çıkı çıkmayan kuşum ilk öttüğünde sevinçten çığlık atmıştım da millet garip garip bakmıştı bana :) (ilk işyerimde öttü, daha ufak evde yalnız kalmasın diye işyerime götürüyordum :) )benimkide epey bir süre yem yememişti sonra mecbur kalınca yemişti. Yemi yere dökmüştüm ben yemliğe gidemeyebilir diye.

Bu arada çok yavru kuşlar anne kanadı gibi kuytu yer arar. Benimki saldığımız zaman avucumuzun içine, boynumuzun altına girip uyurdu. Uçmayı daha beceremiyor her yere yürüyerek, tırmanarak gitmeye çalışıyordu :) sizinki de öyle olabilir belki çok yavruysa. Size daha çabuk alışır böyle etkileşimleriniz olursa. Yalnız uyurken ateş gibi oluyorlar o sebeple terletmeme ye dikkat edin :) sonra üşütüp hasta olabilir.

tarihinde Ayşin Korkmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...