Misafir 27 Kasım 2014 Paylaş 27 Kasım 2014 Bugün eski ghia jantlarindan nerdeyse daha bıyıkları duran bridgestone er300 evo lastikleri olduğu gibi çöpe attirdim. 2010 uretimiydi hatta ancak çatlaklar oluşmuştu. Lastikci zor ayırdı janttan tahta gibi olmuş lastikler dedi. Dedim hiç satmak veya birine hediye etmek ile uğraşıp vicdani yükümlülük altına girmiyeyim. Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 2 yıl bile rafta kalmış lastik alacağıma yenisini alırım. iki ya da üstü yıllığı satıcı ciddi bir indirimle isteyene satabilir. lastik ar-ge'si bile yılda bir değiştirmeye başladı modelleri, ne 10 yılından bahsediyolar. sayısız lastikte gördüm 6 ay rafın etkisini. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 komşumun 2004 megane2 aracı var şuan 50 000 oldu araç 10 yıllık ama hiç triger değiştirmedi inat ediyor illede 60 bin diyor benim araçta 2009 hiç triger değişmedi bende 60 diyorum (araç 26.000 ) de Lastik çürür, km dolmadıysa yıla bakılır, işinizi şansa bırakmışsınız bence, aman diyim, motor yaptırmakmı üç kuruşluk kayışmı, komşuyada selam, serviste ellerini ovuşturarak bekliyorlar senin komşuyu 1 Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 Kesinlikle takmayın o lastikleri bende aynı mantıkla kullandım...askere gideceğim aracıda yatıracağım diye kötü durumda olan arka lastiklerimle aracı kullandım boşuna masraf etmeyeyim hesabı ile...araba hiç kaymayacak bir virajda arkasını bıraktı tam anlamıyla ciddi bir kaza yaptım 5000 lira üstü hasar oldu...aracım focus 1 di...ki yol tutusu iyi bir araba pahalı bir tecrübe oldu isterse 10.000 lik lastik olsun yaşı doldu ise kullanmam.Sizde kullanmayın. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 Kullanırken zaten hissedersiniz lastiklerin ne durumda olduğunu. Sertleşme var mı , kayıyor mu yada frene geç mi tepki veriyor hepsi anlaşılır.Bu durumda değiştirmekte büyük fayda var..Yalnız lastik performansı iyiyse ben 5 yıl olmuş diye lastik değişmem.. 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Arslan 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 Duyduğum diğer bir bakış açısı da şöyle; Lastikte kılcal çatlaklar yoksa, yaz lastiğinde üretim yılı ve saklama koşullarına, kış lastiğinde diş derinliğine bakılmalıdır. Yaz lastiği kışın soğuğa maruz kaldıkça özelliğini yitirir, sertleşir. Dolayısıyla yaz lastiğinin kaç kış geçirdiği ve nerede muhafaza edildiği önemlidir. Kış lastiği zaten soğuğa yönelik üretildiği için kıştan etkilenmez, diş derinliği önemlidir. Diyorlar bir kısım kimseler, doğru mudur, yanlış mıdır bilemem. Yorum bağlantısı
Enver Umit Tulu 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 7-8 sene oldu hala degismedi. 1-2 sene daha idare etmezmi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 güvenlikten tasarruf olmaz derler. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 Bir adet toplu iğne, kauçuk maddesinin sağlıklı olup olmadığını anlamaya yeter. İklime ve kullanım koşullarına göre değişir mekanik ömür. Yorum bağlantısı
Koray Demir 28 Kasım 2014 Paylaş 28 Kasım 2014 7-8 sene oldu hala degismedi. 1-2 sene daha idare etmezmiLastik idare etmesi beklenen bir materyal değildir. 8 senelik lastikler direkt çöp acil değişim şart. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 29 Kasım 2014 Paylaş 29 Kasım 2014 Bence bu iş birazda lastiğe bağlı.8 yıllık michelinin performansının kaybolmadığını da gördüm,1 yıllık lassanın berbat hale geldiğini de..frenleme ve yol tutuş anlamında söylüyorum Ben de 1 yıllık michelin (primacy 3) berbat hale geldiğini lassanın ise 7 sene aynı durduğunu gördüm Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 29 Kasım 2014 Paylaş 29 Kasım 2014 tamamen kauçuk içine karıştılan malzemeler le alakalı tek başına kauçuk pek işe yaramaz içinde belli oranlarda sürtünme ye karsı dayanıklı sentetik kauçuk da vardı ömrü saklama ortamı nı da düzgün ayarlarsanız daha da uzun omur lu olur Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 29 Kasım 2014 Paylaş 29 Kasım 2014 Ben de 1 yıllık michelin (primacy 3) berbat hale geldiğini lassanın ise 7 sene aynı durduğunu gördüm Evet lassa aynı duruyor da 30-40 km hızda giderken panik frende kaymaya başlıyor (Abs devreye giriyor) .Bedava verseler almam 1 Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 29 Kasım 2014 Paylaş 29 Kasım 2014 Benim lastikler 4 yıl 50000 km yi doldurdu. Frenlemesi vs çok iyi ses falan da yapmıyor ancak kılcal çatlaklar oluştuğu için sipariş verdim degistirecegim. (Michelin) 1 Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 29 Kasım 2014 Paylaş 29 Kasım 2014 Aynı benim lastik gibi ben risk almadım değiştirdim. Yorum bağlantısı
Enver Umit Tulu 2 Aralık 2014 Paylaş 2 Aralık 2014 yorumlarmısınızkullanılmış lastik daha iyi yol tutar. Ama catlaklardan dolayı patlarsa bilmem! diş derinlikleri 4mm nin ustunde ise işe yariyabilir. Yarış arabalarıda kısa pit stop larda kullanılmış lastik kullanırlarçıkartıp atacaksan lastiklere talibim doğrusu Yorum bağlantısı
Uğur Bağcı 22 Nisan 2015 Paylaş 22 Nisan 2015 . Bu kaza 2014 mayıs ayında adana değilmiydi araç bmw idi galiba. Yorum bağlantısı
Recommended Posts