Canberk Eken 7 Aralık 2014 Paylaş 7 Aralık 2014 Havaların soğumasıyla geçen kış olduğu gibi bu kış da aynı sesleri dinliyorum. Bu sadece kış mevsimine has bir durum ve geçen kış ortaya çıktı. Araç çalıştıktan yaklaşık 10-15 dk yol aldıktan sonra geçiyor. Sağ taraf göğüs ve cam arasında bir yerden geldiğini tahmin ediyorum. Rolanti devri civarlarında geliyor. Başta fazlasıyla gevşek durduğu için silecek altındaki plastik parçadan geldiğini düşünüyordum fakat parçayı komple söküp denedim yine geliyor. Video (kulaklıkla dinlenirse daha rahat farkedersiniz): Buda yine aynı şekilde kış aylarında kendini gösteren,aynı şekilde sağ taraftan gelen cam titreme ya da titreyen bir şeyin cama vurarak çıkardığı ses. 2500-3000 rpm arası geliyor, alt ve üst devirlerinde sıkıntı yok. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Aralık 2014 Paylaş 7 Aralık 2014 Camı elinizle iterek denediniz mi? Ses kesiliyor mu? Yorum bağlantısı
Canberk Eken 7 Aralık 2014 Yazar Paylaş 7 Aralık 2014 Camı elinizle iterek denediniz mi? Ses kesiliyor mu? Sanıyorum geçen sene deneyip sonuç alamamıştım net hatırlamıyorum. Yarın sabah tekrah dener bilgilendiririm. 1 Yorum bağlantısı
Davut Turmuş 7 Aralık 2014 Paylaş 7 Aralık 2014 Bende buna benzer bir konuda fikir danışmak üzere başlık açmayı planlıyordum herneyse benim arabadada bu kadar çok değil fakat çok ince çıt çıt bazen duyulmuyor bile bi ses geliyor ön plastik aksamdan heralde göstergelerin ordanmı panelin üstündeki kapaklı gözden mi çözemedim içerisi ısınınca kalmıyor ısıya bağlı genleşme ve büzüşmeden sanırım ama Ford gibi bir marka nasıl olurda eklem yerlerinde daha esnek bir madde kullanmayı düşünmez gerçi bizim bi arkadaşta Sıfır Caddy vardı parke yolda giderken Gösterge camından tıkırtı geliyordu silikon spreyle halletmişlerdi serviste benzer şekilde yapılır heralde 2 Yorum bağlantısı
Bekir Mızrak 7 Aralık 2014 Paylaş 7 Aralık 2014 Bu aralar benim arabamın sağ ön kısmından aynı titreme sesi gelmeye başladı, ön göğüs kısmını tuttum ama ses kesilmedi sanırım göğsün alt kısmında bir parça titreyerek ses çıkarıyor ben torpidoyu söküp bi kontrol etmek istiyorum bakalım ne çıkacak. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 7 Aralık 2014 Paylaş 7 Aralık 2014 Ben de aynı dert var. Inşallah bir çözüm bulunur 1 Yorum bağlantısı
Canberk Eken 7 Aralık 2014 Yazar Paylaş 7 Aralık 2014 Bu aralar benim arabamın sağ ön kısmından aynı titreme sesi gelmeye başladı, ön göğüs kısmını tuttum ama ses kesilmedi sanırım göğsün alt kısmında bir parça titreyerek ses çıkarıyor ben torpidoyu söküp bi kontrol etmek istiyorum bakalım ne çıkacak. Ben de aynen göğüs altında bir yerden geldiğini tahmin ediyorum ama torpidoyu sökmekle de ulaşılacağını sanmıyorum. Siz söker de bir sonuca ulaşırsanız bilgilendirirseniz sevinirim. Yorum bağlantısı
Bekir Mızrak 7 Aralık 2014 Paylaş 7 Aralık 2014 Ben de aynen göğüs altında bir yerden geldiğini tahmin ediyorum ama torpidoyu sökmekle de ulaşılacağını sanmıyorum. Siz söker de bir sonuca ulaşırsanız bilgilendirirseniz sevinirim. Tamam inşallah. Ama bizden önce umarım birisi bir çare bulur. Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 7 Aralık 2014 Paylaş 7 Aralık 2014 1-Sesin eğzozdan veya motor kısmından gelip gelmediğinin kontrolü için aracı lifte alıp bir kontrol edin. 2-Öncam ile göğsün birleştiği yerdeki çıtayı kontrol edin. 3-Yanınıza birisini alın, teybi yerinden sökün ve yanınızdaki kişi ile sesin torpido tarafından mı yoksa teybin oradanmı geldiğine bakın. (Teybin nasıl söküldüğü youtube var .) 4-Gösterge tablosunu sökerek inceleme yapabilirsiniz. (Gösterge nasıl sökülür youtube ta var.) Bu iki işlem kendinizin yapabileceği ilk adımlar. Sizin aracınızdaki kadar olmasada bendede sağa dönüşte gösterge tablosunun oradan zırıltı şeklinde ses var. Servis yetkilisi yarım gün ve çeyrek depo benzin harcayarak sesin geldiği yeri bulamamıştı. Son teklif göğsün sökülmesi olmuştu ancak kabul etmemiştim. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner 7 Aralık 2014 Paylaş 7 Aralık 2014 Arkadaşlar ben aylarca bu sesi aramıştım, Size tavsiyem, yolcu kısmının ayak kısmına eğilin ve oradan geçen kalorifer borusunu bulun. 2 adet boru, onu elinizle tutun, ses kesiliyorsa, tam isabet.... ben acaip mutlu olmuştum, gitmediğim usta, dinletmediğim kişi kalmamıştı.Tavsiye ederim.. 2 Yorum bağlantısı
Canberk Eken 7 Aralık 2014 Yazar Paylaş 7 Aralık 2014 Arkadaşlar ben aylarca bu sesi aramıştım, Size tavsiyem, yolcu kısmının ayak kısmına eğilin ve oradan geçen kalorifer borusunu bulun. 2 adet boru, onu elinizle tutun, ses kesiliyorsa, tam isabet.... ben acaip mutlu olmuştum, gitmediğim usta, dinletmediğim kişi kalmamıştı.Tavsiye ederim.. Eğer bu kadar basit hallolursa ben de acayip mutlu olucam teşekkürler, yarın bunu da deniycem. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Aralık 2014 Paylaş 8 Aralık 2014 Arkadaşlar ben aylarca bu sesi aramıştım, Size tavsiyem, yolcu kısmının ayak kısmına eğilin ve oradan geçen kalorifer borusunu bulun. 2 adet boru, onu elinizle tutun, ses kesiliyorsa, tam isabet.... ben acaip mutlu olmuştum, gitmediğim usta, dinletmediğim kişi kalmamıştı.Tavsiye ederim.. +1 Bende iyi hatırlıyorum. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 8 Aralık 2014 Paylaş 8 Aralık 2014 Bende bi kaç bişey söyliyim.Sunrooflu araçlarda içerideki kapak kapalı ilen tırrr sesi gelebiliyor,kapağı açınca bazende cama bastırınca ses kesiliyordu.(bu pek akla gelmez ben zor bela bulmuştum bu sesi) -Emniyet kemer tokasından daha çok yazın ses gelirdi -Torpidonun camla birleştiği noktadan ses gelebiliyordu ,bastırınca kesiliyordu. Kışın oluşan gıcırtı ve sesler araç ısınınca geçer genelde. 1 Yorum bağlantısı
Canberk Eken 8 Aralık 2014 Yazar Paylaş 8 Aralık 2014 (düzenlendi) Arkadaşlar ben aylarca bu sesi aramıştım, Size tavsiyem, yolcu kısmının ayak kısmına eğilin ve oradan geçen kalorifer borusunu bulun. 2 adet boru, onu elinizle tutun, ses kesiliyorsa, tam isabet.... ben acaip mutlu olmuştum, gitmediğim usta, dinletmediğim kişi kalmamıştı.Tavsiye ederim.. Çok net değil fotoğraf ama bahsettiğiniz boru, burda gözüken metal borunun üstünde görünen plastik parça mı? 8 Aralık 2014 tarihinde Canberk eken tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yusuf Ağırbaş 3 Ocak 2015 Paylaş 3 Ocak 2015 Çok net değil fotoğraf ama bahsettiğiniz boru, burda gözüken metal borunun üstünde görünen plastik parça mı? ses sorunu cözüldümü peki aynı sorun bendede var. Yorum bağlantısı
Canberk Eken 3 Ocak 2015 Yazar Paylaş 3 Ocak 2015 ses sorunu cözüldümü peki aynı sorun bendede var.Maalesef. Yukarda bahsedilem havalandırma borularının orayı kurcalayıp sonuç alamadım, başka da bir yere bakmadım henüz. Bu aralar finallerden dolayı vaktim pek yok. Sömestırda ayrıntılı kurcalıycam. 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Ağırbaş 3 Ocak 2015 Paylaş 3 Ocak 2015 problem yok 2 hafta önce bakıma götürdüm kontrol ettiler kalorifer borusu kasaya değiyor ondandır dediler. ses yine arara yapıyor. Süreklilik arz eden bir durum değil bazen hiç ses yok. Hatta tamirciye giderken ses yapıyordu. usta arabaya bindi sesi dinlet dedi okadar gezdim her devirde kullandım fakat ses gelmedi. Yorum bağlantısı
Canberk Eken 3 Ocak 2015 Yazar Paylaş 3 Ocak 2015 problem yok 2 hafta önce bakıma götürdüm kontrol ettiler kalorifer borusu kasaya değiyor ondandır dediler. ses yine arara yapıyor. Süreklilik arz eden bir durum değil bazen hiç ses yok. Hatta tamirciye giderken ses yapıyordu. usta arabaya bindi sesi dinlet dedi okadar gezdim her devirde kullandım fakat ses gelmedi. Bendeki ses araç soğuk havada ilk çalıştırma ve sonraki 10-15 dk, ustaya ben de dinletememiştim. Ustanın dinlemesi için geceden arabayı ustaya bırakıp sabah dinletmem lazım. Motor kulağı ne durumda ? Abi sanmıyorum motor kulağıyla alakalı olduğunu. Ses kabin içinden geliyo gibi çünkü Yorum bağlantısı
Canberk Eken 3 Ocak 2015 Yazar Paylaş 3 Ocak 2015 Egzos slsteminde egzos spiralinde sorun olabilir mi acaba ? Dediğim gibi, kabin içinde göğüs civarından geliyor gibi. Ama kontrol edilcekler listeme eklerim. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 4 Ocak 2015 Paylaş 4 Ocak 2015 Ben de sağ kapıdan ses geliyor demiştim servise gittiğimde. Her ne yaptılarsa ses daha da arttı. Müziğin sesini açmaya korkuyorum iğrenç bir hal aldı. Utanmadan bir de "sağ kapıdan gelen ses giderildi" yazmışlar. Keşke test etselermiş. Yorum bağlantısı
Müslüm Koçak 4 Ocak 2015 Paylaş 4 Ocak 2015 Bendeki ses araç soğuk havada ilk çalıştırma ve sonraki 10-15 dk, ustaya ben de dinletememiştim. Ustanın dinlemesi için geceden arabayı ustaya bırakıp sabah dinletmem lazım. Abi sanmıyorum motor kulağıyla alakalı olduğunu. Ses kabin içinden geliyo gibi çünkü Motor takozu patlaksa her yerden ses verebilir. benimde sağ kapı içinden gibi geliyordu ses hatta dikiz aynası titreşimden bulanık gösteriyordu. Araç kaç km de 100 bini geçtiyse motor takozu yıpranmış olabilir. Kaputu açıp kuvvetli bir şekilde yukarı asılıp takozdan bi bakın sese ve titreşime. Takoz çok önemli Dizellerde 1 Yorum bağlantısı
Canberk Eken 5 Ocak 2015 Yazar Paylaş 5 Ocak 2015 (düzenlendi) Motor takozu patlaksa her yerden ses verebilir. benimde sağ kapı içinden gibi geliyordu ses hatta dikiz aynası titreşimden bulanık gösteriyordu. Araç kaç km de 100 bini geçtiyse motor takozu yıpranmış olabilir. Kaputu açıp kuvvetli bir şekilde yukarı asılıp takozdan bi bakın sese ve titreşime. Takoz çok önemli Dizellerde 160 bini geçti araç, yarın kontrol edicem, teşekkürler Bir de nerde olur bu motor takozu? Foto üstünden gösterebilirseniz harika olur. 5 Ocak 2015 tarihinde Canberk eken tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ocak 2015 Paylaş 5 Ocak 2015 Abi sanmıyorum motor kulağıyla alakalı olduğunu. Ses kabin içinden geliyo gibi çünkü Benim aracımda da aynı sesler vardı,kulağı değiştirince yok oldu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts