İçeriğe Yönlendir

All In One Pc Tavsiyesi...alınır Mı?

H.Cenk Bayrakçı

Recommended Posts

H.Cenk Bayrakçı
(düzenlendi)

Öncelikle bu bölüm başlığında arattım bulamadım. Varsa yeni konu açtığım için özür dilerim, eskisi ile birleşebilir...

Konuya gelince,malumunuz bu aralar AIO (all In one- hepsi içinde/hepsi birarada) bilgisayarlar çıktı. Açıkçası kablo kalabalığı ve yer sıkıntısından dolayı benim de ilgimi çekiyor. Forumdaki bilgisayar üstatlarına soruyorum, all in one alınır mı, alınırsa ne alınır? Apple demeyin, grafiker değilim ve 7000 TL'lere varan fiyatlar bizi aşar. Ha bir de bunlara  ikinci bir monitör bağlabilir mi?

Lenovo ve Sony Vaio'nun başarılı olduğunu duydum, fikirlerinizi bekliyorum.

tarihinde H.Cenk Bayrakçı tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

HP'nin All in One'ları gayet başarılı.

Dokunmatik olmayan (bence dokunmatik zaten gereksiz) modeli: G9E77EA (harici ekran bağlanamıyor)

Dokunmatik modeli: K2E06EA (display port desteği mevcut)

Yukarıdaki kodlarla araştır Cenk hocam.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya

Bu AiO larda gelişen teknolojiye uyum sağlamak, ram arttırma, ekran kartı veya harddisk kapasitesi arttırmak mümkün oluyor mu?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu AiO larda gelişen teknolojiye uyum sağlamak, ram arttırma, ekran kartı veya harddisk kapasitesi arttırmak mümkün oluyor mu?

Notebook gibi düşünün. Ram ve disk tamam ama başka şeyler :i-ih:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

Peki Sani, bunların dokunmatik olanlarından aldığımızı düşünelim. Bu dokunmatik sadece mouse için mi kullanılacak? Şunun için soruyorum, mesela derste projeksiyona bağlı olarak bu cihazı kullandığımda, anlattığım bir yazılımın üzerine veya bir PPS sunusuna veya bir PDF'e stylus yardımıyla müdahale edebileceğim yazılımı da gelir mi üzerinde. Mesela bir PDF üzerine stylus ile bir şeyler yazmak istesem el yazımla bu mümkün olur mu? Ayrıyeten bir yazılım mı gerekli?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Peki Sani, bunların dokunmatik olanlarından aldığımızı düşünelim. Bu dokunmatik sadece mouse için mi kullanılacak? Şunun için soruyorum, mesela derste projeksiyona bağlı olarak bu cihazı kullandığımda, anlattığım bir yazılımın üzerine veya bir PPS sunusuna veya bir PDF'e stylus yardımıyla müdahale edebileceğim yazılımı da gelir mi üzerinde. Mesela bir PDF üzerine stylus ile bir şeyler yazmak istesem el yazımla bu mümkün olur mu? Ayrıyeten bir yazılım mı gerekli?

Mouse ile ne yapıyorsan dokunmatik aynı işlevi görür ;) Yazıyı mouse ile yazabiliyorsan, dokunmatikle de yapabilirsin abi.

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

Mouse ile ne yapıyorsan dokunmatik aynı işlevi görür ;) Yazıyı mouse ile yazabiliyorsan, dokunmatikle de yapabilirsin abi.

şu an yazamıyorum. Win7 de böyle bir program var mı?

Aslında bana lazım olan transparent olarak çalışan bir işaretleme programı. Herşey üzerinde müdahalem olabilsin. PDF'de yazının üzerini fosforlayayım, Autocad anlatırken programda dikkat çekmek istediğim bir yeri kırmızı daire içine alayım, bir program yazarken bir komut satırını niye yazdığımı kalem ile ok çıkarıp yanına açıklayabileyim istiyorum. Çok şey mi :crazy: 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Dokunmatik olmayan (bence dokunmatik zaten gereksiz) modeli: G9E77EA (harici ekran bağlanamıyor)

dokunmatik olmadan win8 kullansana gündelik :bambam: mouselar işe yaramyıor artık

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Aslında bana lazım olan transparent olarak çalışan bir işaretleme programı. Herşey üzerinde müdahalem olabilsin. PDF'de yazının üzerini fosforlayayım, Autocad anlatırken programda dikkat çekmek istediğim bir yeri kırmızı daire içine alayım, bir program yazarken bir komut satırını niye yazdığımı kalem ile ok çıkarıp yanına açıklayabileyim istiyorum. Çok şey mi :crazy:

Senin ihtiyacın olan akıllı tahta ;)

dokunmatik olmadan win8 kullansana gündelik :bambam: mouselar işe yaramyıor artık

Win8'i dokunarak ta kullanmam ki :) Sana kaç defa dedim 7'ye dön diye :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Sani HP K2E06EA güzelmiş. Bende 23 inch'lik bir Samsung Monitör vardı hatırlarsan, sen de almıştın galiba aynısından.  Şu anda okulda normal bilgisayarım yani masaüstü PC'm yok. Notebook'u alıp HDMi  kablo ile bu monitöre aktarıp çift ekran çalışıyorum. Ama her derse gidişte notebooku al, ekran bağlantısını, internet kablosunu, yazıcı kablosunu sök, notebooku topla vs.  zor alıyor. Bir all in one alıp çift monitör çalışayım diyorum.

Şu var mesela:

http://www.hepsiburada.com/liste/lenovo-a730-core-i7-4700mq-24ghz-8gb-1tb-8gb-sshd-windows-8-27-led-dokunmatik-10-parmak-all-in-one-bilgisayar-57-323747/productDetails.aspx?productId=bd801149&categoryId=116465

ya da şu

http://www.hepsiburada.com/liste/lenovo-c560-touch-core-i5-4460t-19ghz-4gb-1tb-windows-81-23-led-dokunmatik-5-parmak-all-in-one-bilgisayar-57-328629/productDetails.aspx?productId=bd801596&categoryId=116465

Tabi fiyat da önemli ama, performans puanımla alacağım, 3 tane proje bitirince biraz daha serbestim fiyat konusunda..:)

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Özdemir, sana şundan lazım. Senin doktora danışmanının yan odasındaki Mehmet hoca kullanıyor bunu. Dizlerinden rahatsız, dersi tahtaya kalkmadan oturduğu yerden anlatıyor bununla.  Ekranın her tarafına yazıp çiziyor. Yanında yazılımı da var....

http://www.vatanbilgisayar.com/cth-680s-enes-intuos-pentouch-m-en--es.html?OM.zn=alternative_products&OM.zpc=CTH-680S-ENES

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

almayın. yer problemi varsa mini pc alın. 

STYLUS alın . içinden çıkan yazılım uygun olur. Ekrana dokunarak o iş olmaz. wacom intuos alabilirseniz alın (tabi alamayacaksınız) o zaman başka marka alın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Senin ihtiyacın olan akıllı tahta ;)

Win8'i dokunarak ta kullanmam ki :) Sana kaç defa dedim 7'ye dön diye :D

win7 yi paranla alsana? yok olsa da 8 le aynı liste şişiklliği var

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

win7 yi paranla alsana? yok olsa da 8 le aynı liste şişiklliği var

Kaç defa anlattım abi, 8.1 al parasıyla, legal olarak 7 kurup kullanabiliyorsun.

Ayrıca, sen iste, ben sana yine de kutusunda 7 bulurum ;)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani HP K2E06EA güzelmiş. Bende 23 inch'lik bir Samsung Monitör vardı hatırlarsan, sen de almıştın galiba aynısından.  Şu anda okulda normal bilgisayarım yani masaüstü PC'm yok. Notebook'u alıp HDMi  kablo ile bu monitöre aktarıp çift ekran çalışıyorum. Ama her derse gidişte notebooku al, ekran bağlantısını, internet kablosunu, yazıcı kablosunu sök, notebooku topla vs.  zor alıyor. Bir all in one alıp çift monitör çalışayım diyorum.

Şu var mesela:

http://www.hepsiburada.com/liste/lenovo-a730-core-i7-4700mq-24ghz-8gb-1tb-8gb-sshd-windows-8-27-led-dokunmatik-10-parmak-all-in-one-bilgisayar-57-323747/productDetails.aspx?productId=bd801149&categoryId=116465

ya da şu

http://www.hepsiburada.com/liste/lenovo-c560-touch-core-i5-4460t-19ghz-4gb-1tb-windows-81-23-led-dokunmatik-5-parmak-all-in-one-bilgisayar-57-328629/productDetails.aspx?productId=bd801596&categoryId=116465

Tabi fiyat da önemli ama, performans puanımla alacağım, 3 tane proje bitirince biraz daha serbestim fiyat konusunda.. :)

Hocam iyi paraymış bunlar da, ofis için çok pahalılar?

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

almayın. yer problemi varsa mini pc alın. 

STYLUS alın . içinden çıkan yazılım uygun olur. Ekrana dokunarak o iş olmaz. wacom intuos alabilirseniz alın (tabi alamayacaksınız) o zaman başka marka alın.

Hocam teşekkürler

Özdemir, sana şundan lazım. Senin doktora danışmanının yan odasındaki Mehmet hoca kullanıyor bunu. Dizlerinden rahatsız, dersi tahtaya kalkmadan oturduğu yerden anlatıyor bununla.  Ekranın her tarafına yazıp çiziyor. Yanında yazılımı da var....

http://www.vatanbilgisayar.com/cth-680s-enes-intuos-pentouch-m-en--es.html?OM.zn=alternative_products&OM.zpc=CTH-680S-ENES

Okulda inceleyeyim yarın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

HP hadi neyse de lenovo'yu geçiniz bir kalem. çin ile amerikan karşılaştırmak doğru olmaz teknolojide.

taraflı bir tavsiye olabilir ama bence kesinlikle Dell AiO ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

HP hadi neyse de lenovo'yu geçiniz bir kalem. çin ile amerikan karşılaştırmak doğru olmaz teknolojide.

taraflı bir tavsiye olabilir ama bence kesinlikle Dell AiO ;)

Hangisi Çin değil ki :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...