İçeriğe Yönlendir

Toyota Corolla 1.6 Sol Hb Hakkında

Hüseyin Arık

Recommended Posts

Hüseyin Arık

Merhabalar ilk aracımı almayı düşünüyorum. Ailemize ait 2006 comfort fiesta var o yüzden bu araçla karşılaştırmak istiyorum.

Toyota Corolla 1.6 Sol hatchback nasıldır ?  Sol en dolusu diye okudum bir kaç yerde 8 hava yastığından , lpg ile tam uyumlu olduğundan bahsedilmiş. Konfor ve ses yalıtımı konusunda neler düşünüyorsunuz ? 

Teşekkürler. 

Not : İlan temsilidir. 

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-doktordan-ilk-el-sifir-boya-full-servis-bakimli-191319666/detay

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

hepsi bu fiyatlarda değildir umarım... Farklı alternatiflere yönelin derim fiyat aralığınız buysa, vtec civic, focus 2 gibi.

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Antrenörümde bu araçtan var. Bayan. Otomatik vites benzinli 1.6 ses yalıtımı benim gördüğüme göre çok iyi. Motor performansı tatminkar tabi düz vites nasıl bilemem. Trimdir kapı gıcırtısıdır çıtırdı vs hiç duymadım. :)

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Sağlam güzel arabadır,

arkadaşımda sedanı vardı sattı, hatta ilanını buraya eklemiştim

360.000 km'deydi, hala da sıkıntısı yoktu.

Lpg uyumlu, yakıtı iyi bir araç,

Performansı eski corollalar gibi tatminkar,

Klasik japon özelliği; arkada lastik sesi oluyor biraz.

İlandaki araç tam sevdiğim kombinasyona sahip (bej-lacivert), güzel de duruyor ama 32000 fiyat biraz fazla.

Otomatiğine binmedim, duymadım da ama ben tercih etmem, 4 ileri eski tip şanzıman.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Arık

Cevaplar için teşekkürler. Ses yalıtımı fiestadan iyiyse benim için yeterli. 360.000 km de ki aracı takip ettim sedandi halen çok diri gözüküyordu. 30 binin alt seviyelerinde bir araç bulabilirsem ciddi düşüneceğim. :)

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Cevaplar için teşekkürler. Ses yalıtımı fiestadan iyiyse benim için yeterli. 360.000 km de ki aracı takip ettim sedandi halen çok diri gözüküyordu. 30 binin alt seviyelerinde bir araç bulabilirsem ciddi düşüneceğim. :)

Geçen sene 2006 model fiestamız vardı. Ses konusunda kesinlikle fiestadan iyi. :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

2002 modelini 3 sene kullandim. Sol donanim en dolusudur. 2002-2003 modellerinde 4 hava yastığı, 2004-2007 makyajlı kasalarda 8 hava yastigi vardır. Vites araliklari dar olduğu icin diğer 1.6 araçlara kiyasla oldukça atiktir. Yalniz bi durum bir dezavantaji da getirmekte, araç 5. Vites 3000 devirde ancak 100 km/h yapabiliyor. Bu da yüksek süratlerde fazla devir ve fazla yakıt demek. 120 km altinda piyasadaki çoğu araçtan daha ekonomiktir. Motor sesini 3000 devirden sonra cok fazla alır. Sürüşü keyifli masraf çıkarmayan güzel bir araçtır. Ki bu yüzden ülkemizde çok tutulmuştur ve temiz olanlarinin fiyati gereksiz fazladır. Kesinlikle tavsiye ederim memnun kalırsınız ancak 30000 ve üzeri rakamlar düşünüyorsanız sizi daha tatmin edecek araçları bulabileceginiz kanısındayım. Merak ettiginiz başka bir durum olursa yanitlayabilirim.

İyi akşamlar dilerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emir Karadağ

Bizim kuzende var. Otomatiği klasik 4 ileri şanzıman. Gerçekten performansı çok iyi. Bakımdan bakıma gitti servise.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Arık

8 hava yastığı olması çok iyi . Toyota bu konuda çok iyi kuzenim 170 km hızla yaptığı kazada ufak siyriklarla atlattı hava yastığı açılmıştı o günden beri ailede de bir toyota sempatisi var. Yorumlariniz çok olumlu yönde gerçekten tesekkurler ilginize.

Yorum bağlantısı
Mustafa_Şahin

Eski mudurum de aractan vardi ve cok memlundu bende birkac sefer kullanma sansi buldum arac gayet sesiz ve seri bir arac benim bildigim kadari ile bunlarin sedan duz farlilari turkiye uretim virgul farlilarda yurt disi uretim diye biliyorum hemde mudurun sonraki araci subaru Impreza hb lerden di corolla yi sattiktan sonra cok pisman olmustu :)

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

2005 sedan ve comfort donanımlı olanını 1 ay önce 27 bine sattım...araç hatasız ve 56 bin km de idi...hiç lpg de takılmamıştı...afaki rakamlara kanmayın...Eğer lpg yoksa şehir içi 10 litrenin altında yakması mümkün değil...basarsın gitmez...sessiz dir .sorunsuzdur ama dardır adamı illet eder...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

Toyota'nın donanımda sınır tanımadığı corollalar bu modellerle başlıyor. Dikkat edin bunlarda hız sabitleyci olan modeller de mevcut. Direksiyonun sağında direksiyona bağlı olur klasik japon tasarımı olarak.

1.6 Avensis ile aynı fiyata çıktığınızda tercihinizi Avensis'ten yana yapın, d sınıfı araca binersiniz, sorunsuzluk zaten cezbeder Avensiste'de. Açıkçası fiyatları her araçta olduğu gibi şişmiş durumda.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Arık

Toyota'nın donanımda sınır tanımadığı corollalar bu modellerle başlıyor. Dikkat edin bunlarda hız sabitleyci olan modeller de mevcut. Direksiyonun sağında direksiyona bağlı olur klasik japon tasarımı olarak.

1.6 Avensis ile aynı fiyata çıktığınızda tercihinizi Avensis'ten yana yapın, d sınıfı araca binersiniz, sorunsuzluk zaten cezbeder Avensiste'de. Açıkçası fiyatları her araçta olduğu gibi şişmiş durumda.

Saygılarımla.

Abi biraz genç işi olsun istiyorum o yüzden hatchback bakınıyorum. 30 bin seviyelerinde vtec , astra ve corolla bakıyorum içime sinen bir araç bulamadım açıkçası. Son olarak bu araç geldi önüme ama kime sorsam fiyatlardan bahsediyor haklı olarak ne yapacağimı saşırdım.  :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Hüseyin Arık

Saygılarımla.

Evren abi avensis onerin icin cok tesekkurler. 2006 model avensis comfort aliyorum. Akrabamdan aliyorum araci :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Hayirli olsun. Cok keyifli guzel, yol tutusu mukemmel bir aractir. On farlari cabuk sararir. Markali sampuanlar kullan. Doluya yakalanma. Uzun yillara zevkle kullanirsin bunlarin haricinde.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...