İçeriğe Yönlendir

Bölünmüş Yolda Karşı Şeritte Sabit Radar Oluyor Mu?

Furkan Avcı

Recommended Posts

Furkan Avcı

Beni bilenler bilir şehirler arası yolda 120 km/s yi geçtiğim nadirdir.

Dün ilk kez Eskişehir'den Bursa'ya biraz hızlı gitmem gerekti.

İlk Bozüyük'ün çıkışında 115 km/s ile giderken farkında olmadan 123-125 km/s hıza çıkmışım radar aracını görünce frene dokundum 110 km/s oldu ama muhtemelen girmişimdir. Bu radar benim gittiğim yönde kurulmuştu.

Sonrasında da İnegöl'ün girişinde yine 120 km/s üstündeydim ama bu sefer bölünmüş yolda ama karşı şeridin en solunda ve bize doğru duran bir radar aracı vardı.

Ama ölçüm için mi durmuştu yoksa hemen yanındaki yol kenarı satıcısı için mi durmuştu bilemedim.

Bu şekilde radar ölçümü yapılıyor mu merak ettim.

Ya 1 ya da 2 tane radar cezası yedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Altındaki arabaya rağmen 120'yi geçmiyorsun ya, takdir ettim Furkan. ;) Yediğin radar cezaları da afiyet olsun janim. :p Olm inşallah yememişindir len.  :i-ih:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Altındaki arabaya rağmen 120'yi geçmiyorsun ya, takdir ettim Furkan. ;) Yediğin radar cezaları da afiyet olsun janim. :p Olm inşallah yememişindir len.  :i-ih:

Abi bende merak ediyorum, nerdeyse durup soracaktım yazdınız mı diye :D

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Değerli kardeşim güzel dostum....... Kısaca aydınlatayım seni.... Yeni nesil radar araçlarında hem aynı yönde ki genelde aracın ön kısmı sizin istikametinize doğru olur hemde karşı yönde  hatta ve hatta aynı şeritte  seyir halindeyken bile kayıt yapılabiliyor.Yeni nesil radar araçlarında bulunan kameralar direkt olarak plakaya zoom yapabiliyor..özellikle yasal hız sınırlarının üzerinde olan araçların plakalarına otomatik olarak kilitleniyor..... Gece radarları da oldukça gelişmiş bir durumda...Karanlıkta olsa plakayı direkt gösteriyor......Sözün özü arada bir aracının ceza sorgulaması yap.... :(

Abi bende merak ediyorum, nerdeyse durup soracaktım yazdınız mı diye :D

Sormana gerek yok o anda yazmıyorlar.Akşam kaseti teslim ediyorlar.Kaseti izleyen plakayı sorgulayıp cezayı kesiyor.... :(

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Birincisinde tolerans ile girmemiş olabilirsin,ikincisi ise uygulama yapmıyordur muhtemelen.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Şimdi kamera kayıtlarından baktım, ilki kesinleşti GPS 127 km/s ile girmişim galiba :)

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

172 garanti gibi de ikincisi şaibeli, e devlete de para lazım, dükkan nasıl dönüyor sanıyorsun:P 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

172 garanti gibi de ikincisi şaibeli, e devlete de para lazım, dükkan nasıl dönüyor sanıyorsun:P 

129 iken öderim ben onu :)

İkincisine baktım gelirse eğer 267 daha gelir :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Şimdi kamera kayıtlarından baktım, ilki kesinleşti GPS 127 km/s ile girmişim galiba :)

Geçmiş olsun Furkan nasıl baktın kayıtlara açık mı?

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Geçmiş olsun Furkan nasıl baktın kayıtlara açık mı?

Araç kamerasından baktım abi, kaçarı yok girmişim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

İnegöl ve Bozüyük trafik şubede tanıdığı olan var mı? Çok Merak ettim girip girmediğimi.
Hafta içi sorgularım artık.
15 yıldır ehliyetim var bu ilk cezam olacak :)

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

radara girmemek için en güzeli hız sabitleyici bence sıfır risk ;) aceleniz olsada kazacagınız zaman malum çok olamaz..umarım yememissindir.;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

radara girmemek için en güzeli hız sabitleyici bence sıfır risk ;) aceleniz olsada kazacagınız zaman malum çok olamaz..umarım yememissindir. ;)

Hava yağmurlu olduğu için hız sabitleyiciyi kullanmadım.

10 dk kazanmışımdır en fazla, onuda İnegöl'de yeni açılan bir istasyondan yakıt alırken harcadım :)

Yorum bağlantısı

10 dk kazanmışımdır en fazla, onuda İnegöl'de yeni açılan bir istasyondan yakıt alırken harcadım :)

Furkan eger yolda su birikintisi yoksa normal sartlara gore biraz daha dikkatle hiz sabitleyici kullanabilirsin. Ya da sabitleyicinin gaz verecegi bolgelerde sen mudahale edebilirsen kayma riskini azaltarak yol alabilirsin.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

eskiye göre dikkat ettim radarlar artık çok sıklaştı,bugun sosyal medyada grup kurmuşlar radar çevirme diye,ne kadar çok radar kontrolu var başka şehirlerde böylemi acaba diye vatandaşın biri yorum yapmış,hal böyleyken ceza yememek için insanlar nelere başvuruyor,şehirler arası güzergahta sık sık yolculuk yapan birisi radarların yerlerini ve fotograflarını koymuş vede yuh dedim,bugun bodrum muğla-muğla fethiye hattındaki radarları saysam şaşırtıcı rakamlar çıkar,devlet baba paranın kaynağını iyi keşfetmiş,radar sayısı eskiye göre kat kat arttı vede ceza yememek elde değil hız yaparsak....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Furkan eger yolda su birikintisi yoksa normal sartlara gore biraz daha dikkatle hiz sabitleyici kullanabilirsin. Ya da sabitleyicinin gaz verecegi bolgelerde sen mudahale edebilirsen kayma riskini azaltarak yol alabilirsin.

Saygilarimla.

Abi yollarımız malum, ne zaman bir su birikintisine gireceğimiz belli değil, bende açmadım o yüzden.

O değilde sicilim bolzuldu artık, 15 yıldır tek cezam yoktu, yememek için çok dikkat ediyordum. 

Aslında ben kaşındım iyi oldu bu ceza bana hakketim, devletime helal olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersel  Yıldız

radara girmek  öyle bir illettir ki; en iyi bildiğiniz yerde bile düşebilirsiniz.. şekil A daki gibi ;) hemen her gün gittiğim yolda kurulan radarı adım gibi biliyorum lakin geçenlerde çok değil 200 metre berisine kurmuşlar.. frene dokunmak fayda etmedi :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

radara girmek  öyle bir illettir ki; en iyi bildiğiniz yerde bile düşebilirsiniz.. şekil A daki gibi ;) hemen her gün gittiğim yolda kurulan radarı adım gibi biliyorum lakin geçenlerde çok değil 200 metre berisine kurmuşlar.. frene dokunmak fayda etmedi :)

Bozüyük'teki radar her zaman bildiğim yerdeydi tek fark hep Bursa'dan geliş yönünde oluyordu :)

Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle

Abi inşallah ceza yememişsindir.Bende geçtiğimiz hafta pazar günü kastamonuya giderken radara girmişim.Kafama takılıyordu şimdi sorgulamasını yaptım 172tl görünüyor.Benimde 9 yıldır ehliyetim var bu ilk cezam çok moralin bozuldu

Yorum bağlantısı
Ersel  Yıldız

Bozüyük'teki radar her zaman bildiğim yerdeydi tek fark hep Bursa'dan geliş yönünde oluyordu :)

kader :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Abi inşallah ceza yememişsindir.Bende geçtiğimiz hafta pazar günü kastamonuya giderken radara girmişim.Kafama takılıyordu şimdi sorgulamasını yaptım 172tl görünüyor.Benimde 9 yıldır ehliyetim var bu ilk cezam çok moralin bozuldu

Aynen moralimi bozdu. Ama ikinci daha çok moralimi bozar eğer girmişsem araç kemarasından GPS hızıma baktımda :(

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

:D :D  aynen benimde başıma geldi hatta karşı şeritten sellöktör yapanlar bile vardı radar var diye ama ben orda radar olduğunu ve nerde durduğunu bildiğim için daha hızımı düşürmedim ama uyanıklar bu sefer 200 m öne kurmuşlar tatlı bi viraj vardı döndüm radarrr :D hadi dedim geçmiş olsun 138 km hızla girmiştim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...