İçeriğe Yönlendir

Nostaljik Radyo Tamiri - Teşekkürler

Sani Gerşon

Recommended Posts

Sani Gerşon

Bilen arkadaşlarım mutlaka vardır, geçtiğimiz senelerde çok sevdiğim anneannemi kaybettim maalesef. Kendisinden bana hatıra iki şey aldım. Birisi kendisine benim aldığım, kavuştuğunda çok sevindiği cep telefonu, diğeri ise senelerdir görüp ancak çalıştırmaya korktuğum nostaljik radyosu idi.

Radyo ŞUNUN aynısı olup kimlere götürsem de bu parçayı yok etmeden tamir edebilsin diye çok arandım. İnternetten firmalar ve isimler de buldum ama o kadar çok yorum okudum ki, 1 tane dahi memnun olmayan yorum beni çok korkutuyordu. Zira çalışmaz ve sonsuza kadar kaybedersem bu radyoyu çok üzülürdüm. Servet abi'ye fotoğraflarını çekip gönderdim ve seve seve yardımcı olabileceğini iletti. Cuma günü beni aradı ve dün için randevulaştık. Uyuya kalmam sebebiyle maalesef 1 saat rötarla iş yerine vardım. Hemen işe koyuldu ve 220v ayarlı cihazı düşük voltaj vererek denedik. Zarar gelmediğini görünce 220'yi dayadı ve test ettik.

Kısa veya uzun bant yayın kalmadığı için ülkemizde cızırtı harici bir şey duyamadık. Hoş, duyduğumuz cızırtıların bile fazla olduğunu, böyle olmaması gerektiğini iletti. Ancak şanslıydık, radyonun kendi "speaker in" (aux) u vardı ve stereo herhangi bir cihazı bağlayıp test edebilecektik. Ancak öncesinde temizleme işlemine başladık.

Hemen şasesi ile radyonun mekaniğini ayırıp temizliğe başladı sağolsun.

J0Devm2l.jpg

WD-40 ve balata spreyi ile bildiğiniz yıkandı alet. Simsiyah sıvı aktı içinden.

2HXqfg6l.jpg

drn0YKkl.jpg

Sonra kuruttuk

OMZH3vNl.jpg

Kurumasını bekledik

yBZjaupl.jpg

Hala beklerken ben biraz daha foto'ladım bu güzelliği

Ekolayzır:

aAdqUapl.jpg

Genel görünümü (Anten, trafosu, bobin ve lambaları)

poyecVul.jpg

OWMJ3jBl.jpg

Nl0yJoUl.jpg

TI9nT2Il.jpg

Kurumasını bekle bekle bitmedi derken bi baktım portife bindi üstüme üstüme geliyor. 11'de vardığım dükkanda saat olmuş 1500. Herhalde sıkıldı, beni de öldürecek kurtulacak derken:

UdK47t9l.jpg

Tz0PuHAl.jpg

yNMJ4Q6l.jpg

Meğersem portifin farklı amaçları da varmış. Çok yaratıcı :) Çatalları kaldırarak yukarıdaki ısıtıcıya yaklaştık. Deli gibi bi sıcaklıkta 20dk kadar kurumasını bekledik yine.

3XTVKMJl.jpg

Veee mutlu son :)

Yalan yok, çok fena gözlerim doldu. Radyonun çalışması, anneme yollamam, onun ayrı bi sevinmesi...

Büyük insan Servet abi. Ellerine sağlık. Ne kadar teşekkür etsem azdır sana. Tekrar tekrar sağolasın.

• Beğen 43
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Abiciğim sen ne güzel insansın. Yüreğine eline sağlık.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

şimdi birileri gelecek bozmuştur diyecek :D

Sani senin adına çok sevindim, Servet'tide kutluyorum, iyilik ve yardımsever meleğimiz.  :good1:  :bravo:

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ellerine sağlık Servet... güle güle kullan Sani..

Başkası anlamazdı zaten bu radyodan.. :D

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Menemen

Abi öncelikle başınız sağ olsun sonra da hayırlı olsun emin olun kendimin radyosu tamir olmuş kadar sevindim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Servet Abi Seni tanımıyorum ne iş yaptığını da çözebilmiş değilim ama Macgyver gibisin yada Macgyver Senin gibi :=)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Eline sağlık Servet abi benim annanemin de lambalı radyosu vardı anılarım canlandı bir anda :) Güle güle kullan Sani... :nazar:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Maşallah Servet'e Güle güle kullan sana Sani  :bravo: :bravo:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle

Servet abi ellerine sağlık.Sani bey güle güle  kullanın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sani yatsın kalksın Annesine dua etsin. Aramızda geçen dialog;

Abi,

Efendim Sani ?

Elimde lambalı radyo var, tamiri için araştıma yapıyorum,

eee ?

Hani Labmalı radyolar çok eski model, tamirinden anlayan az, hani senin de modelin eski ya

döverim seni Saniiii

Başkası anlamazdı zaten bu radyodan.. :D

:D :D :D

• Beğen 11
Yorum bağlantısı

Temizleme spreyi sıkıp kurumasını beklemek için buraya da gelebilirsin Sani. Bende yapardım onu.. :crazy:  :D

Ellerine, emeğine sağlık Servet abim.. Gözün aydın Sani..  :bravo:  :good1:

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Büyük insan Servet abi. Ellerine sağlık. Ne kadar teşekkür etsem azdır sana. Tekrar tekrar sağolasın.

Kaç lira aldı, ben ücretsiz sıkardım WD-40... :D  Sen başında beklemesen bir milyoncudan bir radyo alıp içine ekler FM bandı ekledim diye faturayı ikiye katlardı, iyi yapmışsın başından hiç bir şekilde ayrılmadan..   :D   :p  

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kaç lira aldı, ben ücretsiz sıkardım WD-40... :D Sen başında beklemesen bir milyoncudan bir radyo alıp içine ekler FM bandı ekledim diye faturayı ikiye katlardı, iyi yapmışsın başından hiç bir şekilde ayrılmadan.. :D:p

Yapmadan evvel ucreti mukabil dememe ragmen bi de ustune kahvalti ismarladi. Yedirdi icirdi. Daha ne olsun :wub: servet abi candir :)
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yapmadan evvel ucreti mukabil dememe ragmen bi de ustune kahvalti ismarladi. Yedirdi icirdi. Daha ne olsun :wub: servet abi candir :)

Ben de çok pahalı bir şey alıp kazıklandığımı hissettiğimde çay içtim, su içtim, ortam sıcaktı ısındım falan gibi rahatlatıcı şeyler düşünürüm.. Psikolojik olarak rahat olman gayet iyi.. :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bir saatte 5 fotokopi makinası bozan adam tabiki ısındım rahatladım der

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Ben de teşekkür edeyim de, ileri de bana da lazım falan olursa!

Ellerine sağlık Servet Bey, :nazar:  :fiuw:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...