Goksel Gökçe 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 Merhaba; Aracım daha önceki teşekkür yazımda belirttiğim gibi "Ford Mondeo 2.0 Ghia " 2000 model 170.000 km de sunroof lu Yaklaşık iki ay önce forum arkadaşlarının bilgilendirmesi ve yönlendirmesi ile uzun zamandır aradığım özelliklere sahip aracı Konya da bularak satın aldım.( yaklaşık 5 aydır aramaktaydım) Gönlüme göre oldu ailece beğeni ve zevkle kullanıyoruz. Konfor ve motor gücü ile daha önceki aracımız 2004 focus u inanın hiç aratmıyor,hatta iyi ki diyoruz. Konya-Bursa yolculuğum esnasında fark ettiğim ateşleme çiğ yakıt problemini buji-buji kablosu ve bobin üçlüsünü yenileyerek çözdüm. ( tabiki yine forumdaki tavsiyeleri ( motocraft) okuyarak , tecrübelerden çokça faydalandım. Şimdiki problemimi çözemediğim için tecrübeli arkadaşların yardım ve önerilerine çok ihtiyacım var. Şöför koltuğunun sol taraf tabanında ( Benzin kapağını açma kolu civarı daha yoğun) ve bağaj içinde bir ıslaklık var. Ayrıca havalandırmayı açtığımda yoğun bir kötü koku geliyor ( sanki antifiriz) sonra azalıyor. forumda okuduğum yerleri kontrol ettirdim. Gögüs komple indi kalorifer tertibatı problemsiz. Lift ile kaldırıp bakıldı. Sunroof kanalları kontrol edildi problemsiz. Arka stoplardan ve bağaj havalandırmasından şüpheleniyoruz ( biri eksik), yarın onlar sökülecek. Ayrıca şöför koltuğunun kapı tarafındaki ıslaklıktan ise taban döşemesinin ve altındaki keçelerin komple sökülerek tabanı kontrol edeceğiz. Hem detaylı bir temizlik hemde sıkıntılı yeri tesbite çalışacağız. Bu konular da bilgisi ve önerisi olan veya aynı durumu yaşayıp gidermiş olan bir bakmam gereken yer tavsiyesi olan arkadaş varsa çok sevinirim. Hazır taban döşemesi komple sökülmüşken değiştireyim diye düşünüyorum. Daha iyi durumda taban döşemesi bulabilirmiyim,ulaşabileceğim bir tel. no veren olursa çok sevinirim. Ayrıca bağaj içinde bulunan sağ taraftaki plastik havalandırma parçası da gerekmekte. Şimdiden tüm forum arkadaşlarımıza ve ustalarımıza teşekkürler... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Aralık 2014 Paylaş 23 Aralık 2014 kalorifer radyatörü değişti mi ? 1 Yorum bağlantısı
Goksel Gökçe 23 Aralık 2014 Yazar Paylaş 23 Aralık 2014 (düzenlendi) kalorifer radyatörü değişti mi ? Hayır Çağlar bey. 23 Aralık 2014 tarihinde Goksel Gökçe tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Öncelikle geçmiş olsun. Su alma problemi ve çözümünü yakın zamanda bende yaşadım. Bendeki problem sunroof tu. Çözdük. Ama çözene kadar çok uğraştık. Siz kalorifer (klima tahliyeye bakılmadı ise bakılmalı) ve sunroof tan olmadığına eminseniz iç ıslaklık için ön cam yağmur tahliye kanallarını da kontrol etmenizi tavsiye ederim. Bunlar ön camın sağ ve son yanlarında, çamurluk arkalarındaki kısımdır. Ön camdaki suyun çamurluk içinden tahliyesini sağlar. Zamanla çamur pislik ile tıkanır ve suyu torpido altında içeri verebilir. Aşağıda temsili bir foto koydum. + Yan camlardan giren suyun kapı altlarındaki deliklerden dışarıya tahliye olması lazım. O delikleri de kontrol edin. Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Nemlenme ve ıslaklık benim arabada da var. Bagaja sağ arka stoptan alıyor sanırım. Sağ arka stopun etrafındaki trimleri sökünce stop tabanında ve stopun sağ tarafındaki saçta nemlenme vardı su kabarcıkları şeklinde. Kurulayıp açık bıraktım ve bir kaç gün takip ettim, sürekli nemleniyordu. Bagaj kapağının fitilinin arasından da bir miktar giriyor sanki, söküp temizleyip silikonla tekrar yerine takmak lazım. Havalar biraz kurusun yapıcam. Şoför tarafına giren su da Kerem bey'in tarif ettiği gibi tahliye kanalının tıkalı olmasından, temizlenince geçiyor. 1 Yorum bağlantısı
Durhasan Evcek 24 Aralık 2014 Paylaş 24 Aralık 2014 Göksel kardeşim ,bizzat şahit olduğum olay şu. sunroof kenarlarında dört köşesindede su tahliye delikleri ve bu deliklere alt taraftan bağlı su tahliye hortumları var.(serum hotumlarına benzer) Bu hortumlar direk kenarlarından, ön çamurluk içlerine ve yine arka çamurluk içlerinden, dışarıya sunroof iç kenarında biriken suları salar . Ama hortum ucu bazı problemlerden dolayı yerinden çıkmışsa su ,hortumun yerine göre sol ve sağ ayak kenarlarına iner. yalnız koku var dedğinize göre sanki soğutma suyunda kaçak var gibi görüküyor..size kolay gelsin. 1 Yorum bağlantısı
Goksel Gökçe 24 Aralık 2014 Yazar Paylaş 24 Aralık 2014 Öncelikle geçmiş olsun. Su alma problemi ve çözümünü yakın zamanda bende yaşadım. Bendeki problem sunroof tu. Çözdük. Ama çözene kadar çok uğraştık. Siz kalorifer (klima tahliyeye bakılmadı ise bakılmalı) ve sunroof tan olmadığına eminseniz iç ıslaklık için ön cam yağmur tahliye kanallarını da kontrol etmenizi tavsiye ederim. Bunlar ön camın sağ ve son yanlarında, çamurluk arkalarındaki kısımdır. Ön camdaki suyun çamurluk içinden tahliyesini sağlar. Zamanla çamur pislik ile tıkanır ve suyu torpido altında içeri verebilir. Aşağıda temsili bir foto koydum. + Yan camlardan giren suyun kapı altlarındaki deliklerden dışarıya tahliye olması lazım. O delikleri de kontrol edin. Kerem bey detaylı önerilerinizi not aldım. Yarın ustayla birlikte önerdiğiniz yerleri kontrol edeceğim. Çok teşekkürler. Sonuçtan bilgi veririm mutlaka. Yorum bağlantısı
Goksel Gökçe 24 Aralık 2014 Yazar Paylaş 24 Aralık 2014 Nemlenme ve ıslaklık benim arabada da var. Bagaja sağ arka stoptan alıyor sanırım. Sağ arka stopun etrafındaki trimleri sökünce stop tabanında ve stopun sağ tarafındaki saçta nemlenme vardı su kabarcıkları şeklinde. Kurulayıp açık bıraktım ve bir kaç gün takip ettim, sürekli nemleniyordu. Bagaj kapağının fitilinin arasından da bir miktar giriyor sanki, söküp temizleyip silikonla tekrar yerine takmak lazım. Havalar biraz kurusun yapıcam. Şoför tarafına giren su da Kerem bey'in tarif ettiği gibi tahliye kanalının tıkalı olmasından, temizlenince geçiyor. Tuncay bey ; "Arka stoplardan ve bağaj havalandırmasından şüpheleniyoruz "demiştik. sizinde belirttiğiniz gibi bağaj daki sıkıntı stoplarmış. Kanallardan gelen yağmur suyunu stop lastiklerinin kaportaya tam yapışmamasından dolayı tamamen içeri alıyormuş. Söküldü,kurutulup silikonlanıp güzelce yerine tekrar takılacak. Bağaj havalandırma parçasından bulamadım. Orayı kapatıp tek soldaki ile yetineceğim galiba. çünkü arka çamurluktan da bir parça etkilenmiş. Kerem beyin önerilerini de ayrıca yarın değerlendireceğiz,umarım onu da çözebiliriz. İlginize teşekkürler. Yorum bağlantısı
Goksel Gökçe 24 Aralık 2014 Yazar Paylaş 24 Aralık 2014 Göksel kardeşim ,bizzat şahit olduğum olay şu. sunroof kenarlarında dört köşesindede su tahliye delikleri ve bu deliklere alt taraftan bağlı su tahliye hortumları var.(serum hotumlarına benzer) Bu hortumlar direk kenarlarından, ön çamurluk içlerine ve yine arka çamurluk içlerinden, dışarıya sunroof iç kenarında biriken suları salar . Ama hortum ucu bazı problemlerden dolayı yerinden çıkmışsa su ,hortumun yerine göre sol ve sağ ayak kenarlarına iner. yalnız koku var dedğinize göre sanki soğutma suyunda kaçak var gibi görüküyor..size kolay gelsin. Durhasan bey, Sunroof kontrol edildi, kendimde gördüm. Hortumla tahliyeden su verince gayet güzel dışarı su çıkışı var. Yani sorunsuz. Ama bugün iç döşeme komple söküldü,öyle böyle değil araç içi ön taraf epey ıslak. Keçeler çıktı astık kurusun diye. Yarın kerem beyin önerileri ışığında tekrar kontrol edeceğiz. Ayrıca gögüs komle söküldüğünde kalorifer tertibatına bakıldı . Emin değilim ama ustama da güveniyorum doğrusu. (klima tahliyeye ) bakılıp bakılmadığını (farklı usta ) ayrıca tekrar soracağım. Tuncay beyin önerilerinden birisi de "ön cam yağmur tahliye kanallarının kontrolü " idi. Yarın daha netleşir durum. İlginize teşekkürler. Yorum bağlantısı
Goksel Gökçe 24 Aralık 2014 Yazar Paylaş 24 Aralık 2014 Evet arkadaşlar bagaj daki ıslanmanın nedeni bulundu.Sıkıntının yeri stoplarmış. Kanallardan gelen yağmur suyunu stop lastiklerinin kaportaya tam yapışmamasından dolayı suyu tamamen bagaj içine alıyormuş. Ustanın önerisi ile kurutulup silikonlanıp güzelce yerine tekrar takılacakmış. Halen içerideki ıslaklığın nedenini arıyoruz. Alt döşeme komple söküldü, keçe çıkarıdı. Komle taban döşemesi arıyorum bilginize...İyi durumda MK2 taban döşemesi için ne yapabilirim. Ulaşabileceğim bir tel. no veren olursa çok sevinirim. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Aralık 2014 Paylaş 25 Aralık 2014 Tuncay bey ; "Arka stoplardan ve bağaj havalandırmasından şüpheleniyoruz "demiştik. sizinde belirttiğiniz gibi bağaj daki sıkıntı stoplarmış. Kanallardan gelen yağmur suyunu stop lastiklerinin kaportaya tam yapışmamasından dolayı tamamen içeri alıyormuş. Söküldü,kurutulup silikonlanıp güzelce yerine tekrar takılacak. Bağaj havalandırma parçasından bulamadım. Orayı kapatıp tek soldaki ile yetineceğim galiba. çünkü arka çamurluktan da bir parça etkilenmiş. Kerem beyin önerilerini de ayrıca yarın değerlendireceğiz,umarım onu da çözebiliriz. İlginize teşekkürler. Göksel Bey, Havalandırma parçası illa orjinal olacak diye bir kaide yok. Lastik şamrelini o bölgeye göre kesip, sadece üst kısımlardan monte ederseniz eski görevini görecektir. Basitçe çizmeye çalıştım.. Yorum bağlantısı
Goksel Gökçe 25 Aralık 2014 Yazar Paylaş 25 Aralık 2014 Göksel Bey, Havalandırma parçası illa orjinal olacak diye bir kaide yok. Lastik şamrelini o bölgeye göre kesip, sadece üst kısımlardan monte ederseniz eski görevini görecektir. Basitçe çizmeye çalıştım.. Kerem bey ilginize teşekkür ederim. Bu öğleden sonra aracın yanında olacağım. Yanlız bağajdaki havalandırmayı sağlayan ( el kadar küçük dikdörtgen kutu şeklindeki siyah plastik) ızgaralı parça hiç yok Parça yeri kaportada boş. Sol taraftakine bakarak söylüyorum tüm bunları. Direk çamurluk davlumbazına açılıyor. Şekille de açıklamışsınız sağ olun ama tam anlayamadım. Anlayamadığım; bahsettiğiniz uygulamayı tam olarak oraya nasıl yapacağız acaba ? Biz çaresiz kalınca orayı kapatarak izole etmeyi düşünmüştük. Ama kullanılabilir şekilde kalmasını başarabilirsek çok daha iyi olur. O yüzden önerinizi mutlaka değerlendirmek isterim. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Aralık 2014 Paylaş 25 Aralık 2014 Kerem bey ilginize teşekkür ederim. Bu öğleden sonra aracın yanında olacağım. Yanlız bağajdaki havalandırmayı sağlayan ( el kadar küçük dikdörtgen kutu şeklindeki siyah plastik) ızgaralı parça hiç yok Parça yeri kaportada boş. Sol taraftakine bakarak söylüyorum tüm bunları. Direk çamurluk davlumbazına açılıyor. Şekille de açıklamışsınız sağ olun ama tam anlayamadım. Anlayamadığım; bahsettiğiniz uygulamayı tam olarak oraya nasıl yapacağız acaba ? Biz çaresiz kalınca orayı kapatarak izole etmeyi düşünmüştük. Ama kullanılabilir şekilde kalmasını başarabilirsek çok daha iyi olur. O yüzden önerinizi mutlaka değerlendirmek isterim. Forumda yapan arkadaşlar vardı. Konuyu bulamadım. Bulsam onu koyacağım. O sebeple böyle basit bir çizim ile anlatmaya çalıştım. Yine bakacağım. Ama kısaca anlatmaya çalışayım.. O parça yerinde yok. Dikdörtgen boşluklu sac kaldı geriye dimi. O kısımdan az büyük, aynı şekilde el kadar lastik şamreli yada türevi bir parça kesi. Üst taraftan silikon yardımı ile yapıştırım. Alt kısım dil gibi sallanır kalsın. Dış kısımdan uygulayın bunu. Silikonu uçları aşağıya bakacak şekilde yarım ay gibi sıkarsanız, ileride su girmesini engellemiş olursunuz. Daha sonra her kapı ve bagaj kapatıldığından basınçlı hava kapağı iterek buradan dışarıya doğru çıkabilir. Yorum bağlantısı
Misafir 25 Aralık 2014 Paylaş 25 Aralık 2014 Kerem bey ilginize teşekkür ederim. Bu öğleden sonra aracın yanında olacağım. Yanlız bağajdaki havalandırmayı sağlayan ( el kadar küçük dikdörtgen kutu şeklindeki siyah plastik) ızgaralı parça hiç yok Parça yeri kaportada boş. Sol taraftakine bakarak söylüyorum tüm bunları. Direk çamurluk davlumbazına açılıyor. Şekille de açıklamışsınız sağ olun ama tam anlayamadım. Anlayamadığım; bahsettiğiniz uygulamayı tam olarak oraya nasıl yapacağız acaba ? Biz çaresiz kalınca orayı kapatarak izole etmeyi düşünmüştük. Ama kullanılabilir şekilde kalmasını başarabilirsek çok daha iyi olur. O yüzden önerinizi mutlaka değerlendirmek isterim. Birkaç konu buldum fotoğraflı Göksel Bey. İncelerseniz az çok bir fikir uyanacaktır.. Yer burada, http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/239457-ne-i%C5%9Fe-yarar/ Burada da detaylı ve çok güzel bir anlatım var. Araçlar farklı olsa da uygulamalar benzer.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/253774-sw-bagaj-su-alma-sorunu/?p=2358770 Hah işte.. Bahsettiğim konu tam olarak bu.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/260731-focus2-bagaj-su-al%C4%B1yor/ Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 25 Aralık 2014 Paylaş 25 Aralık 2014 Forumun arama motorunu kullanmayı tam öğrenemedim sanırım Kerem Bey. Sizin bulduğunuz konuları bulamamıştım. Göksel Bey Sorunu ve çözümünü öğrenmiş olduk iş uygulamaya kaldı, teşekkürler. Yorum bağlantısı
Goksel Gökçe 29 Aralık 2014 Yazar Paylaş 29 Aralık 2014 Merhaba fotograflari cektim, enkisa zamanda paylasacagim.telefon ile bu kafar becerebiliyorum.Kerem bey linkler cok faydali oldu,konuyu net anlasilir hale getirdiniz.Tesekkurler. Yorum bağlantısı
Goksel Gökçe 11 Ocak 2015 Yazar Paylaş 11 Ocak 2015 Kerem bey detaylı önerilerinizi not aldım. Yarın ustayla birlikte önerdiğiniz yerleri kontrol edeceğim. Çok teşekkürler. Sonuçtan bilgi veririm mutlaka. " iç ıslaklık için ön cam yağmur tahliye kanallarını da kontrol etmenizi tavsiye ederim" öneriniz de çok işe yaradı. Ayrıca temizlik esnasında kaporta iç kısmında torpidonun alt köşesinde bir açılma ustanın dikkatini çekmişti,oraya da dolgu yapıldı. Bagajdaki ıslanma problemi de; arka stoplar daki sızıntı ve tarifiniz üzere bagaj havalandırma kapağının onarımıyla sorunlar giderildi. Adeta akvaryuma dönmüş olan aracımla bir haftadır karda,yağmurda sorunsuz seyehat ediyorum. Umarım Tuncay bey de sorununu çözmüştür. Size ve formda emeği geçen, bizlere yol gösteren tüm arkadaşlara gönülden teşekkürler... Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 12 Ocak 2015 Paylaş 12 Ocak 2015 Ben şimdilik bagaj iç trimlerini söktüm, nemledikçe kurulayarak dolaşıyorum . Müsait yerim olmadığından havaların düzelmesini bekliyorum ama sizin sorunları halletmenize sevindim, denenmiş başarılı olmuş bir örneğe bakarak yapmak daha kolay 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts