İçeriğe Yönlendir

Yolcu Kapısı Açık Uyarısı

Rifat Gelve

Recommended Posts

Rifat Gelve

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar 2 sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim. Araç 2008 focus makyajlı kasa.

1. Sabahları sağ ön kapı açılıp kapandıktan sonra araç yolcu kapısı açık uyarısı veriyor havalar soğudu başladı.Öğleye doğru hava biraz ısınınca düzeliyor. Problem nedir nasıl düzelir? Switchde mi problem var acaba? Bozuk desem hiç düzelmemesi gerekir.

2.Motor sıcakken eskiden kalorifer elimi yakardı ve her yerden aynı sıcaklık gelirdi şimdi hem az ısıtıyor hem de orta konsoldaki kanalların şoför kısmından  soğuk hava geliyor.Bazen düzeliyor sıcak geliyor sonra geri soğuk geliyor. Bunun sebebi nedir?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar 2 sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim. Araç 2008 focus makyajlı kasa.

1. Sabahları sağ ön kapı açılıp kapandıktan sonra araç yolcu kapısı açık uyarısı veriyor havalar soğudu başladı.Öğleye doğru hava biraz ısınınca düzeliyor. Problem nedir nasıl düzelir? Switchde mi problem var acaba? Bozuk desem hiç düzelmemesi gerekir.

2.Motor sıcakken eskiden kalorifer elimi yakardı ve her yerden aynı sıcaklık gelirdi şimdi hem az ısıtıyor hem de orta konsoldaki kanalların şoför kısmından  soğuk hava geliyor.Bazen düzeliyor sıcak geliyor sonra geri soğuk geliyor. Bunun sebebi nedir?

Teşekkürler.

Konunuz uygun başlık altına taşınmıştır.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Klimanın hava yönlendiricileri düzgün çalışmıyordur, sıcaklık sensörü doğru bilgi vermiyor olabilir, polen filtresi tıkalı olabilir, araba ısınmıyor olabilir... 

Yorum bağlantısı
Rifat Gelve

Klimanın hava yönlendiricileri düzgün çalışmıyordur, sıcaklık sensörü doğru bilgi vermiyor olabilir, polen filtresi tıkalı olabilir, araba ısınmıyor olabilir... 

Araba ısınıyor hararet yükseliyor. Polen filtresini yazın değiştirdim şimdiye kadar problem yoktu. Sorun daha çok sıcaklığın eşit gelmemesi. sağdan iyi sıcak geliyor ama sol taraftan soğuk veya ılık geliyor.Bazen düzeliyor. Sanki tıkanma falan var gibi. Nasıl hallolacak bu problem. Zor bir iş mi?

1- switchi sökün wd40 vb. pas giderici sıkın düzelebilir...

switch nasıl sökülüyor. açıkta görünen bir şey yok. gizli herhalde.

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

kenarında bir vida ile tutturulmamış mı? Focus sahiplerine sormak lazım; focuscular bir el atın nasıl sökülür switch?

Yorum bağlantısı
Rifat Gelve

kenarında bir vida ile tutturulmamış mı? Focus sahiplerine sormak lazım; focuscular bir el atın nasıl sökülür switch?

valla ben bulamadım. sadece kapı menteşesinin orada siyah bir oyuk yer var orayı tahmin ettim acaba plastiğin altında mı switch? karşısında da oraya giran bir çıkıntı var sanki. anlamadığım neden ısınınca düzeliyor. pas sökücü halleder mi acaba?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Araba ısınıyor hararet yükseliyor. Polen filtresini yazın değiştirdim şimdiye kadar problem yoktu. Sorun daha çok sıcaklığın eşit gelmemesi. sağdan iyi sıcak geliyor ama sol taraftan soğuk veya ılık geliyor.Bazen düzeliyor. Sanki tıkanma falan var gibi. Nasıl hallolacak bu problem. Zor bir iş mi?

switch nasıl sökülüyor. açıkta görünen bir şey yok. gizli herhalde.

Yönlendiricilerin orası sökülecek görünene göre.. :(

Yönlendiricilerin orası sökülecek görünene göre.. :(

Kapıdaki kilit mekanizmasına anahtarınızla yana doğru bastırın .. Kontak açık olduğunda tavan lambasının sönmesi lazım diye biliyorum..

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

çift bölgeli klimanın bir tarafın kapakçıklarında sorun olabilir, geçmiş olsun.

kapıda switch göremedim bende, eski arabalar gibi değil.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Hb Focusum bagaj ışığını söndürmediği gibi bagaj açık uyarısı veriyordu aklına geldikçe.. Kilit değişimi çare olmuştu, kapı kilitleri aynı zamanda kapı sviçi bence..

Yorum bağlantısı
Rifat Gelve

çift bölgeli klimanın bir tarafın kapakçıklarında sorun olabilir, geçmiş olsun.

kapıda switch göremedim bende, eski arabalar gibi değil.

bu kapakçıklara ulaşmak zor mu biliyor musunuz?

Yorum bağlantısı
Rifat Gelve

bizim focusların ön kapı switchi nerede bir türlü bulamadım internette de öğrenemedim. Allah rızası için biri söylesin. Forumda eskisi gibi yardım edilmiyor sanki.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Müslüm Koçak

Teşekkürler.

Kapi problemibende de olmustu/ once sol on kapida olmuştu. serviste yağlayıcı sıktılar düzeldi. hava 0 ın altına inince yapıyor pek bi çaresi yok gibi zamanla yağsız alıyor heralde. yaza iyice bi söküp teizleeyi düşünüyorum bende. Bugünde sağ ön kapı yaptı yağlayıcı pas sökücü diye bişey vardı onu sıktım düzeliyor ama araba soğuyunca gene yapıyor bir gün sonra. kısacası aşırı soğuk ayarları kaçırıyor eski araçlarda.

bizim focusların ön kapı switchi nerede bir türlü bulamadım internette de öğrenemedim. Allah rızası için biri söylesin. Forumda eskisi gibi yardım edilmiyor sanki.

evet açıkta bir yerde öyle elle filan basıcak şekilde bi switch yok gibi sanırım kapı kilit mekanizmasının içinde serviste düşmüyor kapı ondan kapanmıyor demişlerdi daha dorusu kapanıyor kapalı olduğunu algılamıyordu. yani kapının dil kısmında içeride bi yerde olması lazım.
Yorum bağlantısı
Rifat Gelve

Kapi problemibende de olmustu/ once sol on kapida olmuştu. serviste yağlayıcı sıktılar düzeldi. hava 0 ın altına inince yapıyor pek bi çaresi yok gibi zamanla yağsız alıyor heralde. yaza iyice bi söküp teizleeyi düşünüyorum bende. Bugünde sağ ön kapı yaptı yağlayıcı pas sökücü diye bişey vardı onu sıktım düzeliyor ama araba soğuyunca gene yapıyor bir gün sonra. kısacası aşırı soğuk ayarları kaçırıyor eski araçlarda.

evet açıkta bir yerde öyle elle filan basıcak şekilde bi switch yok gibi sanırım kapı kilit mekanizmasının içinde serviste düşmüyor kapı ondan kapanmıyor demişlerdi daha dorusu kapanıyor kapalı olduğunu algılamıyordu. yani kapının dil kısmında içeride bi yerde olması lazım.

Müslüm bey ustaya gittim usta bana kilidin oraya balata spreyi sıkmamı söyledi ben de sıktım. şimdilik sorun yok sprey biraz temizledi herhalde.yazın yağlamıştım kışın donuyormuş. sen de bir dene istersen balata spreyini dilin oraya bolca sık aşağıdan akıp çıkıyor zaten.

Yorum bağlantısı
Müslüm Koçak

Müslüm bey ustaya gittim usta bana kilidin oraya balata spreyi sıkmamı söyledi ben de sıktım. şimdilik sorun yok sprey biraz temizledi herhalde.yazın yağlamıştım kışın donuyormuş. sen de bir dene istersen balata spreyini dilin oraya bolca sık aşağıdan akıp çıkıyor zaten.

Evet Rifat bey aynen öyle yapıyorum benimde sol kapıya serviste sıkmışlardı ne olduğunu hatırlamıyorum o zamandan beri iyi. 2 gündür hava epey soğudu sağ kapı yapmaya başladı 2 kez bende yağlayıcı sprey sıktım olmuştu az önce yine şehir içi bindik hava iyice soğuktu -10 gibi kapı açık diye uyardı kapılar kitlenmedi spreyde çare olmadı bu kez sıcak su döktüm kapının yanağına sonra kontağı açıp kapatınca düzeldi kitledim kaçtım arabayı :)) Ya içinin yarım 1 saat kadar yol yapıp iyice ısınması lazım yada böyle sıcak su filan aşırı soğuklarda. özellikle ön kapılar yapıyor zamanla yıpranıyor demekki. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...