İçeriğe Yönlendir

Tdci Fiesta Klima Kompresoru Hakk.

Tuna İşgören

Recommended Posts

Tuna İşgören

Arkadaşlar bu gece dikkatimi bişey çekti , klimayı açıyorum klima kompresörü devreye giriyor ÇIT diye. Aracın Fanı çalışmaya başlıyor. 30 saniye sonra radyatör fanı çalışmaya devam ederken kompresörden bi kez daha ÇIT sesi geliyor , aradan 30 saniye geçiyor kompresörden bi kez daha ÇIT sesi geliyor sanki devreden çıkıyor ve tekrar devreye giriyor bu normal bişeymi yoksa kompresör arızamı yapıcak , yada gazmı basılması gerekiyor ?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Normal, rolantide bunu çok rahat duyarsın, soğutması iyiyse hiç kurcalama, soğutma yıllar içinde azalırsa gaz bastır ve her 15-20 günde bir yaz kış 15-20 dakika çalıştır yeter.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

ali abi eski aracımda sadece ilk devreye aldığımda Çıt sesini duyardım fakat fiestada 30 saniyede bi çıt diye ses geliyor kafam karıştı

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Sorun olup olmadigini pek anlayamadim cunku sicakta buğu cozmek icin aciyorm.klimayi , cit sesini duyunca surekli soguğa cevirdim fakat hava soguk oldugundan pek saglikli olmadi artik yaz gelince tam olarak anlicaz sogutuyormu sogutmuyormu :)

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Gaz eksilmiştir büyük ihtimal.Aynı sorun bende var çünkü sürekli olarak çıt çıt yapıyor devreye girip cıkıyor.Baktırdıgımda radyatorun ustunde bulunan klima borusunda kaçak tespit ettik.Servise yaz geldi kampanyasından önce birsey yoktu.Servise yaz gelmis dediler gittik bilerekmi deldiler naptilar anlamadim.:)

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Bu sabah tekrar bi deneme yaptim sonuc ayni , klima acikkenn klima borularina elliyorum buz gibi 10 saniye sonra sogukluk kaybolmaya basliyor o anda kompresor tekrar cit sesi cikariyor borular tekrar buz gibi oluyor , surekli ayni sekilde tekrarlaniyor , aklima soyle bisey gelldi kalorifer sicak modda iken klimayi aciyorum soguyan havayi iceriden almadigim icin korumayami geciyor boyle birsey olabilirmi ?

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Bu sabah tekrar bi deneme yaptim sonuc ayni , klima acikkenn klima borularina elliyorum buz gibi 10 saniye sonra sogukluk kaybolmaya basliyor o anda kompresor tekrar cit sesi cikariyor borular tekrar buz gibi oluyor , surekli ayni sekilde tekrarlaniyor , aklima soyle bisey gelldi kalorifer sicak modda iken klimayi aciyorum soguyan havayi iceriden almadigim icin korumayami geciyor boyle birsey olabilirmi ?

Senin sorunda benimki ile aynı abi yüksek ihtimal sistemde kaçak var yada gaz eksilmiştir.Serviste bir baktır istersen.

Yorum bağlantısı
Tolga Yanıksaz

Abi aynı sıkıntı bendede vardı servise gidip sordum ford fiat vs bir kaç aracta aynı şekilde olduğunu söylüyor. klima motorları beyınli oluğu için yaptığını söylüyor bir sıkıntı yok abi.

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

yani klimada herhangi bir sorun yok normal çalışma prensibi bu şekilde doğrumu ? yaza girerken o zaman sadece bi gaz bastırırm yeni yeterli olur sanıyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...