İçeriğe Yönlendir

2008 Fren Balatasi Kale Marka Nasildir.

Sadi Karakaş

Recommended Posts

Sadi Karakaş

Merhabalar. 2008 model aracim icin fren balatasi degismesi gerekiyor dedi ustam. Disklere de torna islemi yapacakmis. Motocraft balatalar 300 tl 4 teker icin kale marka olanlar 110 tl ye buldum. Eskileri motocraft.Bu kale balatayi kullananiniz var mi nasildir simdikileri aratmazsa bana fiyat farkindan dolayi kale tercih edecm.Bide bu torna islemi nasildir saglikli olur mu yoksa diskleri de mi degiseyim diyorum. Destekleriniz icin cok tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

hocam benim aracı aldığım gün eski sahibi kale marka balata taktırmış araca şu ana kadar herhangi bir fren problemi yaşamadım 

Yorum bağlantısı
Recep Güney

Bende yaklasik18bin km once arkalara taktirdim ilk zamanlar cok ses yapti ama sonrasinda herhangi bir problem olmadi.

Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu

frencin iyiyse tornada sıkıntı olmaz sanırım 2 3 defa tornaya girebiliyor diskler. kale iyidir. ben çok kullandım.

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Aynı işlemler yazın benim araca'da oldu . Disk'ler tornalandı kale marka balatalar takıldı . Samsun -İstanbul gidiş dönüş yol yaptım , sonrasında istanbul içinde 4-5 aydır kullanıyorum . Memnunum bence fazla para vermeye gerek yok ...

Yorum bağlantısı

Ben Bosh marka taktırdım. Aldığım günden beri hiç balata sesi yapmadı. yani takılan ve alışma sürecindeki balataların o ince cıyırtı sesini çok şükür hiç duymadım. Üstelik Bosh marka motocrafta göre ucuz kaleye göre daha kaliteli aklınızda bulunsun ;):good1:

Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Mondeo gibi aracınız var, san sanayii ürünlerle aracınızın muazzam fren performansını düşürmeyin , satıcı ne iddia ederse etsin orijinali gibi olmayacak. Disklerinizi de, eğer yeni değillerse, torna ettirmeyin. Kesinlikle fabrikanin tavsiye ettiği ölçünün altina düşecek. Fren sistemine ve lastiğe vereceğiniz paraya hiç acımayın, bir araçta daha hayati bir aksam yok. Orijinal parçadan şaşmayın, piyasadaki ürünler Ford' un mondeo için istediği spesifikasyonlarda olsa yan sanayii değil logolu ürün olurlardı. Böyle kaliteli bir araçta kesinlikle farkediyor.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Benim aracım da sizinkinden, bugüne kadar hiç yan sanayi parça kullanmadım, ve aracın genel performansı hala ilk günkü gibi.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Bir önceki aracım dahil, yaklaşık 60.000km dir Kale Balata kullanıyorum..

Ses yapmayan, dozajlama ayarıda çok iyi olan bir markadır. Ömür olarakta Otosan, Motorcraft ile hiçbir farkını göremedim hatta daha iyi gibi diyebilirim

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Benim aracım da sizinkinden, bugüne kadar hiç yan sanayi parça kullanmadım, ve aracın genel performansı hala ilk günkü gibi.

Kale yan sanayi ürün değildir , ben serviste takılanı veya kale marka olanında yağmurlu veya kuru havada dozajlamada herhangi bir farklılık görmedim .  Kullanıcı yorumlarına bakarsak kullanan herkes memnun kale'den .

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sadi Karakaş

Cok tesekkur ediyorum kale alacagim oyleyse. Bosh balatanin fiyati nedir cok pahali mi kale den

Yorum bağlantısı

Kale iyidir gerek ford gerek de başka markalarda kullanan bir çok kişi duydum hiç kimse sorun yaşamamış. Motorcraft a veregime üzerine biraz daha ekler brembo ya da ebc green yapmaya çalışırım fren sistemini

Yorum bağlantısı
Semih Usluer

Merhaba bende perşembe günü arka balataları değiştim diskin kenarları tornalandı (seviye farkını gidermek için) trw aldım orjinal amerikan malıdır birkaç yıl önce ingiliz Lucas markasını satın aldı ortak üretim yapmaktadır zaten kutusundada trw Lucas yazıyor çok kaliteli bir marka ilk takılmadan itibaren ses yok tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

iki ay önce c max ıma bende komple kale taktırdım,şu ana kadar ne ses duydum nede performans kaybı.

hiç fazla para vermeye degmez,satıcı direk zaten kale dedi,begenmessen getir dedi . :yes:

Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi

Kale yan sanayi ürün değildir , ben serviste takılanı veya kale marka olanında yağmurlu veya kuru havada dozajlamada herhangi bir farklılık görmedim .  Kullanıcı yorumlarına bakarsak kullanan herkes memnun kale'den .

kale ford'un anlaşmalı oem üreticisi değil, balatada motorcraft orijinal yedek parça tedarikçisi; bu yönüyle kale için piyasa tabiriyle yan sanayi denir. Çakma ürün  anlamına gelmez bu. İşletme bilimi jargonu olarak  yan sanayi diyecek olursak zaten bütün yedek parçalar yan sanayi, ama onu o anlamıyla günlük hayatta kullanmayız. 

Yetkili serviste kale balata kullanılması promosyon zamanı yapılan bir maliyet kontrol uygulamasından başka bir şey olamaz. Yılardır yetkili serviste orijinal balata olarak motorcraft takılmakta,benim aracımda da olduğu gibi.  Ford'un da onayladığı ürün budur.  Kullanıcılar memnun ve Kale marka balata kaliteli olabilir tabi, orasını tecrübe eden arkadaşlar daha iyi bilirler. Kendi adıma ben defalarca daha ucuz diye orijinal olmayan balata taktırdım, ama bir çoğunda yüksek hızda  fren mesafesinin uzadığına, dozajının değiştiğine ve disklerin erken yıprandığına da şahit oldum. Bunları her kullanıcı fark etmeyebilir de. Herkes bizler kadar arabasına ilgili ve titiz olmayabiliyor. Neticede ben ne kadar maliyetli olursa olsun orijinalciyim, ve bunun ürün ömrü ve maksimum performans ile doğrudan orantılı olduğunu da biliyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer

Cok tesekkur ediyorum kale alacagim oyleyse. Bosh balatanin fiyati nedir cok pahali mi kale den

Bir önceki aracım dahil, yaklaşık 60.000km dir Kale Balata kullanıyorum..

Ses yapmayan, dozajlama ayarıda çok iyi olan bir markadır. Ömür olarakta Otosan, Motorcraft ile hiçbir farkını göremedim hatta daha iyi gibi diyebilirim

Yıllık bakımda kale marka balata taktırdım,bugüne kadar en küçük bir sorun yaşamadım,

önce disklerim tornalandı ardındanda kale balatalar takıldı,size tavsiyem hiç düşünmeden taktırın

kaliteli ve sorunsuz,

Yorum bağlantısı
Koray Demir

kale ford'un anlaşmalı oem üreticisi değil, balatada motorcraft orijinal yedek parça tedarikçisi; bu yönüyle kale için piyasa tabiriyle yan sanayi denir. Çakma ürün anlamına gelmez bu. İşletme bilimi jargonu olarak yan sanayi diyecek olursak zaten bütün yedek parçalar yan sanayi, ama onu o anlamıyla günlük hayatta kullanmayız.

Yetkili serviste kale balata kullanılması promosyon zamanı yapılan bir maliyet kontrol uygulamasından başka bir şey olamaz. Yılardır yetkili serviste orijinal balata olarak motorcraft takılmakta,benim aracımda da olduğu gibi. Ford'un da onayladığı ürün budur. Kullanıcılar memnun ve Kale marka balata kaliteli olabilir tabi, orasını tecrübe eden arkadaşlar daha iyi bilirler. Kendi adıma ben defalarca daha ucuz diye orijinal olmayan balata taktırdım, ama bir çoğunda yüksek hızda fren mesafesinin uzadığına, dozajının değiştiğine ve disklerin erken yıprandığına da şahit oldum. Bunları her kullanıcı fark etmeyebilir de. Herkes bizler kadar arabasına ilgili ve titiz olmayabiliyor. Neticede ben ne kadar maliyetli olursa olsun orijinalciyim, ve bunun ürün ömrü ve maksimum performans ile doğrudan orantılı olduğunu da biliyorum.

Katılıyorum fren ekipmaninda ucuza kacilmaz.
Yorum bağlantısı
Durhasan Evcek

Ben aracımı alalı 2 ay kadar oldu, yağ ve filtre değişimlerinden sonra balatalarımın komple değişimi gerektiğini ve 550 lira olduğunu, bu fiyata satış müdürü dostumun hatırına yapacaklarını belirttikleri an zaten benim sigortalar attı . ön balatalar sökülmek üzere iken tekerleri taktırıp servisten çıktım. ilçeye geldim sabahleyin parçacıdan ditaş marka ön balataları aldım (50 tl) çocuklara taktırdım, izmir,çanakkale tekirdağ,istanbul bir ay gezdim, ne ses var nede frenlerde herhangibir aksilik.   yumuşaklık ve fren mesafesinde hiçbir problem yok .diyelim çok kötü bir balataya düştünüz(artık asbestten balata yapılmıyor,dolayısıyle sert olmuyor çabuk bitiyor) sadece ses yapar çok çabuk biter ve ölçüsü uygun değise takırtı yapar . fazla uzatmadan bu gün üretilen araçların  % 60 parçaları yan sanayi üreticiler tarafından karşılanıyor.benim görüşüm malzeme düzgün olduğu sürece isim için fazla para ödemem...

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

kale balatayı oldukça süre kullandım çok kişiyede tavsiye ettim kullandırdım bu forumdanda. 30TL ye alıyorduk focusa şimdi ne kadar oldu bilemiyoru.Ömür olarak çabuk bitiyor çok toz çıkartıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Bir otosan kadar uzun ömürlü olmasa da iyi bir markadır.

Otosan balata yerli ürün olup fason olarak kale balata tarafından üretilmektedir.
Yorum bağlantısı
Koray Demir

kale balatayı oldukça süre kullandım çok kişiyede tavsiye ettim kullandırdım bu forumdanda. 30TL ye alıyorduk focusa şimdi ne kadar oldu bilemiyoru.Ömür olarak çabuk bitiyor çok toz çıkartıyor

Çifti 40 tl olmasi lazim. Ankara da focusu olan taksiciler kapişiyor kale balatayi ne kerametse bi de bsg diye bir marka var en çok satilanlardan.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...