Ferhat Özben 30 Aralık 2014 Paylaş 30 Aralık 2014 Merhaba arabayı çalıştırırken frene basmadan düğmeye basıp bir kaç saniye bekleyip ondan sonra mı frene basıp çalıştırmak gerekir. Yoksa direk arabaya binip frene basıp düğmeye basmak yeterli mi? Normalde anahtarlı da anahtarı bir tur çevirip 2-3 saniye beklerdik ya ondan sordum. Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 30 Aralık 2014 Paylaş 30 Aralık 2014 Aracı çalıştırmak istediğinizde frene bastıktan sonra düğmeye basacaksınız. Önceden basmaya gerek yok. ancak aracı çalıştırmadan gösterge kontrolu falan yapmak isterseniz düğmeye basabilirsiniz. Zararı da yok. Yorum bağlantısı
İnan Çınar 31 Aralık 2014 Paylaş 31 Aralık 2014 Anahtarsız çalıştırma olan araçlarda frene değil debriyaja basarak çalıştırılıyor diye biliyorum. 2013 c-max ta öyle... otomatik vites ise bilgim yok tabi... dizel manuel aracımda önce düğmeye basıp göstergedeki lambaların bir kısmı söndükten sonra debriyaja basıp düğmeye tekrar basıp çalıştırıyorum ben. soğuk havalarda direk çalıştırırmayı denersem "motor ısıtma" gibi bir ikaz beliriyor ekranda ve araç çalışmıyor. o yüzden önce debriyajsız düğmeye basıp ışıklar sönünce tekrar debriyajlı olarak düğmeye basıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ferhat Özben 4 Ocak 2015 Yazar Paylaş 4 Ocak 2015 Cemal Bey İnan Bey teşekkür ederim bilgilendirme için İnan Bey bu arada benim otomatik olduğu için frene basmak gerekiyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts