Ali Zafer Eren 2 Ocak 2015 Paylaş 2 Ocak 2015 Arkadaşlar selam. Şuanki aracim benim 10. Focusum. Bu aracimi alali 4 ay kadar oldu. Bunda bazen bana yaşattığı bir sıkıntı mevcut. Anahtarsız çalıştırma sistemi bazen anahtarı algılamıyor. Kapıları camları kapatip açabiliyor kilitleyebiliyor lakin starta bastığimda araç kontak aćmıyor. Debriyaja bassakta basmasakta farkeden bişey yok. Yedek ahatrari ilede durum ayni.daha sonra bi şekilde düzeliyor. Kapiyı kapatip açiyorum. Aractan uzaklaşip tekrar geliyorum ama nafile.servise götürdum lakin bir problem göremediler. Varmı böyle bıir sorunla karşılaşan ? Yardımcı olabilecek varmi. Şimdiden teşekürler Yorum bağlantısı
Anıl Akgül 2 Ocak 2015 Paylaş 2 Ocak 2015 Anahtarın pil uyarısı görünüyor mu ekranda ? Ondan olabilir .. Veya start stop düğmesinde bir temazsızlık vardır .. Yorum bağlantısı
ilyas Bilgen 2 Ocak 2015 Paylaş 2 Ocak 2015 benim 1 defa basıma geldi kumandanın pilini değiştirdim geçti.. şuan sorun yok şükür. Yorum bağlantısı
Turgut Ünal 2 Ocak 2015 Paylaş 2 Ocak 2015 Bu problem bir ara benimde başıma geliyordu.Pil ile alakası yok.Yeni pil taktıktan sonrada başıma gelmişti.Servis birşey bulamadı,radyo ve cep telefonu sinyallerinin yoğun olduğu bölgede bu sorunun yaşanabileceğini söylemişlerdi.Yaklaşık 1 yıldırda hiç tekrarlamadı.Sorun kendi kendine çözüldü. Yorum bağlantısı
Ali Zafer Eren 2 Ocak 2015 Yazar Paylaş 2 Ocak 2015 Herhangi bir uyarı yok. Butondada sıkıntı yok çünkü butonun gerekli kontrollerini yaptı servis. İşin ilginci iki anahtardada yapıyor aynı sorunu. Anahtarı yuvasından çıkarıp anahtar yuvasındaki kapağı çıkarıp oraya takmayı bile denedim ana nafile. Sorun genel olarak soğuk havalarda meydana geliyor. Aynı. Sorunu farklı bölgelerdede veriyor. Geçen ay afyona gittim ordada yaptı aynı sorunu. Yani radyo telefon simyali ile ilgli olacağını sanmıyorum. Sigorta kutusundaki röle ve sigortaları söküp taktım ama yine tekrarladı.anahtardan ziyade anahtarı algılayan her ne ise o devrede bir soğuk lehim olacağını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ocak 2015 Paylaş 2 Ocak 2015 Soğuk hava, akünün güç aktarımını eğer aküde zayıflık varsa etkiliyor olabilir. Aküyü kontrol ettirmek belki faydalı olabilir. Ya da akünün kutup başlarına küp şeker koyup, sıcak su dökün. Biliyorum kötü bir çözüm ama kutup başlarınd sorun varsa iletkenliği arttırıp arızayı bulmayı kolaylaştırabilirsiniz. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Ali Zafer Eren 2 Ocak 2015 Yazar Paylaş 2 Ocak 2015 Yarın onada bakayım ama akü ihtimali düşük bence. Marşa basınca almasa yada kesse olabilir dicem ama genelde soguk havada olması onu akla getiriyor. Haklısinız yarın ilk işim akü kontrol.teşekkür ederim hepinize. Yorum bağlantısı
Osman Özdemir2 2 Ocak 2015 Paylaş 2 Ocak 2015 benimde başıma 1 -2 kere geldi ama ben arabaya biner binmez kumanda pili zayıf uyarısı azıyor. Birde bu pili biz değiştiremezmiyiz? bilen varsa anlatabilirmi nasıl pil değişir. Yorum bağlantısı
Osman Ozturk 2 Ocak 2015 Paylaş 2 Ocak 2015 Benzer bir problemi ara sıra bende yaşıyorum.Ben kumandayı genel de araca binince kapının cebine koyarım,bazen kumandayı algılamıyor.Anahtarı vitesin olduğu bölgeye koyarsam düzeliyor.Akü 10 ay,kumanda pili 1,5 sene önce değişti. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 3 Ocak 2015 Paylaş 3 Ocak 2015 Aracımı 5 senedir kullanıyorum, bu olay toplasan en fazla 5 defa başıma gelmiştir. Biraz bekleyince normal şekilde algılıyor. Biraz dediğim 20 saniyeyi geçmez. O yüzden önemsemedim. Bence de araçla değil dış faktörlerden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Veya bilgisayarın bile arasıra kitlenmesi gibi yazılımsal bir sıkıntı olabilir. Yorum bağlantısı
Ali Zafer Eren 3 Ocak 2015 Yazar Paylaş 3 Ocak 2015 Saygin bey keşke benimkide 20 saniyede açilsa hep. 5 dakika açilmadığı bile oldu 10 saniyede açıldığıda. Şimdi gidip aküye baktıracağum. Sonuçları paylaşırim. Teşekürler Yorum bağlantısı
Ali Eren 3 Ocak 2015 Paylaş 3 Ocak 2015 3,5 yıldır aynı özellikte araca sahibim. Benzer bir sorun yaşamadım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts