Ekin Güney 7 Ocak 2015 Paylaş 7 Ocak 2015 (düzenlendi) 2013 aralık ayında trafiğe çıkan yakın bir akrabamın arabası uzun yol ve şehir deneyimlerim. Bu seferki testimiz 2014 model renault clio 1.5 dci touch modeli. Kırmızı renk.Düz vites. Resimler temsili olup birebir aynıdır. Yeni clio kasa olarak genç kesime hitap eden bir araç olmuş. Kullandığım modeli orta paketi olan bir model. Bu araca isterseniz aksesur olarak iç döşeme ve torpido rengini ve jantları farklı olarak kendiniz seçerek alabiliyorsunuz.Kırmızı renk için alındığı zaman 1.500 tl fark ödenmiş. Araç özellikleri;Led gündüz farları( gündüz devamlı yanıyor araç farlarını yakınca sönüyor) Sis farı 16 çelik jant, elektronik ayna, cruse control, ön camlar otomatik, anahtarsız kapı açma ve çalıştırma( renaultlarda bulunan kart sistemi), manuel klima, bluetooth,navigasyon. usb. aux. 4 hoparlörlü müzik sistem, Abs, esp, cruse control, yol bilgisayarı , yokuş kalkış desteği, start stop.Geri görüş kamerası.(yağmur ve far sensörü, refakatçı aydınlatma sistemi gibi özellikler mevcut değil) Yakıt bence bir çok dizel araçta görmediğiniz değerleri yakalayabilirsiniz. Uzun yolda Ankaradan İzmire 100 km 3.4 litre ortalama bir yakış elde ettim.(Maksimum 120kmye kadar hızım) Klima kapalı 2 kişiyle.Şehir içi konusunda net bir değer veremiyorum o kadar uzun kullanma fırsatım olmadı. Ara ara kullandığım bir araç.2013 Aralık ayında 49.500 tlye alınmıştı. Güncel fiyatı hakkında şu anda bir bilgim yok.Kesinlikle çok iyi bir performansa sahip yüksek hızlarda aracın hızlandığını kolay kolay hissetmiyorsunuz Arata cd çalar yok bence dezavantaj. Teyp bluetooth özelliği sadece telefonla konuşmaya yarıyor. Direksiyonun tam üzerinde cevaplama tuşu yok. teyp kumanda tuşları direksiyonun simidinin altında fordlardaki gibi yer alıyor. Bu tuş ünitesinden teyp kontrolü ve telefon açma kapama mevcut. Direksiyon üzerinde cruse control tuşları sağ tarafta mevcut. Soldaki tuşlar ön ekrandaki yol bilgisayarı ayarları için düşünülmüş. Yol bilgisayarında dış hava sıcaklığı ortalama tüketim depodaki yakıtla kaç km gidileceğini gösteren anlık yakıt tüketimi ve saat özelliği mevcut.Ön şöför camı tek tuşla açılıp kapanma özelliğine sahip değil. Kliması yeterli soğutuyor ama biraz beklemeniz gerekiyor. İzmir sıcağında 15 dakka gibi bir sürede aracı soğutabildiğini gördüm.4 kişi için ideal denilebilir. Uzun yolda arka koltuklardaki diz mesafesi biraz sıkıntı yaratabilir. Bagaj hacmi bir orta boy tekerlekli valiz 2 adette el çantası alabiliyor.Arka bagaj camı çok küçük yapılmış geri görüş açısından dezavantaj. Geri görüş kamerası mevcut ama teyp üzerindeki ekrandan kullanılabilse daha avantajlı olurdu. Direksiyonun üstünde sol direğe yakın bir alana konumlandırılmış estetiği bozan bir ekran arkayı görebiliyorsunuz. Yakıt göstergesin 2 kademeli yanan depo ışığı var 2nci kademede aynı zaman ufak bir seste çıkartıyor.Düz vites ama yokuş kalkış desteği çok kullanışlı araç vitesteyke frenden ayağınızı kaldırdığınızda gaza basmazsanız araç geri kaydırma yapmıyor.Yol tutuş bence yeterli. Çok iyi değil. Sonuç: Yakıt çok çok az rakiplerine kıyasla ve piyasadaki bir çok dizelle kıyasla. Yol tutuş fordlardakini beklememek lazım. Standartlar dahilinde.Frenler çok iyi. Kabin yüksek hızlarda bile içeriye kolay kolay ses hissettirmiyor.Kullanımı çok rahat fakat kasa olarak sağlamlık olarak çok güven vermiyor bende o hissi yarattı kendi görüşüm. Genel olarak şehir içi ve uzun yol için 2 kişi için ideal. Fiyat yakıt özellik olarak düşünüldüğünde. 7 Ocak 2015 tarihinde Ekin Güney tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 Ocak 2015 Paylaş 7 Ocak 2015 Gulale gule kullansin akrabaniz. Geri gorus kamerasi sonradan takılmış belli ki. Ayrica bluetooth uzerinden sarki da çalması gerekiyor teybin? 1 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Ocak 2015 Paylaş 7 Ocak 2015 Kazasız belasız günlerde kullanırlar inşallah Bu arada abimde bu aracın beyazından var ama ben uzun zamandır iç mekanda kullanılan malzeme ve plastik kalitesi bu kadar düşük bir renault görmedim, iç mekana uzaktan bakarsanız görseliik çok güzel ama direksiyonun başına geçip etrafa dokunduğunuzda çok fena hayal kırıklığı yapıyor ve 50 bin lira üstü fiyatta satılan bu araçlarda bu denli kalitesiz malzeme kullanılmış olması bence kabul edilemez.Renault bu sefer sadece şekil yapmış ama kalitesi hayal kırıklığı oldu bende. Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 7 Ocak 2015 Paylaş 7 Ocak 2015 Dikkatimi çeken bir kaç detayı belirtmek istiyorum.. - Sani'nin dediği gibi kamera sonradan takılmış. - Bluetoot'dan müzik dinlenilebiliyor. - Touch versiyonunda anahtarsız giriş çıkış yok, sadece çalıştırma var diye biliyorum. - Yokuş kalkış desteğinde frenden çektikten sonra gaza bassanız da bırakmıyor aracı süresi dolana kadar. ( aksi taktirde işe yaramazdı. ) Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 7 Ocak 2015 Paylaş 7 Ocak 2015 Clio' nun görsel Görünümü bana da çok hoş geldi. Dikkat çekiyor. Yorum bağlantısı
Ekin Güney 7 Ocak 2015 Yazar Paylaş 7 Ocak 2015 (düzenlendi) Gulale gule kullansin akrabaniz. Geri gorus kamerasi sonradan takılmış belli ki. Ayrica bluetooth uzerinden sarki da çalması gerekiyor teybin? Sani bey evet sonradan takıl geri görüş kamerası renault aksesuar olarak takıyor.Bluetooth üzerinden ben bir türlü şarkı olayını çalmayı beceremedim. Kazasız belasız günlerde kullanırlar inşallah Bu arada abimde bu aracın beyazından var ama ben uzun zamandır iç mekanda kullanılan malzeme ve plastik kalitesi bu kadar düşük bir renault görmedim, iç mekana uzaktan bakarsanız görseliik çok güzel ama direksiyonun başına geçip etrafa dokunduğunuzda çok fena hayal kırıklığı yapıyor ve 50 bin lira üstü fiyatta satılan bu araçlarda bu denli kalitesiz malzeme kullanılmış olması bence kabul edilemez.Renault bu sefer sadece şekil yapmış ama kalitesi hayal kırıklığı oldu bende. malzeme kalitesi kesinlikle çok yüksek değil doğuş bey çok haklısınız. 7 Ocak 2015 tarihinde Ekin Güney tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 7 Ocak 2015 Paylaş 7 Ocak 2015 Şirket aracı olarak 4 farklı Clio kullandım. Birincisi meşhur 2008 üçgen farlı olanlardandı. O bir araba değil sadece bir araç İkincisi 2011 station wagon olanlardandı. Sürüş zevki ve sessizlik olarak kullandığım en iyi Clio idi. Üçüncüsü yukarıda bahsi geçen Clio'nun hatchback olanı, dördüncü ise aynı kasanın station wagon olanıydı. Benim sürüşten en fazla keyif aldığım 2. araçtı ama görsellik ve yakıt anlamında son kasa hatchback en iyisi. Yorum bağlantısı
Ekin Güney 7 Ocak 2015 Yazar Paylaş 7 Ocak 2015 (düzenlendi) Dikkatimi çeken bir kaç detayı belirtmek istiyorum.. - Sani'nin dediği gibi kamera sonradan takılmış. - Bluetoot'dan müzik dinlenilebiliyor. - Touch versiyonunda anahtarsız giriş çıkış yok, sadece çalıştırma var diye biliyorum. - Yokuş kalkış desteğinde frenden çektikten sonra gaza bassanız da bırakmıyor aracı süresi dolana kadar. ( aksi taktirde işe yaramazdı. ) Sami bey anahtarsız giriş çıkıştan kastım yanlış anlaşılma olmasın renault'nun deyimini kullandım bilinen kartlı sistem kapıları açıp kapatmak için düğmeye basıyorsunuz. Resimdede mevcut zaten bu kasanın en dolusundada bu özellik mevcut. Yukarda paylaştığınız araçta bazı değişiklikler hariç renaultdan bu şekildede alınabiliyor. 7 Ocak 2015 tarihinde Ekin Güney tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts