İçeriğe Yönlendir

2011 Fiestada Map Sensörü Nerede?

Adem Yuce

Recommended Posts

Adem Yuce

Motor4-500x322.jpg

2011 titanium model aracım var. bazı modellerde hava filtre kutusu üzerinde hava müşürüne benzer bir parça var, benim araçta ise bu yok. nedenini bilen arkadaşlar varsa, beni aydınlatırsa sevinirim...

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Bahsettiğiniz müşür MAF sensörü olmalı. Motora giren havanın kütlesi ve ısısını ölçüyor diye biliyorum. 2001 model zetec se motorlu Focus 1 aracımda da bu parça yoktu. Serviste sorduğumda benim aracımda bu parçanın yerine başka bir parça olduğu, ( İsmini yanlış hatırlıyor olabilirim MAP sensörü olabilir) ölçümü  o parçanın yaptığı söylenmişti. Forumda daha bilgili arkadaşlar size ilgili parçanın ismini söyleyeceklerdir.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Dediğiniz maf senseru.2005 aracimda var.sizin durumunuzu tecrubeli abilerimiz arkadaslarimiz yorumlayacaktir.

Yorum bağlantısı
Hamdi Sucu

2010 fiesta aracımda da yok. Hava filtre kutusuna bağlı soketler var sanırım.

Yorum bağlantısı
Adem Yuce

Bahsettiğiniz müşür MAF sensörü olmalı. Motora giren havanın kütlesi ve ısısını ölçüyor diye biliyorum. 2001 model zetec se motorlu Focus 1 aracımda da bu parça yoktu. Serviste sorduğumda benim aracımda bu parçanın yerine başka bir parça olduğu, ( İsmini yanlış hatırlıyor olabilirim MAP sensörü olabilir) ölçümü  o parçanın yaptığı söylenmişti. Forumda daha bilgili arkadaşlar size ilgili parçanın ismini söyleyeceklerdir.  

Öncelikle bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum.

Bu parçanın MAF SENSÖRÜ olduğunu sayenizde öğrendim. internette incelediğim 2011 model 1,4 benzinli fiestaların bazılarında Maf Sensörünün olduğunu gördüm. Bu parça hava filtre kutusunun boğaz kısmında bulunmakta. Fakat benim araçta böyle bir parça yok. Nedenini merak ediyorum. Acaba orjinalinde mi öyle yoksa sonradan tadilat mı yapılmış bunu merak ediyorum

Yanliz benim aracim focus.yanlislik olmuş.

:biggrin:

Yorum bağlantısı
Adem Yuce

Farklı bir başlıkta açmış olduğum konuyu, düzelterek burada yeniden açtım. 2011 Model Titanium model aracın aşağıdaki resiminde de görülen Hava filtresi üzerindeki Map Sensörü benim araçta yoktur. Daha açıkça yazmak gerekirse benim aracın hava filtresi üzerinde böyle bir parça yok. Bu, aracın bu modeline özel bir özellik mi yada Map sensörü aracın neresinde takılı. Bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler

http://www.surfindia.com/automobile/gifs/ford-fiesta-engine.jpg

ford-fiesta-engine.jpg

Yorum bağlantısı
Adem Yuce
(düzenlendi)

Sayın Moderatör Gerşon bey, konu başlığını nasıl değiştirebiliriz. bunun bilgisini bana verebilir misiniz

tarihinde Adem Yuce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sayın Moderatör Gerşon bey, konu başlığını nasıl değiştirebiliriz. bunun bilgisini bana verebilir misiniz

Ne olsun istersiniz?

Yorum bağlantısı
Adem Yuce

Ne olsun istersiniz?

2011 Fiestada Map Sensörü nerede?

Şimdiden teşekkür ediyorum

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

2011 Fiestada Map Sensörü nerede?

Şimdiden teşekkür ediyorum

:good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Adem Yuce

Yok mu, bu map sensörümle ilgili sıkıntımı giderecek bir bilen !!!

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...