İçeriğe Yönlendir

Motor Arızası Uyarısı

Halil Çetin

Recommended Posts

Halil Çetin

herkese selamlar,2009 makyajlı kasa dizel trend focus sahibiyim.

arabama depoyu fulledikten bir süre sonra yolda hareket halindeyken bilgi ekranında motor arızası yazıp stop etti tesadüf boş yoldaydım hemen sağa çektim kontağı kapattım menuden mesaj bölümüne baktım -motor arızası-yakıtta su algılandı-elekt.hid.direk.arızası adında 3 mesaj görüntüledi.kontağı kapatıp açınca mesaj silindi ve arabam çalıştı yola devam ettim,sonra parkettiğimde hata mesajı olup olmadığına baktım mesaj yoktu herşey olağandı,
birkaçgün sonra akşam parettiğim yerden hareket etmek için kontağı açtığımda karşımda yine motor arızası uyarısı ve aynı hata mesajlarını gördüm busefer kontak basmadı ve arabamı çalıştıramadım.aynı günün sabahında çalıştırmak için tekrar kontağı açtığımda herşey normale dönmüştü arabam çalıştı ve hareket ettim.işyerine gelip otoparka bıraktım 1 saat sonra yine arabamı çalıştırmak için kontağı açtım ve araba yine çalışmıyor.
tamirci bir ustayı aradığımda ''aldığım mazotun içinde su katkısı olduğunu çekiciyle arabayı oraya götürmem gerektiğini deponun komple söküleceğini yakıtın boşaltılacağını ve mazot filtresinin değişeceğini söyledi.

bu konuda bilgi ve tavsiyesi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.

forumda bu hata mesajını konu başlığı açmadan önce araştırdım aynı hata mesajını alanların sorunu sadece ekranda hata mesajını almakla kalmış ama benim durumum farklı hem araba şuan çalışmıyor hemde 2 farklı hata mesajı gösteriyor bu sebebten dolayı yeni konu açma gereği hissettim.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Akünüz son demlerini yaşıyor. Değiştirin herşey düzelir.

Yorum bağlantısı
Halil Çetin

Akünüz son demlerini yaşıyor. Değiştirin herşey düzelir.

akü 2 ay önce değişti sıfır kaliteli bir akü takıldı

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

akü 2 ay önce değişti sıfır kaliteli bir akü takıldı

Aküyü ölçtürün ozaman. Bu arızalar birarada oldumu genelde aküden oluyor. Arabanın şarjınıda ölçtürün belki yeteri kadar şarj edemiyordur.

Yorum bağlantısı
Halil Çetin

Aküyü ölçtürün ozaman. Bu arızalar birarada oldumu genelde aküden oluyor. Arabanın şarjınıda ölçtürün belki yeteri kadar şarj edemiyordur.

ilginiz için çok teşekkür ederim,sanayide ustaların insafına kalıcaz artık

Yorum bağlantısı
Halil Çetin

Eğer aküde problem çıkmaz ise servisten arıza kodlarına baktırın..

gaziantepte ikamet ediyorum burada servis çok pahalı bu sebebten dolayı sanayide başka bir ustaya götürücem mecburen,inşallah ucuz yollu kurtulurum bu dertten 

Yorum bağlantısı
Halil Çetin

Yakıtla alakası olacağını sanmıyorum. Her zaman aldığınız yer değil mi ? Bahsedilen hatalar yakıt ile alakasız, aynısı bende de oldu ve akü bitti, muhtemelen sizinde aküden kaynaklı problem, akü yeni ise sarj olmamıştır. Boşuna sanayi de vakit kaybetmeyin. Depoyu sökelim diye ustaya da bir daha uğramayın :)

herzaman yakıt aldığım tp petrolden aldım,yağmurlu havalarda istasyona yakıt taşıyan tankerlerin üst kapaklarından az miktardada olsa su sızıntısı olabileceğini söyledi usta,bazen karşılaşıyoruz dedi.hangi ustaya güveneceğimizi bende bilmiyorum :)

Yorum bağlantısı
Misafir

KEsinlikle aküden kaynaklı. Sıfır diye aldığımız akülerde bazen arızalı yada bitmeye yakın şekilde çıkabiliyor. Önce akünüzü ölçtürün daha sonra şarj edip etmediğine baktırın ki hem ucuzdan pahalıya doğru gitmiş olursunuz.

Yorum bağlantısı
Halil Çetin

KEsinlikle aküden kaynaklı. Sıfır diye aldığımız akülerde bazen arızalı yada bitmeye yakın şekilde çıkabiliyor. Önce akünüzü ölçtürün daha sonra şarj edip etmediğine baktırın ki hem ucuzdan pahalıya doğru gitmiş olursunuz

inşallah öyledir,ilk olarak aküye baktırıcam bakalım sonuç ne olacak

Yorum bağlantısı
Hasan Varnalı

bizdede aynı arızaları akü bittiğinde vermişti motor arızası bir kerede kızdırma bujileri kırılmış o yüzden vermişti

Yorum bağlantısı
Halil Çetin

selamlar.şimdi sanayiden geliyorum.
motor arızası uyarısı ekranda iken tamirci usta gösterge panelinin üst kısmına yumrukla hafifce vurdu ve motor arızası uyarısı gitti normale döndü kontağı açtım araba çalıştı,usta göstergede temassızlık sorunu olduğunu oto elektronikciye götürmem gerektiğini söyledi.
şimdilik teşhis konulmuş oldu.bu kısımdan sonra ne yapabilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Halil Çetin

selamlar,bugün yetkili ford servisine gittim gösterge panelinin tamirinin mümkün olmadığını yenisinin 1750 tl olduğunu söylediler,oradan çıkıp oto beyinci dedikleri bir ustaya gittim bu arızadan daha önce tamir yaptığını arızanın bilindik olduğunu ve masrafının 300 tl olduğunu söyledi pahalı bulup ordan ayrıldım başka bir beyinci ustanın yanına gittim 150 tl ye yapacağını söyledi yapmasını söyledim,göstergeyi söküp kendi odasına çekildi içeri girmedim ne yaptı bilmiyorum :) ama 1 saat sonra çıktı göstergeyi yerine taktı arabayı bilgisayara bağlayıp hata kodlarını sildi tamamdır birdaha tekrarlamaz dedi,şimdilik sorunum çözüldü inşallah birdaha tekrarlamaz.
bilgisiz ustaların forddan anlamayan ustaların sözüne kansaydık şimdi mazot filtresiyle depoyla şamandırayla uğraşıp duruyorduk.
yardımcı olan herkese çok teşekkürler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

selamlar,bugün yetkili ford servisine gittim gösterge panelinin tamirinin mümkün olmadığını yenisinin 1750 tl olduğunu söylediler,oradan çıkıp oto beyinci dedikleri bir ustaya gittim bu arızadan daha önce tamir yaptığını arızanın bilindik olduğunu ve masrafının 300 tl olduğunu söyledi pahalı bulup ordan ayrıldım başka bir beyinci ustanın yanına gittim 150 tl ye yapacağını söyledi yapmasını söyledim,göstergeyi söküp kendi odasına çekildi içeri girmedim ne yaptı bilmiyorum :) ama 1 saat sonra çıktı göstergeyi yerine taktı arabayı bilgisayara bağlayıp hata kodlarını sildi tamamdır birdaha tekrarlamaz dedi,şimdilik sorunum çözüldü inşallah birdaha tekrarlamaz.

bilgisiz ustaların forddan anlamayan ustaların sözüne kansaydık şimdi mazot filtresiyle depoyla şamandırayla uğraşıp duruyorduk.

yardımcı olan herkese çok teşekkürler.

2.el gösterge 300tl zaten tamirine 300istemesi ilginç geldi ayrıca stop etme vs gösterge ile bi alaka kuramadim ben gösterge arızalı olunca stop neden eder araba ? tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Halil Çetin

2.el gösterge 300tl zaten tamirine 300istemesi ilginç geldi ayrıca stop etme vs gösterge ile bi alaka kuramadim ben gösterge arızalı olunca stop neden eder araba ?

anladığım kadarıyla gösterge sorunlu olduğu için olmayan arızaları varmış gibi algılıyor,seyir halindeyken sorun olmadığı halde motor arızası yazıp stop ediyor ve kontağı devre dışı bırakıyordu ben kontağı çevirsemde marş basmıyordu,ilk başta banada mantıksız geldi ama forumda bikaç kişininde aynı arıza başına gelmiş ve gösterge değişince sorun çözülmüştü,bu yüzden tamircinin gösterge paneli sorunlu teşhisine sıcak baktım,2 gündürde kullanıyorum arabayı gerçektende sorunum çözüldü arıza tekrarlamadı.

Yorum bağlantısı
Misafir

anladığım kadarıyla gösterge sorunlu olduğu için olmayan arızaları varmış gibi algılıyor,seyir halindeyken sorun olmadığı halde motor arızası yazıp stop ediyor ve kontağı devre dışı bırakıyordu ben kontağı çevirsemde marş basmıyordu,ilk başta banada mantıksız geldi ama forumda bikaç kişininde aynı arıza başına gelmiş ve gösterge değişince sorun çözülmüştü,bu yüzden tamircinin gösterge paneli sorunlu teşhisine sıcak baktım,2 gündürde kullanıyorum arabayı gerçektende sorunum çözüldü arıza tekrarlamadı.

bununla geçmiş olsun o zaman umarım tekrarlamaz:rolleyes:
Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

gösterge sorunlu değil halil kardeşim.biraz işçilik ve malzeme kalitesi sanırım.gösterge panelinin arkasındaki soketin(gösterge üzerinde kalan) lehimlerindeki çatlak nedeniyle böyle bir sorun yaşanıyor. 32 adet lehimlenecek pin mevcut.benim aracımın da yaklaşım 10 tane çatlak lehimi vardı.yeniden lehimledik.düzeldi.

sorunun çözüldüğüne sevindim.

bu sorunla ilgili çok şikayetler geliyor..yöneticiler bu sorunun çözümünü sabit hale getire bilir mi acaba?

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Halil Çetin

gösterge sorunlu değil halil kardeşim.biraz işçilik ve malzeme kalitesi sanırım.gösterge panelinin arkasındaki soketin(gösterge üzerinde kalan) lehimlerindeki çatlak nedeniyle böyle bir sorun yaşanıyor. 32 adet lehimlenecek pin mevcut.benim aracımın da yaklaşım 10 tane çatlak lehimi vardı.yeniden lehimledik.düzeldi.

sorunun çözüldüğüne sevindim.

bu sorunla ilgili çok şikayetler geliyor..yöneticiler bu sorunun çözümünü sabit hale getire bilir mi acaba?

bu lehimleri tazeleyen arkadaşlar varsa fotolarını yayınlarlarsa basit bir lehim tazeleme için benim gibi kimse sanayideki ustalara yüzlerce lira bayılmak zorunda kalmaz umarım.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Abdullah Aladı

İyi akşamlar bugün akşam üzeri yakıt aldım herzaman doldurduğum yerden depomu doldurup çıktım daha 5-6 yüz metre gitmeden motor arızası uyarısı çıktı ekranda arabada başka hiç bir sorun yok olduğum yerde servis yok.Sizce neden olabilir.Uyarı çalıştırdıktan 5-6 saniye sonra uyarı veriyor ve o şekilde kalıyor araçta sıkıntı yok.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...