İçeriğe Yönlendir

Monitöre Elektrik Gelmiyor.

Erkan Tekin

Recommended Posts

Erkan Tekin

Merhaba.. Sabah kalkıp bilgisayarın bağlı oldugu 5 li prizin fişini takıp kırmızı dügmeden açtım.. Kasa vs bütün aksam çalışıyor ama monitöre elektirik gelmiyor... kablosuyla oynadım yok tekrar kapatıp açtım yok.. En sonunda monitörü evdeki prizlere tek tek denerken elektrik aldım şu anda sorunsuz çalışıyor.. ama bilgisayarı kapatıp fişi çektikten sonra birdaha elektrk alamıyorum.. Sizce sorun neden kaynaklanıyor..Daha öncede yapmıştı bilgisayarcıya bırakmıştım 70 tl karşılıgında içinden bir parça değiştirdiklerini söylediler sonrasında sıkıntısız çalışmıştı 3 ay sonra yine aynısını yaptı..Abilerim arkadaşlarım sorun neden kaynaklanıyor olabilir ? 

Yorum bağlantısı
Murat Dere

İçindeki parçanın yanmasına sebep olan yeri değil de sadece yanan parçayı değiştirmişlerdir. Sebebi ortadan kaldırmak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

İçindeki parçanın yanmasına sebep olan yeri değil de sadece yanan parçayı değiştirmişlerdir. Sebebi ortadan kaldırmak lazım.

Tesekkür ederim..Acaba kablonun monitöre giren yerinde mi bir sıkıntı var ki ? 

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Tesekkür ederim..Acaba kablonun monitöre giren yerinde mi bir sıkıntı var ki ?

Öyle olsaydı 3 ayda bozulmazdı diye düşünüyorum. Tabii lehim güzel yapıldıysa. Ayrıca kabloyu oynayınca gelir, gider o durumda bence.
Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

Öyle olsaydı 3 ayda bozulmazdı diye düşünüyorum. Tabii lehim güzel yapıldıysa. Ayrıca kabloyu oynayınca gelir, gider o durumda bence.

abi son günlerde monitörü oynattıgım zaman cızt die sesler geliyorddu ayrıca bazen monitöre bişi oluyodu ve ekranda eski tüplü televizyonlar gibi yatay halde çizgiler oluyordu :D

Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz

3 ay önce 70 tl verdiğiniz yere gidip, sorunun tekrar ettiğini belirtirseniz, yardımcı olacaklardır..

Muhtemelen monitorunuz arızalı.. Bu tip arızalar genelde bu şekilde olur.. yapıldı diye düşünülüp kısa süreli test edilir.. Fakat, uzun zamanda aynı arıza tekrar edebilir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

Bilgisayarcım tanıdık zaten o konuda sıkıntı olacağını sanmıyorum güveniyorum ama arıza neden kaynaklanıyor parça değişti ama 3 ayda tekrar yaptı bizim bunu bulmamız lazım yada monitörü çöpe atmak :D

Yorum bağlantısı
Murat Dere

abi son günlerde monitörü oynattıgım zaman cızt die sesler geliyorddu ayrıca bazen monitöre bişi oluyodu ve ekranda eski tüplü televizyonlar gibi yatay halde çizgiler oluyordu :D

O sesler yüzünden güç kablo soketi arızası düşünülebilir. Muhtemelen soğuk lehim olmuştur. Ya da başka bir arızadan dolayı o kısım aşırı ısınıp lehimin erimesine ve bağlantının kaybolmasına sebep oluyordur. Monitörü açar açmaz değil de bir süre sonra bu sorun ortaya çıkıyorsa ısınma kaynaklı soğuk lehimden şüphelenebiliriz. Ekrandaki çizgiler sorun meydana geldiği andaki arklardan da kaynaklanabilir ya da video kuvvetlendirici katında bir arıza da olabilir. Elektronik böyle işte, bir sorun pek çok yerden kaynaklanabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahimcan Gökalp

Hocam benim bilgisayarımın monitorune de öyle birşey olmuştu. Mahallemde elektrik dalgalanmasından bir kac evde bozulan monitorler vb ürünler olmuştu. Diğer günde benim monitor gitti içini açtım baktım merakımdan. Biraz elektronik bilgim birazda şansla kurcalarken dedim olsa olsa güç kartındaki kondanstrler bozulmuştur. 4 5e yakın kondastörü değiştirdim fişe bitaktım çalıştı :D maliyet 3 LİRA :D varsa biraz el yatkınlığınız deneyin derim. Monitörüm LG FLATRON W1942S.

Umarım işinize yarar bu bilgi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

O sesler yüzünden güç kablo soketi arızası düşünülebilir. Muhtemelen soğuk lehim olmuştur. Ya da başka bir arızadan dolayı o kısım aşırı ısınıp lehimin erimesine ve bağlantının kaybolmasına sebep oluyordur. Monitörü açar açmaz değil de bir süre sonra bu sorun ortaya çıkıyorsa ısınma kaynaklı soğuk lehimden şüphelenebiliriz. Ekrandaki çizgiler sorun meydana geldiği andaki arklardan da kaynaklanabilir ya da video kuvvetlendirici katında bir arıza da olabilir. Elektronik böyle işte, bir sorun pek çok yerden kaynaklanabilir.

Ben en iyisi tekrar bir götüreyim baktırayım yada olmadı bir monitör alayım :D 

Önerebileceğiniz bir monitör var mı :D öğrenciyim fiyatı uygun olursa :D

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Monitör ölmüş :(

Samsung alabilirsiniz. Dell alabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

demeseydin iyidi abi böyle :D olmadık şeylere para harcamaktan sıkıldım :D

Yorum bağlantısı
Erol YILDIRIM

Benim bilgisayarın lcd monitörüde soğuk odada durduğundan çalışmıyordu.Sonra aşırı soğuktan yaptığını fark ettim.Şimdi normal sıcaklıktaki odaya aldım.Normale dönü.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

Benim bilgisayarın lcd monitörüde soğuk odada durduğundan çalışmıyordu.Sonra aşırı soğuktan yaptığını fark ettim.Şimdi normal sıcaklıktaki odaya aldım.Normale dönü.

Normal odada duruyor bi sıcaklık farkı olacagını sanmıyorum :D

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Teşekkür ederim abi :) monitör işini hallettim.. kendi monitörüm ben burdayım hala diyor :D

Neymiş sorun?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...