İçeriğe Yönlendir

Motora Fazla Yağ Konulması

Emre Soylu

Recommended Posts

Emre Soylu

usta fazla yağ koydu . 5lt kadar.  olmaz dedim. birazını geri boşalttırdım.

bu sabah baktım hala max çizgisinin üzerinde. yağ çubuğundaki eğri/yamuk kısıma kadar geliyor.

200-300 ml kadar fazlalık var galiba. öyle tahmin ediyorum.

sorun olur mu?

Yorum bağlantısı
Ramazan Çetin

Fazlalik alinmazsa motor sagdan soldan terlemeyle atmaya calisir

Yorum bağlantısı
Emre Soylu

bazı arkadaşlar şırınga ve serum hortumu ile çektiğini anlatmış fazla yağı.

tekrar ustaya gitmek yerine ben de mi öyle yapsam diyorum?

hocam üstten çektirmekte fayda var. 

hocam üstten çektirme nasıl oluyor?

yorum yazanlara teşekkür.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Yağcılarda yağ çekme makinesi oluyor genelde. Onlar çeker.

Yorum bağlantısı
Musa Doğru

bence çok önemli değil 200 300 gr kış ayında olduğu için ayrıca havalar soğuk bir kaç gün sonra tekrar kontrol etmekte fayda olabilir yağ akışkanlığı biraz azalıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tevfik Özdemir

captiva jipte başımıza geldi servis lambasının yandığını gören yağ koymuş arabaya sonucu çekiciyle sanayi 3000 lira masraf çıkarmıştı usta 2 litre fazla yağ çıktı motordan ondan demişti dikkat etmek lazım ne az ne çok olsun

Yorum bağlantısı
Çağlar Üsdün

Maalesef ustaların vurdumduymazlığı..Sonra 100 bini deviren araçların hali kalmıyor memlekette. Fazla yağı arkadaşların dediğini gibi motor atmaya çalışır. Ancak bütün keçe ve contalara baskı uygular ve sonunda yıpranmalarına aracınızda yağ sızıntılarına neden olur uzun donemde.

Onun dışında krank bölgesinde yağda köpürmeye neden olur ki bu da yağ pompasının yağ ile birlikte havayı sistemde dolaştırması demektir.

Bende şırınga ve serum hortumu ile defalarca yağ çektiğimi bilirim. Şimdi yağcılara ölçü kabı ile gidiyoruz..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

200-300ml. Fazla yağdan hiçbir problem çıkmaz. Yağ seviye çizgisini biraz geçsin hiç önemli değildir..

Yorum bağlantısı
Emre Soylu

büyük boy şırınga ve serum hortumu ile çektim.

motor soğuk olduğu için yağ donuktu, biraz zor oldu.

bel ki bi tur atsam daha kolay olurdu.

ustanın aklına uysam motor gırtlağına kadar yağ dolu halde ile gezecektim. 

usta demeye dilim varmıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

en büyük sıkıntı katalitik konvertörü bozmasıdır. 200-300 sorun olmaz. yarım kutuya kadar sorun yok. tabi olmasa daha iyi.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Bu ustalarin hepsi mi ayni bilmiyorum ki. Butun arabalari bilmek zor belki ama ac kitapcigina bak o yoksa internetten bul. Ama arastir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Onlara kasap diyoruz.

İsi bilen servislere de soyguncu diyoruz. Bunun ortasini bulmak zor sanirim.
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mustafa Erhan

Forumdaşlar merhaba,

Bir konuda acil yardımınıza ihtiyacım var. 

Aracın yağ değişimini yaptıktan sonra fazla olmasa da eksiklik kalmıştı usta 0,25 falan eklersin demişti. Bende hata yaparak araç sıcakken yağı ekledim, seviyesi normaldi ancak sabah araç soğukken tekrar kontrol ettiğimde yağ seviyesi üst çubuğunda üstüne çıkmış durumda. Ben normalde genelde alt seviyeye daha yakın tutuyordum ancak şu an üst seviyenin bile üzerinde durumda. tahminlerime göre 0,50 gibi bir yükseklik olabilir. Ne yapmam gerek. Aracım focus 1,6 2000 model hb. 

Bu durum sıkıntı yaratır mı? Ne yapmam gerekir? 

Yorum bağlantısı
Kani Kaya

4,25 ml filtre ile birlikte yağ alıyor...enjektör ile üstten çekilebilir...

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Aracı lifte kaldırıp karterin tıpasını açıp biraz boşaltın. Mantıken fazla olan yağı zayıf olan bir yerlerden atacak.

Yorum bağlantısı
Misafir

Forumdaşlar merhaba,

Bir konuda acil yardımınıza ihtiyacım var. 

Aracın yağ değişimini yaptıktan sonra fazla olmasa da eksiklik kalmıştı usta 0,25 falan eklersin demişti. Bende hata yaparak araç sıcakken yağı ekledim, seviyesi normaldi ancak sabah araç soğukken tekrar kontrol ettiğimde yağ seviyesi üst çubuğunda üstüne çıkmış durumda. Ben normalde genelde alt seviyeye daha yakın tutuyordum ancak şu an üst seviyenin bile üzerinde durumda. tahminlerime göre 0,50 gibi bir yükseklik olabilir. Ne yapmam gerek. Aracım focus 1,6 2000 model hb. 

Bu durum sıkıntı yaratır mı? Ne yapmam gerekir? 

Konunuz birleştirilmiştir. Seviyenin çokluğuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Ömür Can
(düzenlendi)

Bundan önceki aracım polo classic idi yağ değişim zamanı yağcı fazla yağ koymuş bende yağcıya güvenip hiç seviyesine bakmadan 80 km uzaklıkta olan Antalya ya gittim tam Antalyadan geri dönerken Araba da bir anormallik oluştu neyse eve geldim ilk olarak yağ seviyesine baktım max çizginin üstünde idi ertesi gün şırınga yöntemi ile 500 ml civarı yağ çektim max çizgisine hizaladım yağı.O günden sonra arabanın yağ eksiltmesi arttı  meğer fazla yağı motor subab contasını veya çontalarını patlatıp ekzosdan atıyormuş.Yağcının kulağını baya bir çınlattığımı hatırlıyorum o sıralar.Sen sen ol fazla yağ ne kadarsa hepsini çektir veya kendin çek.

tarihinde Ömür Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

500 ml fazla yağ konunca motor subap bitip yağ yakmaz böyle bir teknik sebep olmaz. kaç km de idi araç

Yorum bağlantısı
Ömür Can
(düzenlendi)

Orasını hiç sormayın. Aracı internetten buldum, oraya 2000 model polo classic 150 000 km de yazılmış, gittim arabanın sağına soluna baktım km ye bakmak hiç aklıma gelmedi.Noter işlemleri bittikten sonra benzin istasyonunda  farkettim ki 50 000 km de. 50 000 km de olduğunu bilsem zaten almazdım, neyse düştük bir tongaya  dedim kabullendim.Gerçek km si ne Allah bilir.

Bahsettiğim olaydan önce araba 3000 km de 1 lt yağ eksiltiyordu ,çünkü 2 kere yağ ekledim oradan biliyorum. Bu olaydan sonra da yağ eksiltmesi bayağı bir arttı.

tarihinde Ömür Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ömür Can

Sanırsam  subab keçelerindenkaçan yağı, yakmadan direk ekzozdan atıyordu.

Ekzosdan yağ attığınıda şu şekilde fark ettik;Aracı satılığa çıkarmıştım , bir arkadaş ustasıyla geldi araca bakmaya ,usta ekzos a peçete tuttu  bende arabaya gaz verdim peçete ye yağ damlacıkları attı .

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

motoru genelde bozmaz. katalitik konvertörü götürebilir. sıkıntı ordadır. sizin araç eksiltiyormuş zaten. eksiltmesi artmış doğal süreçte. çok yağdan değil.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...