İçeriğe Yönlendir

2013 Opel Corsa 1.3 Cdti Essentia

Ekin Güney

Recommended Posts

Ekin Güney
(düzenlendi)

Merhaba sayın forum üyeleri sıradaki test ettiğim araç Opel Corsa 1.3 90bg cdti essentia modeli. Yaklaşık 5 gündür kullanıyorum. Daha önce eski kasası 2010 modeli yakın bir arkadaşımda vardı. 3 senelik süre zarfında araç ön tampon ve farlar dışında çok fazla bir değişim göremedim. 2nci resim temsilidir. Dış görünüş ve renk birebir aynıdır. Önemli not: Ankara'nın -15 dereceye kadar düşen soğunda hala tek marşla çalışan bir araç.

uomoMix.jpg?1

Kullandığım aracın özellikleri;Elektronik aynalar ,Ön camlar otomatik , klima, cd/mp3 çalarlı ve aux girişli müzik sistemi ( 4 hoparlör + 2 tweeter) Abs , çift airbag, yol bilgi ekranı, dış sıcaklık derecesi, gündüz farları ve 16 çelik jantlar, arka sis farı. Uzaktan kumandalı merkezi kilit. Direksiyondan kumandalı müzik sistemi.

ZpU3VSY.jpg?1

Genel olarak baktığımızda manevra kullanım ve vites geçişleri ve frenleri çok yeterli. Bence sınıfına göre iyi diyebilirim. Geniş iç hacmi kullanışlı eşya saklama bölmeleri..4 kişi rahatlıkla yolculuk edebilir. Bagaj hacmi 2 adet orta boy valiz alır. Bagaj kenarlarındaki eşya toplama bölmeleri çok iyi düşünülmüş. Müzik sistemi fabrikasyon olarak düşünüldüğünde bence aynı ses ve müzik kalitesi çok üst segment araçlarda bulabilirsin.Çok iyi bir müzik sistemine sahip. Şöför kapı kilidinin soğuk havalarda tümsek veya kasis gibi yerlerden geçerken ses yapması kötü bir durum. Kronikleşmiş bir sorundur. Bir yaşında olan bir araç içinde bence kötü bir izlenim. Vites topus ve el freninin kaplama kalitesi çok iyi değil. 25-30 bin kilometre civarında soyulmaya başlıyor. Sert süspansiyon sistemine sahip. Buna rağmen tümsek kasisleri çok fazla içeriye hissettirmiyor. İç malzeme kalitesi dediğim durumlar dışında bence yeterli.

Sonuç:

İyi müzik sistemi ve iyi derecede durma mesafesi. Kullanan kişiye güven vermesiyle, geniş ve ferah iç hacmiyle, Çok fazla yüksek beklenti içinde olmayan şehir içi kullanıcılarına hitap eden bir araç. Kronikleşmiş 2 sorunu kapı kilitlerinin soğuk havalarda ses yapması el freni ve vites topuzu soyulması bence halledilmeli. Benim görüşümce gençlere hitap eden bir araç olduğunu söylemek çok doğru olur. Müzik sisteminin usb girişi standart olmaması bence eksiklik.

tarihinde Ekin Güney tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Yazmayı unuttuğum önemli kısım aracın Yakıt tüketimi değerleri şehir içi 100 km 6 litre yakıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Kapı kilitleri normal havalarda da çok ses yapıyor.Opellerin tamamına has bir durum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Bende daha önce 2 gün bu araçtan kullandım ama bir türlü sevemedim şu Corsaların iç mekan tasarımını 

Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Kapı kilitleri normal havalarda da çok ses yapıyor.Opellerin tamamına has bir durum.

Mehmet bey kötü bir olay. Ben sadece soğuk havaya mahsus sanmıştım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...