İçeriğe Yönlendir

Bu Araç Hakkındaki Yorumlarınız (Land Rover Defener)

Hakan Türkoğlu

Recommended Posts

Hakan Türkoğlu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-land-rover-defender-2.5-tdi-194907729/detay/

arkadaşlar babam bu aracı almayı düşünüyor pazarlığını bile yapmış bende size sormak sizden bilgi almak istiyorum fiyat olarak çokmu pahalı ve bize çok büyük bir masraf açarmı

muayene  yeni

4 cam otomatik

lastikler yeni

sahibi oto elektrikçisi elektrik aksamında hiçbir problem yok

babam bu aracı alıp memlekete götürecek köy işleri için kullanacak arada yaylaya çıkacak yazında fındık bahçesine gidip fındık taşıyacak

aklımdaki tek soru işareti acaba bu araç antalyadan istanbula arızalanmadan gelirmi :)

Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

benzinli olsa daha iyiymiş bence.

neden hocam benzinli çok aşırı yakar lpg taktırsak veya lpg li alsak araç devamlı köyde kullanılacağı için gaz çok çabuk bitecek ilçeye inmek zorunda kalıcaz ama mazot bidonlada taşınabiliyor :)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Arızaya yatkındır diye tahmin ediyorum. Yine de detaylı araştırmak lazım.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Defender benim bildigim kadari ile en saglam araclardandir. Iç aksamda elektronik son derece az olmasi avantaj. Otokar uretimi ile ortak parcasi varsa sanirim parca maliyeti duser ama sanirim bu daha eski bir arac. Gerekirse otokar'in askeri jeeplerinin kasasindan secim yapin derim ben.

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Hakan bey işe biraz espirili bakarsak :) araç babanıza yeni bir evlat size de kardeş olur. Onu seversiniz, oynar durursunuz ama birgün problemleri canınıza tak edince hatanızı anlarsınız. Bende bir devlet memuru olarak devletin elindeki eski araçlarla zaman zaman haşır neşir oluyorum. Şöyle söyliyeyim, Bu tarz araçlar eski teknolojili, çok yakıt tüketen, canı burnunda ve parçası sıkıntılı olur. Biz 20 yıllık kaya gibi toyotalardan ( Toyota land cruzer 60 series http://www.toyota-global.com/showroom/vehicle_heritage/landcruiser/collection/model_60_1.html ) illah ettik varın gerisini siz düşünün. Bu araç yerine size tavsiyem  Lada Niva olacaktır. Kısıtlı bütçeniz ile parasının karşılığını verir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ali sendur

Ben Alanya'dayım. Bakmamı istediğiniz bir sey olursa boş vaktimde yardımcı olabilirim.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Hakan bey işe biraz espirili bakarsak :) araç babanıza yeni bir evlat size de kardeş olur. Onu seversiniz, oynar durursunuz ama birgün problemleri canınıza tak edince hatanızı anlarsınız. Bende bir devlet memuru olarak devletin elindeki eski araçlarla zaman zaman haşır neşir oluyorum. Şöyle söyliyeyim, Bu tarz araçlar eski teknolojili, çok yakıt tüketen, canı burnunda ve parçası sıkıntılı olur. Biz 20 yıllık kaya gibi toyotalardan ( Toyota land cruzer 60 series http://www.toyota-global.com/showroom/vehicle_heritage/landcruiser/collection/model_60_1.html ) illah ettik varın gerisini siz düşünün. Bu araç yerine size tavsiyem  Lada Niva olacaktır. Kısıtlı bütçeniz ile parasının karşılığını verir. 

Benim babam da ormancı. Emekli orman mühendisi. :) Yıllarca araziye gitti. Şimdi ormanları çok özlüyor. :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Bana çok eski geldi, şahsen defender 110 olsa çok iyi olur yeni model ;)

Derdi sıkıntısı bitmez diye düşünüyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

hocam bizim bahçeler çamur ve dik yokuşlarla dolu lada nivada düşünmüştük ama o aracı dallar çizse sağını solunu vursak insanın içi acır ama bu araç lada ya göre daha dişli gibi geldi bana

Ben Alanya'dayım. Bakmamı istediğiniz bir sey olursa boş vaktimde yardımcı olabilirim.

tmm hocam kafama takılan olursa size özelden dönüş yapabilirim teşekkür ettim

Bana çok eski geldi, şahsen defender 110 olsa çok iyi olur yeni model ;)

Derdi sıkıntısı bitmez diye düşünüyorum

hocam 110 luk çok hantal kalıyor birde aşırı yakıt tüketiyor bu tam bizlik ama yinede tecrübeli abilerin tavsiyelerini göz önünde bulundurucam ve bu yazılanların hepsini babama okutacam

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Defender benim bildigim kadari ile en saglam araclardandir. Iç aksamda elektronik son derece az olmasi avantaj. Otokar uretimi ile ortak parcasi varsa sanirim parca maliyeti duser ama sanirim bu daha eski bir arac. Gerekirse otokar'in askeri jeeplerinin kasasindan secim yapin derim ben.

Saygilarimla.

Evren'e katılıyorum Daha yenilerine bakmanız daha mantıklı.

Tam ben diyecektim söylenmiş. O paralara Niva daha az problem çıkarır.

Yorum bağlantısı
Abdullah Aladı

O paraya en mantıklı olan ve sorunsuz olabilecek lada niva bencede.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Rengi, iç koltuklarının düzeni ile son sahibi olmaya aday. Tercih edilen modeli koltukların klasik dizilişi olandır.

Askeri kasalara bakmanızda fayda var.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Bizde 68 model serie 2A var. 7-8 yıldır arkadaşta bende toplamaya yardım ediyorum. Senelerdir topluyoruz. Bir türlü bitmedi. Dağa bayıra gezilere gidiyoruz. Kesinlikle taşıyıcıya yükletin öyle getirin. Tüpte biz 50 kuruş yakıyoruz çok dikkat ederek. Motorumuz çok sağlıklı ve avans ateşleme tüp tüm ayarları çok iyi olmasına rağmen. Çeşitli off-road klüpleri var. Hastaları çok var. Orda her türlü sorunuza yanıt bulursunuz. Facete üye olduğum gruplardan biri var izmir-offroad klübü. Sahibi landın her videasına kadar bilir. Adaşım olur kendisi.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Arkadaşlar 7-8 yıldır off-road yapan biri olarak şöyle söyleyeyim. Nivalar da şasi yoktur. strapin portakal kabuğu gibi aracı soyduğuna şahit oldum. Ayrıca çok zorlamaya gelmez aks keser Niva. Artısı ise daha az yakar. Ancak çabuk kaportası çürür. seri 2 ya da 3 gibi landların benzinli modelleri motorları stabil karakter çizer. Çamurda yüklenip yüksek çok yüksek devirler yapmaz. Japonlar ise çok devirli motorları vardır. YÜksek devirlerde kullanılabilir. Land hize size her devirde stabil bir motor ve çekiş gücü sunar ama herzaman altınızda torku hissedersiniz bir nevi traktör gibi. 

Bizim landta sonradan taktığımız seri3 senkromeçli şanzuman, Elle geçirilebilen manuel huplar. Opel omega'dan aldığımız pompayla hidrolik direksiyon. Sonradan taktığımız westinghouse fren sistemi var. Tabi bir sürü sonradan yaptığımız tampon kitler vs.. vs..

Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

babam kafaya koymuş illede alıcam diyor ölene kadarda satmicam benden sonra siz ne yaparsanız yapın diyor diyelimki aldık bu karda kışta onu istanbula getirmek baya meşakkatli bir iş 400 500 yakar heralde bu aracı nasıl getirebiliriz tavsiyeniz varmı

Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

l0bVPr.png

g49BpO.png

qmJrnZ.jpg

bizim köydeki araçlardan birkaçı :)  bu aracın son sahibi olacağız satmayı düşünmüyoruz şimdi niva yı nasıl bahçenin içerisine sokalım odun fındık çuvalı yükleyelim :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

Giresunda defender pickup bılunur.Macera aramaya gerek yok bence. Babanız hılux ln65 lere alışkın olmalı. 15 bine kadar hilux yada defender pıckup bulunur...

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Benim babam da ormancı. Emekli orman mühendisi. :) Yıllarca araziye gitti. Şimdi ormanları çok özlüyor. :)

Evren Bey Meslektaşım olan babanıza çok selam ederim. Yolunuz Bursa MKPaşaya düşerse mutlaka beklerim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...