İçeriğe Yönlendir

Silecek Suyu Donmuş!

Davut Turmuş

Recommended Posts

Davut Turmuş

arkadaşlar silecek suyu haznesine bi şişe su eklemiştim şu plastik olan sağda solda satılanlardan içindeki suda baya varmış sanırım derecesini düşürmete yetmemiş olsa gerek tesisat çalışmıyor şu anda çalışmaması dert değilde herhangi bi yere zararı dokunurmu haznedeki suyu biraz çektim hortumla çatlama su fıskiye motorunun arızalanması gibi durum olurmu acaba bi iki kez denedim sadece

Yorum bağlantısı
Kubilay Evis

arkadaşlar silecek suyu haznesine bi şişe su eklemiştim şu plastik olan sağda solda satılanlardan içindeki suda baya varmış sanırım derecesini düşürmete yetmemiş olsa gerek tesisat çalışmıyor şu anda çalışmaması dert değilde herhangi bi yere zararı dokunurmu haznedeki suyu biraz çektim hortumla çatlama su fıskiye motorunun arızalanması gibi durum olurmu acaba bi iki kez denedim sadece

Herhangi bir sorun olmaz, olsa dahi çok basit bir işlemle çözüme kavuşur. Araç için hayati bir parça sayılmaz.

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

yani benim asıl korktugum fıskıye motoru bozulur falan

Yorum bağlantısı
Misafir

Donuk halde su puskurtmeye basıp zorlamayın yeterli. Biraz daha antifriz ekleyin çalıştırın çözülsün

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

uzun yola çıkınca motorun ısısı ile açılmazmı ki

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Sirke antifriz yerine geçer mi acep? Bugün ev sahibim bana sirke önerdi, ben de cevaben 5 lt antifriz dolu bidonu gösterdim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

2 Gün bekle abi aynısı bugün bizim focusun basınada geldi hava ısınıca normale döndü

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

bekleyelim bakalım  :) gerçi doğuda hava + derecelere cıkmıyor ta ki marta kadar  :tongue:

Yorum bağlantısı
Enes Ayan

Antifirizi pek tavsiye etmiyorlar bence koymayın bekleyin çözülür.

Yorum bağlantısı
Tamer Terzi

Geçen sabah -13 dereceyi gördügumde, su sıktığımda gayet güzel su attı. Bazı arkadaşların su takviyesiz, antifirizli cam suları dahi donmuştu.

Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer
(düzenlendi)

Soğuk illerde yaşıyan arkadaşlara antifrizli cam sularından tavsiye ederim litresi 2-2,5tl gibi bir fiyattan satılıyor içinde deterjan gibi bir karışımda olduğu için hem çamı çok iyi derecede  temizliyor hem de parlatıyor ayrıca kafanızında rahat ediyor tavsiye ederim... :)

tarihinde Sertaç Karginer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

birkaç yıl önce acil bir durumdan dolayı memlekete gitmemiz gerekiyor havalar çok kötü hatta bolu dağında zincirsiz araç bırakmıyorlardı bizim silecek suyu hortumlar biranda dondu camı silmiyor bizde ne yapalım ne yapalım derken amcamınoğlu ahmet (12 yaşında) baba kolonyağı dökelim donma noktası düşer bizede fen bilgisi öğretmenimiz öylemişti dedi bizde ahmetin dediğini yaptık arabada yarım şişe kolonya vardı bizde hepsini döktük 15 dakika geçmeden herşey normale döndü dağ başında yolda kalmamış olduk belki işe yarar diye yazdım

Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

Yorumlarından dolayı tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Uzun yolda seyir halinde iken donmuşdu. Hocam bende kolonya ile açmıştım...Tavsiye ederim....Ama kesinlikle zorlamayın. :yes:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sirke antifriz yerine geçer mi acep? Bugün ev sahibim bana sirke önerdi, ben de cevaben 5 lt antifriz dolu bidonu gösterdim.

Plastiğe zarar verirsiniz. Asidiktir sirke. Sakın ha diyeyim.

Antifirizi pek tavsiye etmiyorlar bence koymayın bekleyin çözülür.

Kim etmiyorsa çakmağı hazırlasın. Deposunu ısıtarak çözer :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Davut Turmuş

içindeki sudan bi kurtulsam hava açılana kadar daha da koymayacagım zaten 

Yorum bağlantısı
Hasen Kara

uzun yola çıkınca motorun ısısı ile açılmazmı ki

Belki açılır da açılana kadar ön cam çamurlanırsa napacaksınız sorun orda :)

Yarın 2-3 derecelere çıkcakmış düzelir muhtemelen.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir zarar vermez.

Açmanın en kolay yolu.. Bir alışveriş merkezi kapalı otoparkına 5-6 saat bırakmaktır.

Sonra antifrizli cam suyu koyar. Yeni su fiskiyelere ulaşana kadar su sıkarsınız.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Misafir

Aracın içinde 2 adet 500 ml lik içme suyu var. Geçen hafta içi sular -12°C lerde buz tutmuştu. Cumartesi pazar hava gayet güzel olmasına rağmen ve araç direkt güneş görmesine rağmen dün suların hala buzlu olduğunu gördüm. Yani çok tırt bir cam suyuysa kolay kolay çözülme yapmayabilir..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benim depoda dondu sanırım geçen günlerde ancak -5 derece de çalışır hale geldi. Bu zaman aralığında kapalı mekanda da durmadı araç. Depo da su+ cam suyu karışık haldeydi. Şimdi saf cam suyu ilave ediyorum :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Acil tedbir olarak (tabi önemli bir miktar boşluk varsa) dolana kadar çok sıcak su eklenebilir.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Focusun su deposu motor sıcağı ile açılır.. Siz arabayı bir süre kullandıktan sonra ya yolda açılır ya da siz park edip gittikten sonra bir iki saate açılır ama tekrar arabaya gelene kadar tekrar donar... 3 yıl 100 bin km. bindim hep böyle oldu ama Fiesta ve Mondeo' nun su depoları farın arkasında olduğu için motor sıcağı ile açılmıyor.. Focus bu konuda şanslı... :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...