İçeriğe Yönlendir

Connect Tercihi

Ercan Ayas

Recommended Posts

Ercan Ayas

Arkadaşlar aranızda yeniyim Konu açarken bir hatam olursa affola 2 yıldır kullandığım dizel europa 19 aracımı sattıktan sonra ford connect almaya karar verdim trabzon da yaşıyorum ve aracı almak istememin sebebi köyüm var arada oraya gitmek ailem büyüdü daha büyük ve özellikle güvenliği olan bir araç almak etrafımda bir çok kişide connect var fakat hiç kullanmadım bir çok model seçeneği ve motor seçeneği var benim aklımda max 25-26 bin civarı bir 110 luk glx var yakıt konusunda forumda kimi arkadaş çok yakar kimisi az yakar demiş sizce tercihimi neden yana kullanmalıyım kaç model ve kaç bin km ye kadar bakmalıyım yılda en fazla 10 bin km yaparım ve bu araç beni üzmeden kaç yıl kullana bilirim sürçü lisan ettiysem affola saygılarımla

Yorum bağlantısı
Osman YILDIZ

Hoş geldin ercan abi.Bizim oralar bol yağış alır.Haliyle köy yollarını da biliriz çal çamur içindedir.110luktan başkası seni kurtarmaz abi icabında bayırda o çamurun içinde durup kalkacaksın yüksek hp sana avantaj sağlar en azından bi 75 lik bi 90 lık kadar hantal olmaz araban.Özellikle Asr olan bir modeli bak...Seni fazlasıyla memnun edecektir.Benim arabamda asr yok...Eksikliğini fazlasıyla hissettiriyor.

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Bana sorsalar yeniden Connect alacak olsan kaçlık alırsın diye, hala 110 luk derim, uzun yolda yakıtı çok güzel şehir içi yakıtı yüksek. Ayağını ayarlayabilirsen dengeleyebilirsin. Benim Şehir içi ortalamam şu an 8.3 litre, çok uzun yol yapmadım ama yaptığımda da 6 litreye iniyor direk olarak. Hesabına uyuyorsa 110luktan aşağı düşme. Ancak yakıt beni üzer diyorsan 90 lık olanlar da işini görebilir bence.

Yorum bağlantısı
Misafir

Arkadaşlar aranızda yeniyim Konu açarken bir hatam olursa affola 2 yıldır kullandığım dizel europa 19 aracımı sattıktan sonra ford connect almaya karar verdim trabzon da yaşıyorum ve aracı almak istememin sebebi köyüm var arada oraya gitmek ailem büyüdü daha büyük ve özellikle güvenliği olan bir araç almak etrafımda bir çok kişide connect var fakat hiç kullanmadım bir çok model seçeneği ve motor seçeneği var benim aklımda max 25-26 bin civarı bir 110 luk glx var yakıt konusunda forumda kimi arkadaş çok yakar kimisi az yakar demiş sizce tercihimi neden yana kullanmalıyım kaç model ve kaç bin km ye kadar bakmalıyım yılda en fazla 10 bin km yaparım ve bu araç beni üzmeden kaç yıl kullana bilirim sürçü lisan ettiysem affola saygılarımla

Bu güne kadar 3 tane connect kullandım ve üçüde ayrı güçteydi yani 75 hplik, 90 hp lik ve en sonda 110 hplik kullandım.75 hplik olanı zaten direkt geçin tavsiye etmem 90 lık işinizi görür ama asıl canavar 1.8 tdci 110 hplik olan sizi çok memnun eder.Özellikle rampada aradaki farkı çok bariz bir şekilde hissedebiliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

Donanım olarak ve model olarak kaç bin km ye kadar araç bakmalıyım bu konuda tavsiyelerde bulunabilir misiniz  arkadaşlar mesajlarınız ve ilginiz içinde teşekkürler...

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)

90'lık silver paket. Düşük km olsun mümkünse. :)

tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman YILDIZ

Bulabilirsen en dolusu blackline diye biliyorum hatta özenip blackline ye benzettim :) ama silver da düşünülebilir. :)

Yorum bağlantısı
Ceyhun Gürler

Kendim kullandığım için demiyorum ama ben 90 lık tavsiye ediyorum gri siyah olmasın geri kalanların hepsi çok güzel km 100bin 150 bin arası o fiyatlara bulabilirsin.

silver veya 50.yıl 

Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

Arkadaşlar piyasa araştırması yaptım da silver ve 50 yıllar 30 bin tl den aşağı bir tane bulamadım kaldı ki kışın yazın bir iki bin lira daha yukarı gidecektir max 25 - 27 bin liralık alabilirim 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

1. 90'lık veya 110'luk alın ikiside sizi üzmez ve aracı tanıdıktan sonra uzun yolda ciddi düşük değerler elde edersin.
2. km'sinden ziyade geçmişi bilindik bir araç bulmaya bakın.
3. Sınıfındaki araçlara göre şehir içinde biraz fazla yakar, uzun yolda tamamiyle sana bağlı nekadar yakıcağı. Benim rekorum 55 lt ile 950 km. Daha dikkatli kullanımda 1000km rahat görmek mümkün.
4. Donanım olarak 90'lıkta delüx-110'lukta stil paket olan modelini alın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

Araci alirken neleri kontrol etmem gerekir mesela ben europa dan biliyorum ilk direksiyon kutusuna bakilir bunun gibi neler kontrol edilebilir

Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren
(düzenlendi)

bundan 2 hafta önce arabada 6 kişiyiz içimizde sadece birisi besili araç 2012 90lık boş connect 90km hızla ankara-sakarya ya 6 litre ile gitti dönüşte yük gene aynı hız bu sefer 110 rampada duz yolda performans kaybı yok aksine performans artıyım dedim arttı hatta bi ara eski model bmwye kızdım radarları geçtik gaza bi koydum ibre 150 rampa çıkıyoz bmw arkada kalmış.Neyse ankaraya geldim yakıt tüketimi 7 litre dedi. Yola çıkamadan önce opetten50 litre mazot aldı (190tl) araba 750 km yol gitti (sakaryanın içinde rahat durmadık araba 3000-4000 devirde rahat 100km kullandık).Şu an ankara şehir içi en fazla gittiğim km 5 ortalama yakıta bakıyom 7 litre gösteriyor.Artık tercih sizin bana soracak olursanız 110luk yazın uzun yolda şirketten bi abimiz 5,5 litreye düşürdüğünü söylüyor.

tarihinde Furkan TANRIVEREN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

Doğrudur kardeşim uzun yolda elbette 110 luk iyidir ama şehir içi hususi olarak arada köye gidip gelmek için kullanacak olduğumdan 90 lık daha iyi bir tercih olabilir

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

bundan 2 hafta önce arabada 6 kişiyiz içimizde sadece birisi besili araç 2012 90lık boş connect 90km hızla ankara-sakarya ya 6 litre ile gitti dönüşte yük gene aynı hız bu sefer 110 rampada duz yolda performans kaybı yok aksine performans artıyım dedim arttı hatta bi ara eski model bmwye kızdım radarları geçtik gaza bi koydum ibre 150 rampa çıkıyoz bmw arkada kalmış.Neyse ankaraya geldim yakıt tüketimi 7 litre dedi. Yola çıkamadan önce opetten50 litre mazot aldı (190tl) araba 750 km yol gitti (sakaryanın içinde rahat durmadık araba 3000-4000 devirde rahat 100km kullandık).Şu an ankara şehir içi en fazla gittiğim km 5 ortalama yakıta bakıyom 7 litre gösteriyor.Artık tercih sizin bana soracak olursanız 110luk yazın uzun yolda şirketten bi abimiz 5,5 litreye düşürdüğünü söylüyor.

Uzun yolda 4.5 tl ile çok rahat yolculuk yapmak mümkün. Benim arkadaş gibi sabırlı biriysen 4 lt altında ortalamayı bile görürsün(1 depo ortalama)

5 lt ve üzerinde ortalama ile uzun yapanlar. 1. 90 kmnin üstünde kullanıyordur. 2. aracı iyi tanımıyordur. 3. rampalarda zorluyordur.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Araci alirken neleri kontrol etmem gerekir mesela ben europa dan biliyorum ilk direksiyon kutusuna bakilir bunun gibi neler kontrol edilebilir

1. öncelik olarak aracın kmsi ile oynanıp oynanmadığını iyi araştırmanız lazım.

2. mümkünse servis bakımlı veya düzenli bakım faturaları olan bir araç bulmaya bakın.

Bu ikisi konusunda kafanız rahat olursa kolay kolay beklenmedik bir süprizle karşılaşmazsınız.

Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren

Uzun yolda 4.5 tl ile çok rahat yolculuk yapmak mümkün. Benim arkadaş gibi sabırlı biriysen 4 lt altında ortalamayı bile görürsün(1 depo ortalama)

5 lt ve üzerinde ortalama ile uzun yapanlar. 1. 90 kmnin üstünde kullanıyordur. 2. aracı iyi tanımıyordur. 3. rampalarda zorluyordur.

Ben valla normal trafikte sabrim yok hele uzun yolda beni sabrettiren aile buyukleri onlarda olmasa heralde bi 10litre yakar artik

Arkadaşlar aşağıdaki ilanda ki aracı almayı düşünüyorum ne dersiniz fiyat olarak km orjinal sorgulattım değişen yok ufak boyalar var 

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-ford-ford-tourneo-connect-90-ps-delux-194909475/detay/

Abi galeriye girmeden alsan senin icin daha iyi olur

Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

Trabzon civarında galeri dışında bulamadım ki bir tane bakayım bende pek galeriye bulaşmak istemem ama adamlar sağlam 15 senedir tanıyorum sıkıntı olacağını sanmam...

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Arkadaşlar aşağıdaki ilanda ki aracı almayı düşünüyorum ne dersiniz fiyat olarak km orjinal sorgulattım değişen yok ufak boyalar var 

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-ford-ford-tourneo-connect-90-ps-delux-194909475/detay/

Bu aracın yan plastik aksamları ya değişmiş(değişmişse neden değişmiş) yada araç resimler için komple parlatılmış. Kapı kolları o kadar beyazlamışken diğer plastik aksamın orjinal renginde kalması imkansız.

Yorum bağlantısı
Ercan Ayas

Ben aracı yakından inceledim kapı içlerinde kaput altında falan boya göremedim değişen yok gibi tramerden kaydı da çıkmadı tabi tekrar iki kaportacıya da götürüp baktıracam ön kaputta da kaplama var taş atlamalarından çizikler varmış o yüzden yaptırmışlar bu km ve modele göre fiyat ideal mi ?

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Ben aracı yakından inceledim kapı içlerinde kaput altında falan boya göremedim değişen yok gibi tramerden kaydı da çıkmadı tabi tekrar iki kaportacıya da götürüp baktıracam ön kaputta da kaplama var taş atlamalarından çizikler varmış o yüzden yaptırmışlar bu km ve modele göre fiyat ideal mi ?

Modeline göre fiyatı biraz yüksek ama söylendiği gibi bakımlı ve kmsi orjinalse 3-5'e bakılmaz alınır bence. Bu km'ye kadar yıllık bakımları aksaltılmadan yapılmışmı oda önemli tabi..

Yorum bağlantısı
Serhat Şen

Sizin limitinizin üstünde ama Connect Silverimızı bugün satılığa çıkardık. 2012 27000km de

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...