İçeriğe Yönlendir

2014 Fiesta Titanium Ön Taraftan Gelen Vıy Vıy Sesi

Çağatay Özsoy
Çözüme git Çağatay Özsoy tarafından,

Recommended Posts

Çağatay Özsoy

Merhaba arkadaşlar, bugün ön taraftan çok hafif bi radyodaki tısırtı sesi ile kayışlardan gelen vıy vıy arasında kalan bi ses başladı. kaputu kaldırınca ses duyulmuyor, radyo veya usb kapatınca ses kesilmiyor, klimayı kapatınca ses değişmiyor. gaz verince veya hareket ederken ses değişmiyor. bugün yaptığım araştırmada bunun dijital klimanın devir daim motoru sesi olduğunu okudum, klima kapalıyken bu motor çalışır mı?  sizce ses başka nerden gelebilir?? sıkıntı garanti kapsamında giderilir mi? servis de benden bi para talep edilir mi? arabayı aralığın 19 almıştım daha 1 ay bile olmadı, bu nasıl saçmalıktır anlamadım, arkadaşlarım dalga geçicek nasıl araba almışın olm sen diye, aferim forda, konuyu ford merkezine de ayrıca bildirmek niyetindeyim, yapacaklarsa adam gibi yapsınlar şu işi, yoksa adam gibi yapan firmalara bıraksınlar piyasayı bizde paramızla rezillik çekmeyelim. haksız mıyım??

Yorum bağlantısı
Misafir

Öncelikle haklısınız Ford a serzenişte. Maalesef çok çok mükemmel bir servis bulamadığınız sürece gittiğiniz yerler "normal, hiçbir sorun yok" diyerek sizi geri gönderecekler. Ses sürekli geliyor ise klima ile alakalı olmayabilir. Aracı ilk çalıştırmada (kontak açma dahil) ve stop ettikten sonra 1-2 dakika devam ediyorsa ozaman dijital klima fan pervanesi yada hava yönlendirme kapaklarının motorundandır. Klimanın açık yada kapalı olması fark etmez. Ses gelir.

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

konuyu ford a bildirdim, bakalım ne cevap gelecek. :unsure2:

Yorum bağlantısı
Yılmaz Kartal

Benim titanyum aractada 34K km de bu sesi duymaya basladim.Yetkili servis iç sirkulasyon motorunu garanti kapsaminda iki kere tamir ettigini soyledi.Her tamirden birkac gun sonra yada hemen ertesi gun tekrar inceden bir vizzz sesi duyuluyor arac calismazken.Klimalar kapali.Soylendigine gore ic sirkulasyon motoruymus.

Sonra Ford Çetaşta iç sirkulasyon motoru ve ilgilo birkaç sensor vs. degistirildi.Sonuç ayni.Yine ses var.Bu sefer forda mail attim , telefonla geri donduler ve Çetaşa tekrar yonlendirildim.Bu sefer çetaş arabayi birkaç gün birakmam gerektigini soyledi.Bana uzak oldugundan ve ikame arac vermediklerinden gitmedim.

Yakinimdaki Terazidere yetkili servisine gittim. Oradaki ustalarda bakti bunun normal bir ses oldugunu, yenisini taksalar bile bir sure sonra bu motorun pervanelerinde toz biriktiginden tekrar ses yapacagini soylediler.Ben de 3 senedir bu ses yoktu yeni oldu diyince sis duymamissinizdir dendi.

Son durum artik servis servis gezmekten biktigimdan ugrasmiyorum, motoru calistirinca ses zaten duyulmuyor :) Basit bir sorun ama mide bulandiriyo işte. Çok yzun yazdim kusura bakmayın. Umarım forumda buna bir çözüm bulan vardır.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bence kullanın gitsin, ses abartı olmadığı sürece birşey olmaz, Ford da motor sesi yalıtımı olmadığı için bunlar hep duyulur, bu yalıtım işini çözemediler gitti, böyle oluncada başka markalarda ses yok sanıyorsunuz, aslında var ama içerden duyulmuyor.

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

buyuk konuşmak gibi olmasın ama 20 gunluk 1100 km arabanın böyle bişey yapmasını ben kaldıramam, sorunum çozulunceye ka dar her platformda hakkımı arıyacağım..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuluhan Şıpka

500 km de klima kompressörü ötmeye başlamıştı...

Yorum bağlantısı
enver volkan bayrakcı

buyuk konuşmak gibi olmasın ama 20 gunluk 1100 km arabanın böyle bişey yapmasını ben kaldıramam, sorunum çozulunceye ka dar her platformda hakkımı arıyacağım..

bence de sonuna kadar git.. çünkü benimde başıma birçok şey geldi satıcısından servisine kadar buraya yazdığımda servislere laf söylemeyin diye karşı çıkanlarda oldu destek olanlarda.. bence özel servislere bi sorun.. bende biçok servis değiştirdikten sonra şimdi ki servisimden çok memnunum en azından bu ses normal deyip bırakmıyorlar işlerini kovalıyorlar 

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

başkaları yaptı mı bilmiyorum ama sorunumu çozemezlerse direk Amerika'daki Almanya'daki merkezlerine çakıcam maili, belki onlar ciddiye alır muşterisini..

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Çağatay Özsoy

benim ses sonradan taktığım kameranın pilinden geliyormuş, forda haksızlık yapmışım . :( kamuaoyunun önünde özür dilerim. konu silinebilir, boşuna aramalarda çıkıpda ford markasını kötülemiş olmıyayım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Can Yıldırım

Hahaha aynı şey benimde basıma gelmişti . 40 tl ye kamera aldık cıyak cıyak ötüyor

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ford bu, antika sesler olur ve servisler genelde çözemez, sanayide başka ustalara dinletin, yada servisi sıkıştırın bu sesi dinlemek yerini tespit etmek için cihazları var, bakıp bulsunlar, 40 liralık makara ses yapar bunlar alternatör der, dikkatli dinlesinler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...