İçeriğe Yönlendir

Araçların Önüne Neden Karton Konulur ?

Uğur Ateş

Recommended Posts

Uğur Ateş

Radyatörün çatlamaması için midir ?  Erzurumda yaşıyorum. Taşımacılık yapan çoğu aracın önünde görüyorum. Karton veyaz gazete benzeri birşeyle kapatıyorlar. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Motor sıcak kalsın diye yapılır genellikle, hızlı ısınsın hızlı da soğumasın diye bir yöntemdir. Bence gereksiz bir işlem..

Yorum bağlantısı
Uğur Ateş

Motor sıcak kalsın diye yapılır genellikle, hızlı ısınsın hızlı da soğumasın diye bir yöntemdir. Bence gereksiz bir işlem..

zararlıdır o zaman. Öyle olmasını isteselerdi fabrika çıkışında oraya hava girişi koymazlardı sanırım :) 

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Radyatörün çatlamaması için midir ?  Erzurumda yaşıyorum. Taşımacılık yapan çoğu aracın önünde görüyorum. Karton veyaz gazete benzeri birşeyle kapatıyorlar. 

Eski dizel kamyonlar da mazot donmasın çabuk ısınsın diye yaparlardı.

Tamamen gereksiz hatta zararlı.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Çok daha çabuk ısınıyor askerde transitlere koyardık.

Çabuk da hararet yapıyor ama.

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Aracın su ısısı nı koruma amaçli yapilir. Eski model araçlarda genellikle çokca da iş görür.

(Kalorifer e destek)

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Ayarı bozuk saatli bomba gibidir. Sürücünün bir gözü sürekli hararet göstergesinde olmalıdır.

tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Sorumun cevabını yerde ararken gökte buldum. Seviyorum bu forumu. :) Y.lisan yapıyorum ve yarın bir dersten sınavım var. konu karışık ve uzun detay vermiyeyim ama eskiden yapılan o dönem için gerekli olan ve işe yarayan fakat şimdi kullanılmasına gerek olmasa da nesilden nesile aktarılan bir davranış örneği lazımdı terimsel bir karşılığı var bunun bizim alanda :). Bunu yapıştırayım yarın sınavda. :D 

• Beğen 11
Yorum bağlantısı
Misafir

Sorumun cevabını yerde ararken gökte buldum. Seviyorum bu forumu. :) Y.lisan yapıyorum ve yarın bir dersten sınavım var. konu karışık ve uzun detay vermiyeyim ama eskiden yapılan o dönem için gerekli olan ve işe yarayan fakat şimdi kullanılmasına gerek olmasa da nesilden nesile aktarılan bir davranış örneği lazımdı terimsel bir karşılığı var bunun bizim alanda :). Bunu yapıştırayım yarın sınavda. :D

He he, hocanın da konuyu iyi bilmesi gerekiyor, Ya bilmiyorsa, ya da yanlış biliyorsa ne olacak? :yes:

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever
(düzenlendi)

He he, hocanın da konuyu iyi bilmesi gerekiyor, Ya bilmiyorsa, ya da yanlış biliyorsa ne olacak? :yes:

Bilmemesi daha iyi kadın hoca, kamyon mazot falan yazarsam ozan doğru yazmıştır der  geçer :) arabalara ilgimi biliyor :D

Örnek uyuyor yahu ayrıca. . . 

tarihinde Ali Ozan Yurtsever tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Misafir

Konuyla doğrudan alakası yok ama bugün aracıma yakıt alırken Ford transit kullanan bir servis şoförü motor yağına fren hidroli yağı eklediğini söyledi ve bunu yıllardır yaparmış motordaki kurumu temizliyor dedi yok artık şaka falan dedim adam gayet ciddiyim diyince peki o zaman kolay gelsin dedim ve gittim :) Varmı böyle birşey bana çok saçma geldi de.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

Focus 3'lerde zaten bu özellik fabrika çıkışı var.

Aktif ön ızgara olarak geçiyor.

Aktif Ön Izgara

Aktif Ön Izgara Sistemi sayesinde, aracınızın aerodinamik direncinin daima optimum seviyede kalması sağlanıyor. Bu sayede aracın yakıt tüketimi azalıyor ve motor, verimli çalışma sıcaklığına çok daha çabuk ulaşıyor. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

:D :D kaynak: fordclubtr.com yazacak mısın?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

:D :D kaynak: fordclubtr.com yazacak mısın?

Yukarıda hocayla ilgili yazdığım kısımı silerseniz yazayım :D girer bakar şimdi ne me lazım :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Kartonu koyup motoru indiren çok gördü bu gözler. Kartonu koyduğun zaman bir gözün hararet ibresinde olacak. :)

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Minibüscüler de çok sık yapıyor bunu.

Yakıt tasarrufu sağladığını söylüyor dolmuşcular.
Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

gereksiz değil. ancak tamamı kapatılmamalı. bende hıluxun önüne koydum karton. yoksa içeride buz kesiyorum. böyle de çok ısınmıyor ama. yine de ılık yapıyor. 

Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Kışın çok soğuklarda bizde çok karton koyduk araç hemen ısınsın yolcular üşümesin diye.... Resimdeki araç ile çok çalıştim3e3fa135907740e579c1eda224508cc3.jpg

Yorum bağlantısı
Misafir

Konuyla doğrudan alakası yok ama bugün aracıma yakıt alırken Ford transit kullanan bir servis şoförü motor yağına fren hidroli yağı eklediğini söyledi ve bunu yıllardır yaparmış motordaki kurumu temizliyor dedi yok artık şaka falan dedim adam gayet ciddiyim diyince peki o zaman kolay gelsin dedim ve gittim :) Varmı böyle birşey bana çok saçma geldi de.

Motor yağına duymadım ama eski kamyon ve otobüslerin mazot a fren hidroliği koyduklarını biliyorum enjektörleri temizlesin çekişi artın diye bende denemiştim cidden işe yarıyordu

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Motor yağına duymadım ama eski kamyon ve otobüslerin mazot a fren hidroliği koyduklarını biliyorum enjektörleri temizlesin çekişi artın diye bende denemiştim cidden işe yarıyordu

+1

Tiner kattiklari da olur.

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

1990-1994 arası erzurum tekman'da bolca görmüşlüğüm var benim de

Yorum bağlantısı
onurdursun

2012 mercedes sprınterda bile hala uygulanmak zorunda kalınan bişey çünkü kalorifer sıcak vermiyor mercedes servislere bakın hepsi kapatmıştır radyatörün önünü

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...