Ahmet Sarıca 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 2000 model 1,6 focus ghia araca sahibim.aracımın şöyle bir sorunu var.normal 1. viteste kalkarken güzel kalkıyor hızlandıkça 2.ye atıyorum .daha sonra bir engel tümsek falan gelince veya döneceksem yavaşlıyorum.2 deyken kalkmak istediğimde gaza bassamda araç silkeliyor biraz gaza basmaya devam ediyorum zamanla toparlıyor ve tepki vermeye başlıyor.1 e alayım diyorum ancak geçmiyor.biraz hızım olduğundan bu durum normal mi? ustalardan öneri ve yorum bekliyorum. Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu 16 Ocak 2015 Paylaş 16 Ocak 2015 Aracınız lpg li acaba?Aynı problem aracımda da var ama sadece lpg ile kullanırken oluyor benzinde sıkıntı yok.Lpg filtresinden ya da ayardan diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Ahmet Sarıca 16 Ocak 2015 Yazar Paylaş 16 Ocak 2015 Aracınız lpg li acaba?Aynı problem aracımda da var ama sadece lpg ile kullanırken oluyor benzinde sıkıntı yok.Lpg filtresinden ya da ayardan diye düşünüyorum. evet lpg li gaz filtresi yeni değişti.benzinde çok denemedim aslında yarın deneyip tekrar yazarım.hızlı giderken sorun yok ancak özellikle bu soğukalrdan sonra gaza yükleniyorum araç birden tepki vermiyo yavaş yavaş topluyor.düşük devire gelincede toplayıncaya kadar bi silkeliyo sonra sanki dişli yerine oturuyo gibi bişey oluyo tepki veriyo hızlanıyor. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Sarıca 17 Ocak 2015 Yazar Paylaş 17 Ocak 2015 Buji,buji kablosu, Bobin. peki sadece lpg de yaparsa nerelerde aramak lazım sorunu? Yorum bağlantısı
Ahmet Sarıca 18 Ocak 2015 Yazar Paylaş 18 Ocak 2015 bu arada dün benzinde de denedim.hem lpg hem de benzinde araç 80 km de bile devir 2500-3000 arasıyken bile sallama silkeleme yapıyor bariz şekilde. önceden düşük devirdeyken silkeleyip toparlıyordu devrini bulunca yüksek hızlarda yoktu ancak şu son soğuklardan sonra araç hızlıyken bile tekliyor silkeliyor. Yorum bağlantısı
Önder Zengin 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Buji buji kablosu veya atesleme bobini. Ayni sorunu yasadim bu 3 lu degisti sorun gitti. Buyuk olasilikla bobinden kaynaklaniyordur. Yorum bağlantısı
Ahmet Sarıca 20 Ocak 2015 Yazar Paylaş 20 Ocak 2015 Buji buji kablosu veya atesleme bobini. Ayni sorunu yasadim bu 3 lu degisti sorun gitti. Buyuk olasilikla bobinden kaynaklaniyordur. aynı sorun bende de vardı. trigerin sentesi atıkmış. bugün denedim sürekli benzinde kullandım o teklemeleri yapmadı hiç gaza yüklensem de. ben gene baktıracağım dediğiniz kısımlara ancak lpg de yapıyo sadece silkeleme olayını .sanırım lpg ayarlarında bi sorun var yüklenince yapıyo az basınca çok sallamıyor gaz yetiştiremiyor sanırım yada enjektörlere bişey oldu.cevap için teşekkğürler Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 Zaten yapıyordur da LPG de belli oluyordur. ya zamanlama hatası (triger kayık, varsa distribütör dönük, yahut pozisyon sensör kopuk bozuk) ya bobin kısa devre arızalı kısmen ya da kablolar çatlak gövdeye paralel kıvılcım çıkıyor. Yorum bağlantısı
Ahmet Sarıca 20 Ocak 2015 Yazar Paylaş 20 Ocak 2015 Zaten yapıyordur da LPG de belli oluyordur. ya zamanlama hatası (triger kayık, varsa distribütör dönük, yahut pozisyon sensör kopuk bozuk) ya bobin kısa devre arızalı kısmen ya da kablolar çatlak gövdeye paralel kıvılcım çıkıyor. Hocam o dediğiniz yerlerde olsa benzinde de bariz hissedilmezmiydi ?lpg de ve gaza yüklenince bariz şekilde yapması anormal değil mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 hayır hissedilmez. Klasik meseledir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts