Ahmet Ok 17 Ocak 2015 Paylaş 17 Ocak 2015 Merhabalar aracım 1.4 dizel 2011 bakımları yapılmış şekilde 80.000km'de ağustos ayında aldım şuan 85 binlerde. Bir süredir dikkatimi çeken; Gaza dokununca 1 saniyeye yakın bir süre sonra tepki veriyor. Ayağımı gazdan çekince 0.50 saniye kadar sonra gaz kesiliyor. Bu durum normal mi ? Ben anlık tepki vermesini istiyorum sizin araçlarda durum nedir acaba? Aracı genellikle çok kısa mesafelerde kullanıyorum çoğu zaman 2km, bazen 5-10 km mesafelerde hemen hemen hergün kullanıyorum. Bu bahsettiğim sorunu vites 1-2 gibi yaşıyorum yüksek vites ve devirler için hatırlamıyorum Yorum bağlantısı
Osman YILDIZ 17 Ocak 2015 Paylaş 17 Ocak 2015 Aracınız elektronik pedal sistemi varsa sensörle alakalı bir durum söz konusu olabilir...Pedal tepki artıcı kitler satılıyor...Düşünebilirsiniz..Ayrıca bu konu daha önce forumumuzda açılmış incelemenizi tavsiye ederim. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/231387-2006-fiesta-14-gaz-pedal%C4%B1-ge%C3%A7-tepki-veriyor/ Yorum bağlantısı
Ahmet Ok 17 Ocak 2015 Yazar Paylaş 17 Ocak 2015 Aracınız elektronik pedal sistemi varsa sensörle alakalı bir durum söz konusu olabilir...Pedal tepki artıcı kitler satılıyor...Düşünebilirsiniz..Ayrıca bu konu daha önce forumumuzda açılmış incelemenizi tavsiye ederim. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/231387-2006-fiesta-14-gaz-pedal%C4%B1-ge%C3%A7-tepki-veriyor/ Kardeşim teşekkür ederim konuyu inceledim ama çözüme kavuşmamız ayrıca konudaki aracın yaşı ve yakıt türü farklı sorunun kaynağı da farklı olabilir. Benim arabadan kullanan aynı tür sorunu yaşayan var mı öğrenmek istiyorum ben teşekkürler. ++ Aracın yakıtını soracak olursanız sürekli Shellden Vpower alıyorum Yorum bağlantısı
Kadir Pulat 17 Ocak 2015 Paylaş 17 Ocak 2015 hayırlı aksamlar bir ihtimal aracınızın enjektörlerine pislik gelmiş olabilir temizleyiciler mevcut kullanım şekli üzerine yazıyor bir depoya bir miktar atıp yüksek devirli kullanınca temizliyor artı mazot filtrenizi de değişirsen etkili olabilir... Yorum bağlantısı
Ahmet Ok 18 Ocak 2015 Yazar Paylaş 18 Ocak 2015 hayırlı aksamlar bir ihtimal aracınızın enjektörlerine pislik gelmiş olabilir temizleyiciler mevcut kullanım şekli üzerine yazıyor bir depoya bir miktar atıp yüksek devirli kullanınca temizliyor artı mazot filtrenizi de değişirsen etkili olabilir... Hocam enjektor temizleyiciler hakkında zararlı diye duymuştum pek kullanma taraftarı değilim genel bakımı da yazın yapmayı düşünüyordum bu şekilde binsem araca bir zararı olur mu acaba Yorum bağlantısı
Ömer Lütfi Şahin 18 Ocak 2015 Paylaş 18 Ocak 2015 bahsettiğiniz olayın aynısını bende yaşamaktayım artık alıştım diyebilirim. baktırmadığım yeri kalmadı aracın ama herhangi bir şey bulamadık. çözüm bulur da paylaşırsanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Yunus Gürel 30 Temmuz 2015 Paylaş 30 Temmuz 2015 Aynı sorun bende de var arkadaşlar bi çözüm bulan oldumu acaba. Ustalara baktırdım normal diyorlar fakat aracı 90 bin km de almıştım böyle bir sorun yoktu. Şu anda 107 bin de. Yorum bağlantısı
Tamer Geveci 30 Temmuz 2015 Paylaş 30 Temmuz 2015 2011 de sıfır aldığım fiestamda da aynı sorun var ama kime sorduysam normal dediler 4 yıldır ikna olmadım ama kabullendim artık . Hatta hala aracımda aklıma yatmayan bir sorun daha var araba vitesteyken anahtarı çıkardıktan sonra ayağımı debriyajdan çekerek arabayı stop ettirebiliyorum. Başka bir deyişle araç viteste çalışır haldeyken ayağını debriyajdan çektiğinizde stop ediyor ya ben onu anahtarı çıkardıktan sonraki 1 sn içinde yapabiliyorum . Bana normal gelmiyor bu durum ama bu ford ustaları anlamadıkları her işe normal diyorlar hep . Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 31 Temmuz 2015 Paylaş 31 Temmuz 2015 Başka dizel araba kullandınız mı acaba ? Başka dizel arabalara da binin bakalım aynı mı değilse sizde sıkıntı vardır. Mesela mulitjetlerde daha motorda ufak olduğundan ya da CDTI'larda daha belirgin hissedilir. Common rail potansiyometreli gaz pedallı benim kullandığım tüm dizel arabalar aynı. Mesela karbratörlü araba kullanmaya alışmış biri park ederken hınhınhınhın şeklinde ara gaz verir. Ondan inip bu tür bir arabaya geldiğinizde ara gaz veremezsiniz. Araç aragaz vermez. Çünkü sistem anında tepki vermez. Bilmem anlatabildim mi ? Ayrıca bizim arabalar vites düşerken debriyaja basınca hemen rolantiyede inmez (daha yukarda kalır) kendi otomotik gaz verir ki daha iyi vites geçişleri yapalım daha az turbomuzun basıncı düşsün gibi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts