Övgü Gürşen 18 Ocak 2015 Paylaş 18 Ocak 2015 (düzenlendi) bu yılki yol arkadaşımı seçmemde borusan çok etkili oldu. fiyatı çok uygun dolu bir 3 serisine göre. önceki aracım F30 316i'yi her servise verdiğimde bana bir 5 serisi verdiler. hepsi de çil çil olan 520d, 525xd, 520i, düzü, m paketi derken maşallah zorla sevdirdiler 5 serisini. aslında beğenmek şöyle oluyordu. kendi aracımı verip bunlardan birine ilk oturduğumda hiç öyle çarpılmıyordum ama iade edip kendi aracıma bindiğimde "yuh bu ne" oluyordum. yani insan daha iyisine geçince değil de kötüsüne düşünce anlıyor asıl değerini. giriş kısmından arabaya bayıldığım izlenimi çıkmıştır. yok değil, beğenmedim. bir kaç günlük kullanımlarda farketmediğim bir şeyi farkettim. önceliklerime göre benim aracım bu değilmiş. sürüş tarzıma uymuyor. kısaca agresif ve seri kullanım tarzı için doğru araç bu değil. sürekli insanı daha sakin olmaya zorlayan bir araç. konu hız değil. kendisi 260'a bir solukta çıkıyor (video mevcut) ama seri değil, sinirli değil, atak değil, heyecanlandırmıyor. 40-45 yaş üstünde hissettiriyor. ne işin var gazlamayla, süzülelim yolda boşver diyor sanki. bir de şanzıman yazılımı optimize edilmemiş. ondan kaynaklı olarak hız yükseldikçe kick-down tepkisi gecikiyor. 100km/s ile giderken gazı köklediğinizde gelen tepki neredeyse 2 saniye. arkadaş 8. vitesten 3 ya da 4. vitese almak için gereksiz yere afallıyor. valla insan vazgeçiyor hızlanmaktan. aynı şanzımanın 3 serisinde tepkileri çok iyi. 316i (320i ed demiyorum) fiyat/performans olarak mükemmel bence. ayrıca şimdilik gördüğüm kadarıyla sarfiyat aynı kullanım tarzıyla modlu bir 316i'den %30 daha fazla gerçekleşiyor. bu fark %20 ağırlık farkına göre bence fazla yüksek. arabanın pek bir özelliği yok aslında diğerlerinden farklı ama m direksiyon mevcut ki benim gibi direksiyon hastalarına birebir. muhteşem bir direksiyon. 100 arabada bir denk geliyormuş m paket olmayan araçta m direksiyon. tümüyle benim şansım. focusta da s direksiyon alıp kullanmıştım ve çok mutlu etmişti. jantlarımız 18" exclusive. geri görüş kamera ve sunroof var. 3 serisinden bariz daha büyük olduğundan çok daha kullanışlı. koltuklar ne yazık ki deri. kumaş bulamadım ve m paket haricinde de alkantara bulunmadığından tek seçenek bu kalıyor. bej olması bu sınıf bir araç için bence daha iyi ama deri çok kötü bence. hayalet gösterge denen oyuncak var üstünde. eğlenceli bir şey. sürüş moduna göre tüm göstergeler değişiyor. aracın gösterge kısmı tümüyle ekran ama yeterince animasyon yok. biraz daha güzel yapılabilirdi. eco pro moduna alınca deviri göstermiyor mesela. yahu kapatma işte onu da göster. ben sanırım büyük konuşuyorum hiç beyaz araba almam diye. yine olanlar arasından seçmek zorunda kaldığımdan beyaz oldu araba. metalik mineral beyaz bu sefer. bakalım belki yazın daha güzel görünür gözüme. konfor, sessizlik ve özellikle güven hissi çok güzel. motor 3 serisinde bulunmayan bir motor ve karakteri çok farklı. ağırlığın da etkisiyle aracın yuvarlanma hissi çok başarılı. içindeki tüm dijital ekranların çözünürlüğü 3 serisinden daha yüksek ama F30 daha yeni bir araç olduğundan tasarımsal ve fonksiyonel bazı konularda 3 daha iyi. aklıma geldikçe bir şeyler yazarım yine. bir de içinden fotoğraf eklerim. yaz gelince de belki günlük güneşlik bir kaç foto daha eklerim. keşke bmw forumlarında da sizler kadar bilgili ve ilgili insanlar bulunsa. Allah herkesin gönlüne göre versin. 18 Ocak 2015 tarihinde Övgü Gürşen tarafından düzenlendi 15 Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 18 Ocak 2015 Paylaş 18 Ocak 2015 Rabbim iyi gunlerde, kazasiz belasiz kullanmak nasip eder insallah. Muhtesem bir arac! Ayrica objektif olmaniz takdire deger. Bir torba para verip kusurlu veya begenmedigi bir arac aldigini itiraf edecek insan az...Tebrik ederim sizi. 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 18 Ocak 2015 Paylaş 18 Ocak 2015 (düzenlendi) Öncesinde Petlas Konusuna yazınca, içimden övgü abi kesin yeni bmw aldı konu açacak dedim yanılmadım Hayırlı olsun Abi, Allah kaza bela vermesin.. 18 Ocak 2015 tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 18 Ocak 2015 Yazar Paylaş 18 Ocak 2015 (düzenlendi) Öncelikle hepinize teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Rabbim iyi gunlerde, kazasiz belasiz kullanmak nasip eder insallah. Muhtesem bir arac!Ayrica objektif olmaniz takdire deger. Bir torba para verip kusurlu veya begenmedigi bir arac aldigini itiraf edecek insan az...Tebrik ederim sizi. Allah razı olsun; cümleten. çok teşekkür ederim. "mal bana değil, ben ona sahip olurum" diye düşününce sorun kalmıyor. seçimi biz yapıyorsak her şeyiyle kabul ediyoruz ama doğruya doğru, yanlışa yanlış. Allah insanı mükemmel yaratmadı. hiç bir şey mükemmel değildir. kaldı ki bilim var. bir avantajın bir dezavantajı olması gayet doğal. Öncesinde Petlas Konusuna yazınca, içimden övgü abi kesin yeni bmw aldı konu açacak dedim yanılmadım Hayırlı olsun Abi, Allah kaza bela vermesin.. Allah razı olsun, amin. valla göksel aslında arabayı aldığımdan değil, lastik aldığım için girdim foruma ve yazdım. hatta kış şartlarını bekledim lastikle ilgili bilgi verebilmek için ve öyle girdim. malum geçen iki hafta oldu bitti her şey. 19 Ocak 2015 tarihinde Övgü Gürşen tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Öncelikle hepinize teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Allah razı olsun; cümleten. çok teşekkür ederim. "mal bana değil, ben ona sahip olurum" diye düşününce sorun kalmıyor. seçimi biz yapıyorsak her şeyiyle kabul ediyoruz ama doğruya doğru, yanlışa yanlış. Allah insanı mükemmel yaratmadı. hiç bir şey mükemmel değildir. kaldı ki bilim var. bir avantajın bir dezavantajı olması gayet doğal. Allah razı olsun, amin. valla göksel aslında arabayı aldığımdan değil, lastik aldığım için girdim foruma ve yazdım. Abim işte birşey alınca değil, her zaman gel isterim ben. Özlettirme kendini Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Maşallah çok klas bir duruşu var iyi günlerde kullan abi... Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Maşallah yılan gibi 520 ismine rağmen yeni nesil 1.6 litre 170hp (sanırım) twin power turbo denilen motor. Genel olarak yorumları okuduğumda herkeste bunları duydum,motor güçlü,ancak bmw karakteri yok diye Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Hıımmm.. Gerçekten kötüymüş 5,20.. Allah yardımcın olsun abi. Güle güle, kazasız belasız kullanmak nasip olsun.. Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Abi Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız cezasız binersin inşallah. Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Hayırlı olsun abi , bu kasa hakikaten çok güzel . Araba dediğin büyük olucak , şeridi dolduracak :nazar: Yorum bağlantısı
Okan Tansel 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Abi Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız cezasız binersin inşallah Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Maşallah, kazasız belasız günlerde kullanmanız dileğiyle. Olumlu- olumsuz, yazdıklarınız için de ayrıca teşekkür ederim, nette pek değinilmeyen konulardan bahsetmişsiniz. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Hayırlı olsun. Kazasız , belasız iyi günlerde kullanın inşallah. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Allah sağlıkla binmeyi nasip etsin, en sevdiğim renk en beğendiğim araçlardan. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 allah kaza bela vermesin ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin. Hastayım bunlara, yaradan bir gün nasip eder inşallah 1 Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. çok sahip olmak istediğim ama bir türlü ulaşamayacağım bir araç. belki on sene sonra on yaşında sahip olurum Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 abi hayırlı olsun bmw nin en sevdiğim model ve rengi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts