Ebubekir Yaşar 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar, daha öncede forumda aracımdan gelen ses için konu açmıştım. Aracımın orta egzoz susturucusunu değiştirdim ama arabam 3000 deviri geçince aşırı bir bağırma yapıyor. Yani nasıl anlatacağımı bilemedim ama resmen böğürüyor. Yani çok zorlanıyormuş gibi hissediyorum. Ama çekişinde herhangi bir problem yok. Yokuşlarda filan vites dahi küçültmüyorum. Sizce sorun ne olabilir? Hava filtresinin hortumu falan çıkmış olabilir dediler ama onada bakmadım. Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 19 Ocak 2015 Paylaş 19 Ocak 2015 Sesi duymadan yorum yapmak zor olsa da 3000 devrin üzerine çıkmanıza zaten gerek yok bağırması normal bence. Aracınızın maksimum tork aralığına göre vites değiştirirseniz hem yakıt tasarrufu hem de konfor açısından daha rahat edersiniz. Yorum bağlantısı
Ebubekir Yaşar 19 Ocak 2015 Yazar Paylaş 19 Ocak 2015 Sesi duymadan yorum yapmak zor olsa da 3000 devrin üzerine çıkmanıza zaten gerek yok bağırması normal bence. Aracınızın maksimum tork aralığına göre vites değiştirirseniz hem yakıt tasarrufu hem de konfor açısından daha rahat edersiniz. Bugün yozgattan ankaraya geldim. 100'ü geçmedim ve gerçekten keyifli ve tasarruflu bir yolculuk oldu. Fakat bazende olsa hızımı yükseltmem gerekiyor. Mesela 110 a geldiğimde inanılmaz bir bağırma sesi geliyor. Yani sanki tofaş sürüyormuş gibi hissediyorum. Bu kadar konforlu bir aracın bu sesi vermesi biraz rahatsız ediyor. Not: 110-120 de giderken ayağımı gazdan çekersem hiçbir ses gelmiyor ama basınca kulak tırmalayan bir ses alıyorum Yorum bağlantısı
Ersin Uçan 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 Egzozu bir kontrol ettirin her yerini. Ben de Focus'ta benzer bir böğürme sesi şikayeti ile gittim ustalar önce normal dediler ama ben ısrar edince tekrar kontrol edildi ve egzoz borusunda delik tespit edildi ayrıca katalizör değişti. Çok masraflı bir iş de değil. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 Egzos patlağı varsa zaten ben burdayım der terettüde yer bırakmaz.En iyisi manifolttan başlayarak tüm egzosu kontrol ettirin en azından ordanmıydı yoksa başka yerdenmi soru işaretleri kalkar ordan değilse başka yere odaklanırsınız,110km hızla o mondeonun böğürmesi bence normal değil,1000cc corsa bile o hıza geldiğinde böğürmüyor. 1 Yorum bağlantısı
Ebubekir Yaşar 20 Ocak 2015 Yazar Paylaş 20 Ocak 2015 Egzos patlağı varsa zaten ben burdayım der terettüde yer bırakmaz.En iyisi manifolttan başlayarak tüm egzosu kontrol ettirin en azından ordanmıydı yoksa başka yerdenmi soru işaretleri kalkar ordan değilse başka yere odaklanırsınız,110km hızla o mondeonun böğürmesi bence normal değil,1000cc corsa bile o hıza geldiğinde böğürmüyor. Abi valla beni birtek sen anladın. Böyle bir arabanın 110km hızda böğürmesi çok ilginç. Egzoz kontrol işlemini bi makina ilemi yoksa sesi dinleyerek mi yapıyorlar acaba? Egzozu bir kontrol ettirin her yerini. Ben de Focus'ta benzer bir böğürme sesi şikayeti ile gittim ustalar önce normal dediler ama ben ısrar edince tekrar kontrol edildi ve egzoz borusunda delik tespit edildi ayrıca katalizör değişti. Çok masraflı bir iş de değil. Aslında benim korkum katalizör. Katalizör fiyatları çok pahalı durumda. Egzozun orta susturucu kısmı değişti ama o zaman komple bi kontrol ettireyim. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 20 Ocak 2015 Paylaş 20 Ocak 2015 benimkinde aracı çalıştırdım usta ile birlikde altına girdik heryerini kontrol ettik ben tatmin olanakadar delik olan veya olabilecek heryere kaynak yaptırdım,sonra usta altında iken gaz vererek kontrol yaptık.Zaten delik varsa monifolddan susturuculara kadar olan bölümde hafif gazda bile anormal ses çıkıyor.Egzosu delik motorlar gibi. Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 29 Ocak 2015 Paylaş 29 Ocak 2015 1.6 lpg uyumlu mondeolarda 5 vites var. Siz 5. vitesteyken 110kmde araç kaç devirde oluyor? Motorun küçük olması sebebiyle belki çok basıyorsunuzdur diyeceğim ama 3000 devirde tatlı bir mırıltı gelmesi lazım. 4000 devir ve yukarsında böğürtü olması normal. Eski arabam elantra 2005 o da böğürüyordu kasayı çekmekte zorlanıyordu. Video çekip gönderme imkanınız varsa iyi olur. Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 29 Ocak 2015 Paylaş 29 Ocak 2015 3 bin devirden sonra benzinli Mondeo biraz bağırıyor ama rahatsız etmez hele buraya konu açtıracak kadar bir ses çıkartmaz. Egzoz sisteminizi kontrol ettirmenizde fayda var. Yorum bağlantısı
Celal Altan 1 Şubat 2015 Paylaş 1 Şubat 2015 Aynı ses bizimkinde de var. Gerçekten rahatsız ediyor 120 ve üstünde. Egzozcuya gittim sorun olmadığını söyledi. Aşırı motor sesi alıyor araç içeriye. 1.6 mondeoların sorunu bu sanırım. Yorum bağlantısı
Tümay Akyol 6 Şubat 2015 Paylaş 6 Şubat 2015 (düzenlendi) 120 130 km de devir 3500 4000 lerde oluyor motor- sanziman yapisindan kaynaklanan bi durum onceki aracim 1.6 vectrada 120 de 3000rpm oluyordu ama mondeo daha az yakiyor.mondeo motor sesini daha fazla iceri aliyor bence rahatsiz edici degil tatli bi sesi var 6 Şubat 2015 tarihinde Tümay Akyol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts