İçeriğe Yönlendir

Connect-Direksiyon Titremesi-Araçtan Gelen Ses-Vites-Isı-Benzin Lambas

Misafir

Recommended Posts

Misafir

Merhaba sevgili büyüklerim bundan yaklaşık 1 ay önce aracıma kış lastiği taktırdım ve röt balans ayarı yaptırdım.Ancak belirli başlı sorunlar hala nüksetmekte.Aşağıdaki sorunları 5 puan üzerinden sıklık ve verdiğim ciddiyete göre belirteceğim.

1-) 70 km hız ve üzerinde giderken frene bastığımda direksiyonum titriyor ön taraftan takır tukur sesler geliyor (5/5)

2-)Aracım hareket halindeyken sağa doğru çekme yapıyor (5/5)

3-)Klima açık olmadığı halde aracımdan ısı geliyor.Suyunda herhangi bir eksiklik yok.(5/5)

4-)Bazen 3 vitese geçerken vites kısmında sorun yaşıyorum (2/5)

5-)Hareket halindeyken benzin depom dolu olmasına rağmen benzin lambası yanıp sönüyor (1/5)

Bu sorunların çözümü orjinal parça ve serviste bana ne kadara mal olur ? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Misafir

Eklemeyi unuttum

* Aracım bazen yokuş aşağı park halinde geri viteste ve el freni çekili olduğu halde çalıştırmak için başına geçiyorum frene ya da debriyaja bastığımda kayıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

1- ön fren diskleriniz eğilmiş.. değiştirmelisiniz.. .

2- Lastiklerinizi söktüğünüz yere takmazsanız bu yaşanır genelde.. Çekme az ise sağ ön lastiği söktürüp sol ön lastikle yer değiştirin... Çekme çok ise rot balansçı baksın..

3- İç dolaşımı açarak dışardan ısı girişini kapatabilirsiniz..

4- Bunu biraz açın.. Gırçlama şeklinde ise senkromeç bozulmuştur... söküp tamir etmek gerekir..

5- Şamandra bozuktur..

Diğer Sorun : El freni ayarı yaptırın, el freniniz tutmuyor..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

1 ve 2 numaralı problem için aracın komple ön düzen kontrolüne girmesi gerektiğini düşünüyorum,

3 numaralı problem bizlerde de var, fan hız düğmesi sıfırda olsa bile araçta ısı ayar düğmesi sıcakta duruyorsa maalesef aracın içine çok az miktarda sıcak hava veriyor, bunun çözümü fanları kendi düğmelerinden kapatmak veya ısı ayar düğmesini nötr konuma getirmek,

4 numaralı problem için şanzuman yağında bir problem olabileceğini düşünüyorum,

5 numaralı problem için ise yanan ışık yakıt değil de yakıtta su var uyarısı olabilir diye düşünüyorum. Bizim araçlarda bu ışığı görenlerin sayısı çok fazla. Eğer gerçekten yakıt ışığı ise Mehmet beyin söylediği gibi şamandra problemlidir, benim dediğim şekilde yakıtta su var uyarısıysa bir sonraki yakıt alışınızda önce enjektör temizleyici dizel katkısı ekleyip üzerine yakıt alırsanız muhtemelen bu sıkıntı çözülecektir.

Ek sorun için ise ön taraf açılmışken arkalara da el atılarak disk-balata durumlarının kontrol edilmesini tavsiye edebilirim. Arka disklerde (veya kampanalarda artık hangisi varsa) sıkıntı olabilir, el freni aracın arka tekerleklerini sabitliyor neticede. Komple fren tertibatının elden geçmesinde fayda var.

Maliyet olarak da bence 500 e yakın masraf çıkabilir. Ön arka disk balata değişimi, rot ayarı balans ayarı derken...

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Pek bir bilgim yok.sadece başıma geldiği için 1 nolu soruya cevap verebilirim. Diskleriniz yamulmuş. Değiştirmeniz gerekir.

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Sarp bey komple ön düzen ayarı derken tam olarak ne önerirsiniz ?

Özelden gönderdiğim linkte detaylı açıklama var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...