Burak Polat 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 Arkadaşlar öncelikle merhabalar, foruma yeni üye oldum, sorunumu araştırdım ancak net bir cevap bulamadım o yüzden eğer yanlış bir yere yanlış bir başlık açtıysam şimdiden özür dilerim. benim sorunum şu, 2009 1.4 dizel fiestam var, bununla 1-2 ay kadar önce ankaradan marmarise yolculuk yaptım ve yolun büyük bölümünde 130-140 km civarı hız yaptım ve açıkçası araba biraz zorlandı. marmaris geldiğimde ise şunu farkettim ki arabayı özellikle sabah ilk çalıştırdığım, motor soğukken vites değişimlerinde ve yine motor tam ısınmamışken stop ettiğimde bir çeşit gıylama sesi geliyor. sürücü koltuğunun sağ tarafından geliyo ve bir çeşit kayış sesi olduğunu düşünüyordum ancak motor sıcakken çalıştırdığımda bu ses gelmeyince acaba farklı bir sorun mu var diye düşündüm. cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Çağlar Üsdün 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 Arkadaşlar öncelikle merhabalar, foruma yeni üye oldum, sorunumu araştırdım ancak net bir cevap bulamadım o yüzden eğer yanlış bir yere yanlış bir başlık açtıysam şimdiden özür dilerim. benim sorunum şu, 2009 1.4 dizel fiestam var, bununla 1-2 ay kadar önce ankaradan marmarise yolculuk yaptım ve yolun büyük bölümünde 130-140 km civarı hız yaptım ve açıkçası araba biraz zorlandı. marmaris geldiğimde ise şunu farkettim ki arabayı özellikle sabah ilk çalıştırdığım, motor soğukken vites değişimlerinde ve yine motor tam ısınmamışken stop ettiğimde bir çeşit gıylama sesi geliyor. sürücü koltuğunun sağ tarafından geliyo ve bir çeşit kayış sesi olduğunu düşünüyordum ancak motor sıcakken çalıştırdığımda bu ses gelmeyince acaba farklı bir sorun mu var diye düşündüm. cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Aracın yağını kontrol ettiniz mi? Eksilmiş veya değişmesi gerekli olabilir. Yorum bağlantısı
Burak Polat 23 Ocak 2015 Yazar Paylaş 23 Ocak 2015 yağı bahsettiğim yolculuktan bir ay önce yani yaklaşık 3 ay kadar önce değiştirdim, tekrar kontrol ettiğimde herhangi bir eksilme yok. araç çalışırken kaputun içine baktığımda bariz göze çarpan bir aksaklık da gözükmüyor. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 Gergileri ve kayışları kontrol ettirmekte fayda var derim. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 130-140 km hıza birden bire çıkmadı iseniz bu araba o sürat ile zorlanmaz o hızda motor devri yaklaşık olarak 4000 ila 4500 civarındadır.Ne derece mantıklı ve doğru olur söyleyeceğim bilemiyorum ama aklımdan geçenler şunlar,yüksek bir yerden denize sıfır bir yere iniyorsunuz hava tamamiyle farklı sübap ayarlarıda kanımca değişiyordur(yanlışsam düzeltin)illa sübap ayarı yaptırın demmiyorum zaten otomatik araçlar bu ayarı kendileri yapıyor.Bu gıy gıy sesi bahsettiğiniz gibi kayış sürtmesi veya mekanik bir düzeneğin bir yere sürtmesi gibi.Araç devamlı yapmadığı içinde teşhis baya zordur.ALLAH kolaylık versin en kötü sorun bilinmeyeni umarım kısa sürede bulursunuz.Vites değiştirirkende geldiğini söylediniz debriyajdan ayağınızı çekincemi yoksa basıncamı geliyor. Yorum bağlantısı
Burak Polat 23 Ocak 2015 Yazar Paylaş 23 Ocak 2015 evet çok yüksek bir hız değil ama uzun süre bu şekilde gidince arabanın zorlandığına yordum. şöyle ki vites değiştirirken debriyaja değil gaza basarken geliyor, ancak debriyajdan ayağı kaldırıp gaza arada boşluk bırakmadan basınca ses yine gelmiyor. bana da mekanik bir sorun gibi geldi ama işte araba ısınınca yapmadığını gördüm o yüzden şüphelendim farklı bir sorun mu diye Yorum bağlantısı
Burak Polat 29 Ocak 2015 Yazar Paylaş 29 Ocak 2015 arkadaşlar yaptığım bi kaç araştırma sonucu bu tip bir sesin v kayışı yahut rulman bilyalarından gelebileceği söylendi, iş yoğunluğu nedeniyle henüz ustaya gösteremedim bu haftasonu göstermeyi düşünüyorum. acaba sorun bu kayış ve bilyalarda olabilir mi, olursa maliyeti ne kadardır Yorum bağlantısı
İsmail Çetinn 29 Ocak 2015 Paylaş 29 Ocak 2015 bahsettiğiniz ses benim 2011 dizel fiestamda da vardı. ilk zamanlar uzun mesafeli yolculuk yaptığımda oluşuyordu ama zamanla sürekli gelmeye başladı. sürtünme sesi benzeri bir ses. araçta uzatılmış garanti var. servisteki usta trigerin torsiyon yada tansiyon tarzı tam hatırlayamadığım bi adı olan bilyasından kaynaklandığını söyledi. sonra ford nasıl kabul etti bilmiyorum ama garanti kapsamında triger setini ve V kayışını değiştirdiler. Yaklaşık 7.000 km oldu. Ses tamamen kesilmiş durumda. bununla ilgili konu açmış ve videoda paylaşmıştım. belki yardımcı olabilir. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/263183-motordan-gelen-ses/ Yorum bağlantısı
Burak Polat 29 Ocak 2015 Yazar Paylaş 29 Ocak 2015 bahsettiğiniz ses benim 2011 dizel fiestamda da vardı. ilk zamanlar uzun mesafeli yolculuk yaptığımda oluşuyordu ama zamanla sürekli gelmeye başladı. sürtünme sesi benzeri bir ses. araçta uzatılmış garanti var. servisteki usta trigerin torsiyon yada tansiyon tarzı tam hatırlayamadığım bi adı olan bilyasından kaynaklandığını söyledi. sonra ford nasıl kabul etti bilmiyorum ama garanti kapsamında triger setini ve V kayışını değiştirdiler. Yaklaşık 7.000 km oldu. Ses tamamen kesilmiş durumda. bununla ilgili konu açmış ve videoda paylaşmıştım. belki yardımcı olabilir. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/263183-motordan-gelen-ses/ öncelikle ilgi ve cevabınız için teşekkürler, motor çalışırken buna benzer bir ses var ama beni asıl rahatsız eden motor soğukken ilk çalıştığı an ve stop ettiğim an gelen sürtünme gıylama benzeri bir ses, motorun sağ tarafından geliyor ben de kayış veya ona bağlı bir parçadan geldiğini düşünüyorum. benim sorunum da uzun yol yaptıktan sonra başladı, bu haftasonu gidecğeim ustaya inş büyük sıkıntı yaratmadan çözülür Yorum bağlantısı
Burak Polat 2 Şubat 2015 Yazar Paylaş 2 Şubat 2015 Arkadaşlar öncelikle ilgilenip cevap yazan herkese teşekkür ederim. Cumartesi günü aracımı ustaya gösterdim, ilk bakışta v kayışının sırttan yemeye başladığını söyledi, sonuçta v kayışı gergi bilyası ve yanlış hatırlamıyorsam şarj dinamosunun kafasını değiştirdi toplam 120 lira masrafım oldu ancak araçtaki sorundan kurtulmakla birlikte aracım eskisinden daha sessiz çalışıyor su an Yorum bağlantısı
İsmail Çetinn 2 Şubat 2015 Paylaş 2 Şubat 2015 trigerle alakalı bir sorun olmaması güzel olmuş, geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Recommended Posts