Mehmet Cihat 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum, 5 mm mantar ledi 12v ile çalıştırmak için kaçlık direnç kullanılmalı ve dirençle ledin bağlantısı nasıl yapılmalı acaba bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. Yorum bağlantısı
Murat Dere 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 (düzenlendi) Normalde dirence de gerek yok ama koruma amaçlı bir 330 ohm koysan olur. Sönük gelirse 100 ohm yaparsın. 12v 5 ledi seri bağlamak şartıyla zaten yakar. Aslında 4 led 12v ile daha iyi yanar. 23 Ocak 2015 tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 23 Ocak 2015 Yazar Paylaş 23 Ocak 2015 Normalde dirence de gerek yok ama koruma amaçlı bir 330 ohm koysan olur. Sönük gelirse 100 ohm yaparsın. 12v 5 ledi seri bağlamak şartıyla zaten yakar. Aslında 4 led 12v ile daha iyi yanar. hocam ben tek led yakıcam 5mmlik olanlardan direk 12v versem olur mu http://www.malzemeci.net/images_buyuk/f52/46010714594588402.jpgbu ledlerden bir adet Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 Murat bilmez bu işleri.. Tek led bağlanacak ve parlak bir ışık lazım değil... Mehmet sen Murat Dere'nin dediklerini boşver.. 1 kohm direnç kullan, zaten minimum 560 ohm kullanmak zorundasın... Işık fazla gelirse 1,5 kohm kullanırsın... 1 Yorum bağlantısı
Osman YILDIZ 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 Bu site size led hesaplamanızda faydalı olacaktır...Ancak ne kadar doğru bilemiyorum örnek vericek olursak bu site de 12 V besleme 1.8 V çalışma voltajını ve led'in çektiği akımı 20 ma olarak girdiğimizde bize 560 ohm olarak bir sonuç veriyor...Yine fikir açısından faydalı olacaktır İyi günler dilerim. Murat bilmez bu işleri.. Tek led bağlanacak ve parlak bir ışık lazım değil... Mehmet sen Murat Dere'nin dediklerini boşver.. 1 kohm direnç kullan, zaten minimum 560 ohm kullanmak zorundasın... Işık fazla gelirse 1,5 kohm kullanırsın... Mehmet abi 560 ohm dediyse o zaman bu site doğru hesaplıyor :) 1 Yorum bağlantısı
Murat Dere 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum, 5 mm mantar ledi 12v ile çalıştırmak için kaçlık direnç kullanılmalı ve dirençle ledin bağlantısı nasıl yapılmalı acaba bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. Murat bilmez bu işleri.. Tek led bağlanacak ve parlak bir ışık lazım değil... Mehmet sen Murat Dere'nin dediklerini boşver.. 1 kohm direnç kullan, zaten minimum 560 ohm kullanmak zorundasın... Işık fazla gelirse 1,5 kohm kullanırsın... Ulee, gözümü seveyim. Ben 5 adet gördüm led sayısını ya la... Püüü... Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 23 Ocak 2015 Yazar Paylaş 23 Ocak 2015 Murat bilmez bu işleri.. Tek led bağlanacak ve parlak bir ışık lazım değil... Mehmet sen Murat Dere'nin dediklerini boşver.. 1 kohm direnç kullan, zaten minimum 560 ohm kullanmak zorundasın... Işık fazla gelirse 1,5 kohm kullanırsın... mehmet abi bu direnci ledin arti ayagina mi lehimliyecegim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 Aynı zamanda kördür. Dikkate almayın. Yaptım dediklerini de bacanaa yapıyor zaten. [emoji14] 3 Yorum bağlantısı
Ömer ÖZKURT 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 Bence boşa uğraşma forumda bir arkadaş satıyor hazır direnci,kablosu ve kılıfı var kilitlenen 1,65 tl. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/266871-sat%C4%B1%C5%9Fta-olan-di%C4%9Fer-%C3%BCr%C3%BCnlerim-buyrun/ Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 23 Ocak 2015 Yazar Paylaş 23 Ocak 2015 Bence boşa uğraşma forumda bir arkadaş satıyor hazır direnci,kablosu ve kılıfı var kilitlenen 1,65 tl. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/266871-sat%C4%B1%C5%9Fta-olan-di%C4%9Fer-%C3%BCr%C3%BCnlerim-buyrun/ ondan alacaktım ama kargoyu ekleyince herşeyi kendim yapmak daha ucuza geliyor kılıfı ledi direnci aldım toplam 2 liraya havyam telim de var 1 Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 Ulee, gözümü seveyim. Ben 5 adet gördüm led sayısını ya la... Püüü... Hocam bunlar ehtiyarlık belirtileri mi oluyor Yorum bağlantısı
Murat Dere 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 Hocam bunlar ehtiyarlık belirtileri mi oluyor Yogile tilifonfan şey ederken yanlış şeyetmişim. Herkeşin başına gelebülüü yağni. Aynı zamanda kördür. Dikkate almayın. Yaptım dediklerini de bacanaa yapıyor zaten. [emoji14] Miyopum ben bi kere sadece. Yaptım dediklerimin büyük çoğunluğunu kendim yaptım. Bacanaamın yaptıklarını söyledim zaten. Son yaptıklarımı da Memet ÖZYÜREK ve işbirlikçileri yüzünden koymadım buraya. İnanmayın siz bu adamlara. Hebisi ihtiyar bunların. Hafıza kayıpları başlamış yazıık. Eheheheee... Yorum bağlantısı
Burak Gülnar 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 Bugün bende 5 adet 5 mm mantar led 5 adet 2 kohm direnc aldim. Lehim islerini hallettikten sonra kapi koluna monte edip elektrikciye baglatacağım. Hepsi 1.75 TL tuttu. Yorum bağlantısı
Ömer ÖZKURT 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 Fotoğraflarınızı bekliyorum ki bana feyz versin Yorum bağlantısı
Burak Gülnar 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 Cam açma düğmelerinden alınırsa devamlı yanacak galiba ledler, devamlı yanması bir sorun yaratırmı acaba ledlerin ömürleri konusunda ? Mahallemdeki Elektrikçiye gittim ben herşeyi yapacağım sen sadece tesisatını çekeceksin dedim, adam bildiğin korktu ürktü önce yapamam dedi, sonra uğraşmam dedi parasıyla değilmi neden uğraşmıyorsun dedim cevap bile vermedi. Bir daha da giderim ona beklesin. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 23 Ocak 2015 Yazar Paylaş 23 Ocak 2015 Cam açma düğmelerinden alınırsa devamlı yanacak galiba ledler, devamlı yanması bir sorun yaratırmı acaba ledlerin ömürleri konusunda ? Mahallemdeki Elektrikçiye gittim ben herşeyi yapacağım sen sadece tesisatını çekeceksin dedim, adam bildiğin korktu ürktü önce yapamam dedi, sonra uğraşmam dedi parasıyla değilmi neden uğraşmıyorsun dedim cevap bile vermedi. Bir daha da giderim ona beklesin. burak bey şimdi bitti montajım anadolu yakasındaysanız yardım ederim seve seveiki dakikalık işi var sadece led için bir delik deldim başka kesme biçme yok gayet basit. Yorum bağlantısı
Burak Gülnar 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 burak bey şimdi bitti montajım anadolu yakasındaysanız yardım ederim seve seveiki dakikalık işi var sadece led için bir delik deldim başka kesme biçme yok gayet basit. Evet Anadolu yakasındayım. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 23 Ocak 2015 Yazar Paylaş 23 Ocak 2015 Evet Anadolu yakasındayım. ikimizinde müsait olduğu bir gün yapabiliriz isterseniz led için kılıflar var birde onlardan alırsanız daha temiz oluyor Yorum bağlantısı
Burak Gülnar 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 ikimizinde müsait olduğu bir gün yapabiliriz isterseniz led için kılıflar var birde onlardan alırsanız daha temiz oluyor Kılıf sordum da yoktu. Tesisatı da siz mi çektiniz fotoğraflarını yükleseniz merak ediyorum. Anadolu Yakasında nerede oturuyorsunuz. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 23 Ocak 2015 Yazar Paylaş 23 Ocak 2015 bu şekilde oluyor kılıf olduğunda tertemiz görüntüsü oluyor Kılıf sordum da yoktu. Tesisatı da siz mi çektiniz fotoğraflarını yükleseniz merak ediyorum. Anadolu Yakasında nerede oturuyorsunuz. tesisatı ben çektim aracım comfort arka kapılarda elektrik olmadığı için sadece önlere yaptım. ön şöför tarafına kapı tutamağındakı cam düğmelerinden sarı siyah ve mavi yeşil kabloların pinine kablo batırarak aldım. yolcu tarafına da kapı açma kolundaki cam düğmesinden yine aynı renk kablolardan aldım. istanbul maltepedeyim bu arada Yorum bağlantısı
Burak Gülnar 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 bu şekilde oluyor kılıf olduğunda tertemiz görüntüsü oluyor tesisatı ben çektim aracım comfort arka kapılarda elektrik olmadığı için sadece önlere yaptım. ön şöför tarafına kapı tutamağındakı cam düğmelerinden sarı siyah ve mavi yeşil kabloların pinine kablo batırarak aldım. yolcu tarafına da kapı açma kolundaki cam düğmesinden yine aynı renk kablolardan aldım. istanbul maltepedeyim bu arada Devamlı yanıyor mu peki çünkü cam açma düğmesi kontak açıldığı anda yanıyor. Bu arada bende Pendikteyim. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 23 Ocak 2015 Yazar Paylaş 23 Ocak 2015 evet aynı şekilde kontakla beraber yanıyorlar Yorum bağlantısı
Burak Gülnar 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 evet aynı şekilde kontakla beraber yanıyorlar Ne kadarlık Direnç bağladınız. Gündüz yanarken ki fotoğraflarını da çekerseniz iyi olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 23 Ocak 2015 Yazar Paylaş 23 Ocak 2015 yarın çekerim ben 1 kohm kullandım tam kıvamında geldi bu şekilde gece görüntüsü Yorum bağlantısı
Ömer ÖZKURT 23 Ocak 2015 Paylaş 23 Ocak 2015 Tam neresini deldiniz acaba anlamadım resimden üst tarafından mı yapayım karşıdan mı karar veremedimde?Birde siyah led kılıfı güzel olmuş benimkiler şeffaf sırıtırmı acaba Yorum bağlantısı
Recommended Posts