İçeriğe Yönlendir

Anahtar Calismiyor

Murat_Durmaz

Recommended Posts

Murat_Durmaz

Selam arkadaslar.. aracin orjinal anahtari bugun itibari ile calismiyo.yani otomatik olarak ne aciyo ne kapiyor. Anahtarciya gittim beyni bu anahtari unuttugunu soyledi aracin icinde biseyler yapmaya calisti ama beceremedi.servise git dedi tanimlasinlar. Baska bi yontem varmidir acaba.tsk

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Murat bey merhaba,

Öncelikle imlanız için uyarmak isterim. Lütfen güzel Türkçe'mize dikkat edelim.

Yedek anahtarla denediniz mi?

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Forumda anahtar kodlama konusu vardi. Aratirsaniz bulabilirsiniz. Basit bir islem.

Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz

Murat bey merhaba,

Öncelikle imlanız için uyarmak isterim. Lütfen güzel Türkçe'mize dikkat edelim.

Yedek anahtarla denediniz mi?

yedek anahtarla denemedim.bugun deneyecegim.bu arada imla hatasi derken?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Selam arkadaslar.. aracin orjinal anahtari bugun itibari ile calismiyo.yani otomatik olarak ne aciyo ne kapiyor. Anahtarciya gittim beyni bu anahtari unuttugunu soyledi aracin icinde biseyler yapmaya calisti ama beceremedi.servise git dedi tanimlasinlar. Baska bi yontem varmidir acaba.tsk

İmla hatasından kastım:

Çalışmıyo değil, çalışmıyor.

Açıyo değil, açıyor.

Tsk değil, teşekkürler.

Unutulan virgüller ve noktalar da var tabi. Okumamızı kolaylaştıran her şeyden vazgeçmişsiniz.

Yedek anahtarla da bi deneyin bakalım. Yedek anahtarla da çalışmazsa sıkıntı anahtarda değil, araçtadır.

Bu arada, çalışmıyordan kasıt, ne yapıyor araç? Gır gır edip mi çalışmıyor, ışık yakıyor mu? Yoksa hiç tık yok mu araçta?

Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz

Forumda anahtar kodlama konusu vardi. Aratirsaniz bulabilirsiniz. Basit bir islem.

link verebilirmisin.ben bulamadim

İmla hatasından kastım:

Çalışmıyo değil, çalışmıyor.

Açıyo değil, açıyor.

Tsk değil, teşekkürler.

Unutulan virgüller ve noktalar da var tabi. Okumamızı kolaylaştıran her şeyden vazgeçmişsiniz.

Yedek anahtarla da bi deneyin bakalım. Yedek anahtarla da çalışmazsa sıkıntı anahtarda değil, araçtadır.

Bu arada, çalışmıyordan kasıt, ne yapıyor araç? Gır gır edip mi çalışmıyor, ışık yakıyor mu? Yoksa hiç tık yok mu araçta?

imlalari anladim tesekkurler.. anahtar uzaktan kapilari acmiyor ve kapatmiyor. Mars ile sikintim yok. Acip kapama yapmiyor.dun calisiyordu.birden oldu.
Yorum bağlantısı
Osman YILDIZ
(düzenlendi)

link verebilirmisin.ben bulamadim

imlalari anladim tesekkurler.. anahtar uzaktan kapilari acmiyor ve kapatmiyor. Mars ile sikintim yok. Acip kapama yapmiyor.dun calisiyordu.birden oldu.

Marş ile sıkıntı yoksa ise immo arızasını unutun

Anahtarın pilini kontrol ettirdiniz mi ? uzaktan kapıları açıp kapamıyorsa ya sebebi pil'dir ya da araç kumanda beyni :)

23A 12V Pil kullanıyorsa Burdan

27A 12V Pil kullanıyorsa Burdan

CR2032 3V Para pil kullanıyorsa Burdan

2 Adet CR2016  3V Pil kullanıyorsa Burdan Temin edebilirsiniz :)

tarihinde Osman YILDIZ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Anahtar hiç yere düştümü?  Anteni kırılabiliyor, pili olsada çalışmıyor.

Gerçek bir anahtarcıya götürün, anteni ve pili kontrol etsin.  Kodlamaya gelince anahtarı takıp 5-6 defa anahtarı 0- ile III arasında marş basmadan açıp açıp kapatmak gerekiyordu sanırım. 

Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz

Anahtarın pilini kontrol ettirdiniz mi ? uzaktan kapıları açıp kapamıyorsa ya sebebi pil'dir ya da araç kumanda beyni :)

Sorun pil degil. Yeni pillede denedik olmadi.beyin dedi

Yeni pil takti anahtarci.pil degil sanirim.oturdu koltuga.anahtarci

Anahtar hiç yere düştümü?  Anteni kırılabiliyor, pili olsada çalışmıyor.

Gerçek bir anahtarcıya götürün, anteni ve pili kontrol etsin.  Kodlamaya gelince anahtarı takıp 5-6 defa anahtarı 0- ile III arasında marş basmadan açıp açıp kapatmak gerekiyordu sanırım.

senin dedigin gibi yapti.hatta kapiyi acti kapadi.biseyler yapti ama isin icinden cikamadi.servis isi dedi.bu kodlama ile ilgili sanirim
Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer

pil değişim zamanı gelmiş olabilir,

formda arama yaptığınız zaman kodlama kısmını çözebilirsiniz,detaylı anlatım vardı,

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

abahtarın bir fotosunu koyabilirmisniz? flairde uk var mıydı orjinalde?

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

abahtarın bir fotosunu koyabilirmisniz? flairde uk var mıydı orjinalde?

Orijinal fabrika çıkışı değil ama üzerinde ford amblemi olan GT marka 123 model numaralı bir uk var bizim flairde mesela. .. araştırdım ford fabrika çıkışı sonrası servislerde taktirmis bu alarmi... aynısı olabilir
Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz

selam, dün  2 ayrı anahtarcıya gittim , her ikisi de kodlama yaptı, kodlama yaparken 4 kez kontağı ikinci konumda açıp kapatırken sinyal sesini veriyor, fakat kapıları kilitlemiyor.

daha sonra sigortadan şüphelendik ve elektirkçiye gittim. tüm sigortalara baktırdım , arıza bulunamadı. elektrikçi bana beyin arızalı olabilir dedi. ya servise gitcen 500-600 lira vereceksin beyni değiştireceksin,  ya da  başka kumanda takacaksın dedi. tahmin yürütüyorum... sinyal sesini duyuyorum , beyin arızalı olsa algılamaz idi. doğrumu düşünüyorum?? ayrıca hadi beyin arızalı olsun , servisten başka bir yerde değiştiremezsin, tek çare kumanda takacaksın dedi. doğrumudur? yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler

ayrıca bir bilgiyi de paşlaşmak istiyorum. bilmiyorum belki biliniyordur. fakat ben daha yeni öğrendim. :) anahtarcı , anahtarın uç metal kısmında  bulunan rakamları kağıda yazıp bana verdi. (örn: 4-2-5-1-4 gibi) bunu kaybetme , anahtarın kaybolsa dahi bu rakamları bana getirirsen aynısını yaparım dedi. saygılar...

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Benim bahsettiğim bu değildi. Sonradan yapılmış bu sanırım..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat_Durmaz

selamlar, 3 farklı anahtarcıya gittim. kodlama ile yapılamadı. sıkıntı beyinde dendi.  2 farklı elektrikçiye gittim. sigortaları kontrol ettirdim. elektriksel bi problem olmadığı söylendi. bu aşamadan sonra  beyin arızası ile ilgili ne yapmam gerektiği konusunda görüş ve önerilerinizi  bekliyorum. teşekkürler

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

bence servise bir danışın. problemin ne oldugu ortaya çıkar. ona göre değiştirirsiniz.

Yorum bağlantısı
Onder ONEN

Merhaba benim kayinpederimin 2000 model bir fiestasi var. 

Kapi kilit kumandasi calismiyordu. Pilini kontrol etmek istedigimde pil yeri bos olarak buldum. ( calismamasi normal  :D )

Yeni pil takacam ama hangi numara pil almam lazim onun bilgisine ulasamiyorum. 

Anahtar kumanda resmini linkte gorebilirsiniz :  http://imgur.com/bN3Ifim

Anahtar civi tipi tek dugmeli .

Simdiden tesekkur ederim

Selam ve saygilarimla

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Onder ONEN

Merhaba bu 4 pilde bizim kumandaya uygun degil . 

baska hangi piller olabilir acaba ?

Anahtar kumanda resmini linkte gorebilirsiniz :  http://imgur.com/bN3Ifim

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...