İçeriğe Yönlendir

Aracımdan Gelen Gıcırtı Sesi

Sadullah Aysu

Recommended Posts

Sadullah Aysu

2013 1,25 aracımdan sadece sabahları araç ısınmadan kasislerden geçerken iğrenç bi gıcırtı sesi geliyor .Dün serviste 2.bakmdaydım tekerler ön arka yapıldı balatalar temizlendi alt takım kontrol edildi sabah denedim ses devam ediyor.Arkadaşlar sizce sorun nedir servis bulamadı sorunu 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Memleket soğuksa normaldir. Havalar ısınınca geçer.

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Büyük ihtimalle viraj demir lastiklerinden olabilir. Kendiniz gres sürmeyi deneyip test edin. Ben o şekilde çözüm bulmuştum gırç, gurç seslerine.

Yorum bağlantısı
Sadullah Aysu

geçen sene böyle bi sıkıntı yoktu.İşin ilginci araç 10 dk yürüdükten sonra kasise girince ses kesiliyor.

Büyük ihtimalle viraj demir lastiklerinden olabilir. Kendiniz gres sürmeyi deneyip test edin. Ben o şekilde çözüm bulmuştum gırç, gurç seslerine.

servis kendisi greslemez mi? ben o parçaların hangisi olduğunu bilememde (:

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Servis yapar, garantideyse değiştirebilir. Lastikçide lifte kaldırıp yaptırabilirsiniz ama ses ordan geliyorsa. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

bende aynı ses vardı egzozdan cıkmıstı aradakı conta bitmişti bence kontrol ettirin :)

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Renault clio4 aracimda vardi bu sorun soguk havalarda kasislerden gecerken yayli yatak sesi cikartiyordu gacirt diye , iyilestirilmis viraj demir lastikleri takıldı ses kesildi 

Yorum bağlantısı
Misafir

Aynisi benim aracimda da var.ama sebebini bulamadim.

viraj demir lastikleri başka yere bakma benim araçtan da gelmeye başlamıştı özellikle sol arka teker in ordan
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

viraj demir lastikleri başka yere bakma benim araçtan da gelmeye başlamıştı özellikle sol arka teker in ordan

Çözümü değiştirerek mi buldun?özellikle kalkislarda çok gicirti yapiyor araç.

Yorum bağlantısı
Misafir

Çözümü değiştirerek mi buldun?özellikle kalkislarda çok gicirti yapiyor araç.

benim sadece kasislerde sol arka teker de yapıyordu aynı bozuk helezon sesi gibii bi gicirti degistim kesti
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

benim sadece kasislerde sol arka teker de yapıyordu aynı bozuk helezon sesi gibii bi gicirti degistim kesti

Himm.sende direksiyonu araç sabit dururken çevirince ses yapiyor mu?

Yorum bağlantısı
Misafir

Himm.sende direksiyonu araç sabit dururken çevirince ses yapiyor mu?

yok hayır herhangi bi ses yapmıyor sadece farlardan sağa sola dönüş motorunun sesi geliyor
Yorum bağlantısı
hacı bayram gür

bu konu aklımda kalsın bende de gıçırtı sesi var servise baktırayım garanti bitmeden.

Yorum bağlantısı
buğra ekmen

Aynen bendede sabah sogukken kasislerden gecerken divan sesi gibi. 2013 titx daha 10binde, eger viraj demir lastiklerinden gwliyosa ywtkili serviste 30 tl degisiyo. Yaglatmayla falan ugrasmaya degmez. Ben firsat bulup goturmedim ama servise. Cok sa onemsemedim acikcasi

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Aynen bendede sabah sogukken kasislerden gecerken divan sesi gibi. 2013 titx daha 10binde, eger viraj demir lastiklerinden gwliyosa ywtkili serviste 30 tl degisiyo. Yaglatmayla falan ugrasmaya degmez. Ben firsat bulup goturmedim ama servise. Cok sa onemsemedim acikcasi

Ya benim aklıma hic yatmiyor daha 10 bindeki araçtan böyle seslerin olması.forddan sogumayami başladım ne...

Yorum bağlantısı
buğra ekmen
(düzenlendi)

Ya benim aklıma hic yatmiyor daha 10 bindeki araçtan böyle seslerin olması.forddan sogumayami başladım ne...

insan gıcık oluyo tabi. 48bin tl verip başımız ağrımasın diye sıfır araba alıyoruz ama 3 gün sonra arabanın kıçı başı oynamaya başlıyo, olacak iş değil.. 

sadece gıcırtı olsa iyi, usb takınca parazit yapıyo cayır cayır sesler çıkıyo ama radyo yada cd çalarda olmuyo. arabanın konsola bi yumruk vurunca normale dönüyo, sıfır arabadaki olaya bak 90 model toros gibi yumrukla düzeliyor sıfır araba

tarihinde buğra ekmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
hacı bayram gür

aracı pazar günü yıkadım ses yapan kısıma bolca su tuttum şu an gıcırtı yok bakalım sonu ne olacak .

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

aracı pazar günü yıkadım ses yapan kısıma bolca su tuttum şu an gıcırtı yok bakalım sonu ne olacak .

Suyla falan yıkanarak geçecek birşey degil bence.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
hacı bayram gür

Suyla falan yıkanarak geçecek birşey degil bence.

geçti ama ileride tekrar edermi bilmem servise uğradığımda usta ıslanırsa geçer dedi tekrar ederse bakalım nerden geliyor değiştiririz dedi bakalım tekrar edecekmi.

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Sadullah Aysu

arkadaşlar ses yazın kesilmişti geçen hafta servise 3.bakımı yaptırdım sorunu alattım viraj denge lastiklerinden olabileceğini söyledim sadece yağlama yapmışlar parçayı değiştirmemişler alt takım parçaları sorunsuz dediler ama malesef ses geçmemiş ve işin ilginci sadece sabah yapıyor bu sesi sonra geçiyor.Ne yapsam acaba tekrar mı gitsem servise

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...
Cengizhan Bulut

Aynı sıkıntı şuan bendede var.havaların soğumasıyla beraber duymaya başladım gıcırtıları.başlarda sabah 5-10 dakika gidince geçiyordu.bugün sabahtan beri geçmedi ses.hava 3-4 derece civarı.yarın bi servis yapıcam.servisten sonra bilgi paylaşırım

Yorum bağlantısı
halil ibrahim karlidag

Aynı sorun bendede var 1yildir çözemedim araç ısınınca kesiyor ustaya bırakmak gerekiyor onuda yapamıyorum çözümünü bulan paylassin lutfen

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...