Alkan Demirhan 1 Şubat 2015 Paylaş 1 Şubat 2015 Merhabalar. 2006 lpg li focus marka bir aracım var. Araç 89000 km de. Araç rölantide çalışırken motor tarafından bir uğultu geliyor. Debriyaja basınca bu uğultu kayboluyor. Debriyaj baskı balata değişeli yaklaşık 15000 km oldu. Bu km de hep uzun yolda yapıldı. Ne zamandır böyle olduğunu bilmiyorum. Ama ben yaklaşık 5000 km önce farkettim. Sizce bu uğultunun sebebi nedir. ? Bu nasıl bir soruna neden olur. ? Bu sorunu gidermek için ne yapmam lazım. ? Değerli fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 1 Şubat 2015 Paylaş 1 Şubat 2015 Ayni sorun bende var aracim fiesta 1.4 tdci , sabah calistirdigimda ozellikle soguk motorda acayip gurultulu calisiyor , debriyaja basinca ses gidiyor , arac isinsin yol yapayim ses kesiliyor Yorum bağlantısı
Alkan Demirhan 11 Şubat 2015 Yazar Paylaş 11 Şubat 2015 Hiç ustaya gösterdiniz mi acaba ? Sorunun nedeni olarak ne söylediler. ? Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu 11 Şubat 2015 Paylaş 11 Şubat 2015 Klimayı açtığınızda uğultu sesinde artış yada eksilme oluyormu bi deneseniz diyorum. Yorum bağlantısı
Alkan Demirhan 11 Şubat 2015 Yazar Paylaş 11 Şubat 2015 (düzenlendi) Klimayı açtığınızda uğultu sesinde artış yada eksilme oluyormu bi deneseniz diyorum. Söylediğinizi şimdi denedim. Seste herhangi bir değişiklik yok. Baskı balata değişeli 30000 km olmuş. Ama bunun 25000 km si uzun yolda. Baskı balatadan olabilir mi bu acaba. 11 Şubat 2015 tarihinde Alkan Demirhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 11 Şubat 2015 Paylaş 11 Şubat 2015 Bu uğultu benim dizel araçta da oluyor. Debriyaja basınca kesiliyor. Hakkat ne ola ki acep? Yorum bağlantısı
Mustafa Ayıkoğlu 11 Şubat 2015 Paylaş 11 Şubat 2015 Araçdan gelen ses debriyaj seti değişiminden sonramı başladı yoksa yenimi birde set değişirken debriyaj bilyası değiştimi acaba (setten ayrı satılır ve hidrolikdir). Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 11 Şubat 2015 Paylaş 11 Şubat 2015 valla benim araç acayip çalışıyor haldır haldır ...debriyaja basıyorum fısır fısır oluyor, 20 km falan yol yapınca ses kalmıyor soğukken yapıyor . Yorum bağlantısı
Misafir 11 Şubat 2015 Paylaş 11 Şubat 2015 Bilya sesi bu. Baskı Balata değişirken Bilya değişmemiş olabilir. Sesten başka zararı yoktur. Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 11 Şubat 2015 Paylaş 11 Şubat 2015 Zaten aracimin çekişinde kavramasinda herhangi bir sorun yok fişek gibi masallah , sadece sogukken ses yapiyor gurultulu calisior isininca ses kalmiyor eger bir sorun yaratmicaksa elletmeye değmez, arac 42900kmde orjinal balata , sanirim bi 50000 daha giderim kismetse Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 11 Şubat 2015 Paylaş 11 Şubat 2015 Bilyayı değiştirmemişler namı diğer prizdirek bilyası.... Ses yapar sıkıntı yaratmaz.Bir dahaki baskı plaka değişiminde orjinal prizdirek bilyasınıda değiştirin. 1 Yorum bağlantısı
Alkan Demirhan 12 Şubat 2015 Yazar Paylaş 12 Şubat 2015 (düzenlendi) Benim arabam LPG'li. Yaklaşık 30000 km önce değiştirdim baskı balatayı ama sesin ne zamandır gelmeye başladığını hatırlamıyorum. Siz söyleyince faturaya baktım baskı balata değişince prizdirek bilyesi değişmemiş sanırım. Faturada yazmıyor. Sadece hidrolik merkez ve baskı balata set yazıyor. Bahsettiğini bilye bunlardan biri değildir umarım. Benim araçta da güç kaybı yok. inşallah dediğiniz gibi sorun çıkarmaz. Bu aralar extra masraf olmazsa çok iyi olur. 12 Şubat 2015 tarihinde Alkan Demirhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts