İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Yağmur Sensörü?

Erdal Aydın

Recommended Posts

Erdal Aydın

Merhaba arkadaşlar;

Aranıza cuma günü itibarı ile katılmış bulunmaktayım 2007 focus 1.6 tdci ghia ile

Sorunum şu ki aracımın ön camı değişmiş muhtemelen çünkü yağmur sensörü yerine yapışık vaziyette değil. Bu problemi servis yada sanayiye gitmeden kendim halledebilir miyim? Dikiz aynasının arkasındaki kapağı çıkarıp sensörü yenine tekrar yapıştırabilir miyim? Cevap evet ise işlem sırası ve yapıştırma işlemini nasıl bi yapıştırıcı ile gerçekleştirmeliyim?

Şimdiden teşekkür ediyorum herkese...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Hoşgeldiniz. Yapışık değilse düzgün çalışmıyordur ? Düzgün çalışıyorsa sıkıntı yoktur dokunmayın bence..

Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

işte problem de o zaten sensör çalışmıyor ilk kademe sensör diye biliyorum ve bu kademeye aldığımda bir kere çalışıyor daha sonra çalışmıyor hassasiyetiyle oynadığımda da bir kere çalışıyor sonra yine çalışmıyo senör ya olsun olmayacaksa da iptal edebilir miyim?

Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım

Sensörle cam arasında şeffaf silikon ped gibi bir şey olması lazım öncelikle onu kontrol edin var mı diye. Eğer varsa silikon pede gelmicek şekilde kenarlarına soğuk silikon sıkarak yapıştırabilirsin. sensöre giren fişi çekersen iptal olur ve 30- 40 sn. de bir kendiliğinden çalışır. soket takılıysa sensörden algılamaya çalışır. Ancak yağmur sensörüyle far sensörü aynı yerde diye biliyorum. soketi çıkarırsan far sensörün de iptal olabilir.

Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Peki bu aynanın arkasındaki siyah kapağı nasıl çıkarabilirim anladığım kadarıyla silikon gibi bir şeyle yapıştırmışlar kımıldama var ama biraz zorlamama rağmen çıkaramadım kapağı

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ne sen_sör ne ben söyleyeyim.  :crazy:

Benim aracın yağmur sensörü de bir garip, her zaman çalışmıyor. Nasıl kullanıldığını biri tam anlatabilir mi? Sanırım 6 kademe var ben onları hassaslığı ayarlıyor diye biliyordum.

Aramıza hoş geldiniz.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Ne sen_sör ne ben söyleyeyim.  :crazy:

Benim aracın yağmur sensörü de bir garip, her zaman çalışmıyor. Nasıl kullanıldığını biri tam anlatabilir mi? Sanırım 6 kademe var ben onları hassaslığı ayarlıyor diye biliyordum.

Aramıza hoş geldiniz.

Sen sör'dün ben de söyleyeyim :D 

Öncelikle silecek kolunu bir tık yukarıya kaldır bütün olay bu :D  daha sonrasını sensör yağmurun şiddetine göre ayarlıyor aynı zamanda kolun üzerindeki hız ayarınıda 3 seviyesinde tutarsan idealdir derim Emre kardeşim. Güle güle kullan....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benim sensör de kafasına göre takılıyor ya. Belki de sensör sağlam ama Ankara'nın yağmurları bozuktur :p:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Sen sör'dün ben de söyleyeyim :D

Öncelikle silecek kolunu bir tık yukarıya kaldır bütün olay bu :D  daha sonrasını sensör yağmurun şiddetine göre ayarlıyor aynı zamanda kolun üzerindeki hız ayarınıda 3 seviyesinde tutarsan idealdir derim Emre kardeşim. Güle güle kullan....

Teşekkür ederim Serhan abi, anlattıklarına göre kolun üzerindeki sadece sileceğin hızını belirliyor.  Benim araçta onu yukarı doğru aldığımda sensör pek çalışmıyor. Şu an en alta aldım sensör sorunsuz çalışmaya başladı. Bir de hani arada bir duruyor dedim ya. Bu durumlarda arkadaşın bahsettiği gibi hız ayarını durduğu yerde bir aşağı kademeye alınca sensörün aklı başına gelmiş gibi çalışıyor. Yukarı yönlü hareket ettirdiğimde bir değişme olmuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Sensör kafası karışınca tepki vermezse bi kademe aşağıya yada yukarıya alınca sorun kalmıyor bende..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Sonuç olarak ben bu kapağı nasıl sökerim :)

Servis yolu mu gözüktü yani

Bir de bagaj aydınlatma ampulü ve plaka ampulünün tipini bilen var mı onlar da patlak

Son olarak arka sol kapının merkezi kilidinde bi problem var dışarıdan açılmıyo kapı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

O ampüller için bir elektirkçiye gidin hemen hallederler. Muhtemelen kendiniz de sökersiniz ama gerek yok bence.

Kapıya ne yapılır bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Teşekkür ederim Serhan abi, anlattıklarına göre kolun üzerindeki sadece sileceğin hızını belirliyor. Benim araçta onu yukarı doğru aldığımda sensör pek çalışmıyor. Şu an en alta aldım sensör sorunsuz çalışmaya başladı. Bir de hani arada bir duruyor dedim ya. Bu durumlarda arkadaşın bahsettiği gibi hız ayarını durduğu yerde bir aşağı kademeye alınca sensörün aklı başına gelmiş gibi çalışıyor. Yukarı yönlü hareket ettirdiğimde bir değişme olmuyor.

Emre zaten sensör önüne ne kadar yoğunluk gelirse o kadar sık çalışır seyrek yağışta biraz sakin çalışır bizde onu algılamıyor olarak düşünebiliriz. Sorun yok yani....
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım

Siyah kapak oldukça sert, ben güç uygulayarak çıkardığım için tırnağın birini kırmıştım. Sonradan Japonlar yapıştırdım bi sorun yok.

Hız ayarı bizimkiler gibi sensörlü olanlarda hassasiyeti ayarlar. Aracın Hızı arttıkça yağmur cama daha sert vurduğu için 80 - 90 km sonrasinda hassasiyet o ayardan bir iki kademe düşürülerek sileceğin gereksiz çalışmasını engelliyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...