Erdem Bozkurt 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 2 katlı ev için pvc kapı pencere yaptıracağız,çok marka var,sizce bu işin erbabı veya olması gerekenler nelerdir? hangi markayı tavsiye edersin... 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Markadan çok daha önemlisi ustalık.Önce ustalığı düzgün ,refaransları sağlam bir yer bulup sonra marka üzerinde konuşmak daha faydalı olur. 2 Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Markadan çok yapan firma da çok önemli.Geçen hafta Pakpen'den evin pencerelerini değiştirttim ve balkonları kapattım. Şuan için memnunum. Yapan firma arkadaşım o yüzden problem de çıksa çözecek kişi belli. Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 3 Şubat 2015 Yazar Paylaş 3 Şubat 2015 ana malzeme plastik olduğu için görünen dediğiniz gibi işcilik faktörü,çok marka çok fiyat aldık 9-13-19-15 bin tl gibi,gidip tek tek yapılan işleri incelemek var yaptırmadan,hal böyleyken bilene danışmak şart oldu teşekkurler... Yorum bağlantısı
Semih İzgi 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Isıcam sinerji var evimizde. Yalıtımından çok memnun kaldık. Daha iyisi varmıdır yokmudur bilemem ama ısıcam'a iyi diyebilirim Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 (düzenlendi) winsa ama ustalık daha önemli.düzenleme: yazım yanlışı 3 Şubat 2015 tarihinde Görkem Karakaş tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 3 Şubat 2015 Yazar Paylaş 3 Şubat 2015 Isıcam sinerji var evimizde. Yalıtımından çok memnun kaldık. Daha iyisi varmıdır yokmudur bilemem ama ısıcam'a iyi diyebilirim ısıcama baktım sinerji serisi 3 camlı farklı sistem,tel açtın fiyat alıcam bakalım ne kadar sinerjik olacak rakam. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Ustalık kesinlikle önemlidir bu konuda. LPG montajı gibi düşünülebilir. Winsa, Bauplast,Pentech ve kompen ve Pimapen Sektörün en iyilerindendir. Ama fiyatları ciddi pahalıdır. Ben taktıracak olsam Salamander taktırırdım. Önerim : http://www.pidosan.com/default.asp#Salamander Cam'ı dandik bir cam taktırmamanızı öneriyorum. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Önceki evimde camlar Winsaydı ama adam öyle bir işçilik yapmış ki rüzgar çıktığında camlar senfoni orkestrası gibi davranıyordu. Çerçeveler yamuk,ayarsız ne arasan vardı camlarda. Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 3 Şubat 2015 Yazar Paylaş 3 Şubat 2015 Ustalık kesinlikle önemlidir bu konuda. LPG montajı gibi düşünülebilir. Winsa, Bauplast,Pentech ve kompen ve Pimapen Sektörün en iyilerindendir. Ama fiyatları ciddi pahalıdır. Ben taktıracak olsam Salamander taktırırdım. Önerim : http://www.pidosan.com/default.asp#Salamander Cam'ı dandik bir cam taktırmamanızı öneriyorum. piyasada iş yapan firmalar malum,yazdıklarınızın çoğuyla görüştüm,pidosan malesef muğlada bayisi yok,işcilik ön planda şuan,arada çok uçurum olmadan ürünlere ve fiyatlara bakıp birine karar vereceğim,teşekkürler... Önceki evimde camlar Winsaydı ama adam öyle bir işçilik yapmış ki rüzgar çıktığında camlar senfoni orkestrası gibi davranıyordu. Çerçeveler yamuk,ayarsız ne arasan vardı camlarda. bahsettiğiniz sıkıntıyı özellikle sürgülü kapılarda yaşıyorum ara kanaldan rüzgar alıyor perdeler belli ediyor dediğiniz gibi.. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Sürgülü kapılardan çevremde çok fazla şikayet duyuyorum.Sanırım yapıları gereği çok sağlıklı bir kapanma sağlayamıyor. Yorum bağlantısı
Turgut Ünal 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 PVC işinde en önemlisi ustalık.ama ustalığı ihmal edersek Pimaş'ın ürünlerinin kaliteli olduğunu biliyorum. Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 (düzenlendi) Ek bilgi olarak vereyim; pvc sistemleri genel olarak kansorojen olması sebebiyle avrupada yasaklanmıştır. https://bilinmeyenler.wordpress.com/2007/06/07/bir-kanser-suclusu-daha-pvc-avrupada-yasaklandi/ 3 Şubat 2015 tarihinde Cemil Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 3 Şubat 2015 Yazar Paylaş 3 Şubat 2015 Ek bilgi olarak vereyim; pvc sistemleri genel olarak kansorojen olması sebebiyle avrupada yasaklanmıştır. https://bilinmeyenler.wordpress.com/2007/06/07/bir-kanser-suclusu-daha-pvc-avrupada-yasaklandi/ en iyisi ahşapta onu yaptıracak usta beraberinde bakımları vs uzun ömürlü değil,malesef plastık yaptırmak mecburiyet.... Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 eskiden pvc işiyle uğraşmış bi abimiz bize en iyi fıratpen demişti ama ne kadar doğrudur bilmem macera istemeyen pimapen alır bence yine de 1 Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 hocam marka ne olursa olsun takan kişi işi bilmesse o işten hayır gelmiyor Bi arsamızı müteahite verdik o komple fıratpen yaptı camları kapıları ustada hakkını verdi hiç bir sorun yok kapılar camlar mis gibi kapanıyor ve rüzgar almıyor . Kendi evimi aynı müteahite tadilat için verdim bu sefer adopen kullandı sonuç fıratpen ile aynı ama yapan ustada aynıydı yani işin özü USTA USTA USTA tabi çokta dandik malzemeden harikalar yaratılması beklenmemeli 1 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Bütün arkadaşların bahsettiği gibi markadan çok işçilik önemli bu konuda . Tabiki Pvc malzeme olarak kendini kanıtlamış Üretici firmalar var ama iyi bir usta bulmalısınız. Allah kolaylık versin.. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Ben sıfırdan yaptıracak olsam firatpen ve 16mm aralıklı içine argon gazi basılmış ısıcam tercih ederdim. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 Ben daha 20gun önce düğünden sonra oturacağım evimi komple fıratpen e yaptırdım ki wolskvagen denen sistem sürgülü ve kilitli aynı anda su an oturduğum evde aynı ki karabukte en iyisi fıratpen daha sonra winsa geliyor tabi ıstanbul vs yerlerde daha iyileri vardır Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 kullanılacak malzemenin ve profillerin et kalınlıkları farklı. ona dikkat. fiyat ordan farkeder çok. Bir de pervazlı yaptırmayın. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Şubat 2015 Paylaş 3 Şubat 2015 (düzenlendi) Sıkıntı kaynakları: 1- iç demir profilin ince olması nedeniyle sarkma 2- montajda alt kenardan delik vida açılması sırasında yanlış hareket nedeniyle su tahliyesine karışma ve vida deliğinden duvar içine su akışı 3- pencere iç hareketli kapak kısmının garanti olsun diye çerçeveden oldukça küçük kesilmesi ve akabinde lastik contaların yeterince üst üste kapama yapamaması. 4- pervazlı sistemlerde sadece dıştan silikon çekilmesi nedeniyle mutlaka içeri su kaçar 5- mermer açılı konmadığı için mermer üstü biriken su önden değil yanlardan akar ve bina boyasına bıyık görüntüsü ile kir yapar mermer kenarlarından. 6- vosvogen kapıların tüm kancaları tutmaz. (3 numaralı neden yüzünden). Usta bunları ayrlamadan kaçar. 7- dış köpükleri yeterli sıkmaz oralardan hava gelir. 8- köşe varsa eğri yapar göze batar 9- sürgülü kapıların tekerleri kalitesizdir. 10- sineklik yaparsan çalışmaz. Sinekliği monte ederken yağmur tahliyesinin önünü kapar. 11- kapıyı açılan tarafı ters tasarlar. Yağmur suyu içeri dolar. 12- kapı önüne memer eşik koyar silikonu basar. silikon tahliyeyi kapatır ya da o seviyenin üstüne çıkar. Su evin içeri dolar. 13- kapı kilitleri tırnakları çok az tutar (yine 3 numara nedeniyle) ya da ultraviyole dayanımlı değildir tırnaklar plastik felandır. Bir iki sezon sonunda kırılır. 14- Köşe açılar montajda üst üste tam 45 derece olan yerde binmez. oradan taşan yapıştırıcıyı vb görürsünüz ya da tam üst üste sıfır oturmamıştır. kaçıktır. talaşlar görülür. bu kalitesizlik göstergesidir. Ustanın yaptığı pencereleri dükkanında inceleyin. köşeler pürüssüz değil ise uzaklaşın. 15- Silikon yerine daha ucuz mastik kullanımı. bunlara lütfen dikkat. 3 Şubat 2015 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 4 Şubat 2015 Yazar Paylaş 4 Şubat 2015 Sıkıntı kaynakları: 1- iç demir profilin ince olması nedeniyle sarkma 2- montajda alt kenardan delik vida açılması sırasında yanlış hareket nedeniyle su tahliyesine karışma ve vida deliğinden duvar içine su akışı 3- pencere iç hareketli kapak kısmının garanti olsun diye çerçeveden oldukça küçük kesilmesi ve akabinde lastik contaların yeterince üst üste kapama yapamaması. 4- pervazlı sistemlerde sadece dıştan silikon çekilmesi nedeniyle mutlaka içeri su kaçar 5- mermer açılı konmadığı için mermer üstü biriken su önden değil yanlardan akar ve bina boyasına bıyık görüntüsü ile kir yapar mermer kenarlarından. 6- vosvogen kapıların tüm kancaları tutmaz. (3 numaralı neden yüzünden). Usta bunları ayrlamadan kaçar. 7- dış köpükleri yeterli sıkmaz oralardan hava gelir. 8- köşe varsa eğri yapar göze batar 9- sürgülü kapıların tekerleri kalitesizdir. 10- sineklik yaparsan çalışmaz. Sinekliği monte ederken yağmur tahliyesinin önünü kapar. 11- kapıyı açılan tarafı ters tasarlar. Yağmur suyu içeri dolar. 12- kapı önüne memer eşik koyar silikonu basar. silikon tahliyeyi kapatır ya da o seviyenin üstüne çıkar. Su evin içeri dolar. 13- kapı kilitleri tırnakları çok az tutar (yine 3 numara nedeniyle) ya da ultraviyole dayanımlı değildir tırnaklar plastik felandır. Bir iki sezon sonunda kırılır. 14- Köşe açılar montajda üst üste tam 45 derece olan yerde binmez. oradan taşan yapıştırıcıyı vb görürsünüz ya da tam üst üste sıfır oturmamıştır. kaçıktır. talaşlar görülür. bu kalitesizlik göstergesidir. Ustanın yaptığı pencereleri dükkanında inceleyin. köşeler pürüssüz değil ise uzaklaşın. 15- Silikon yerine daha ucuz mastik kullanımı. bunlara lütfen dikkat. mehmet abi eline sağlık,sanırım olabilecek her türlü sorunu yazmışsın,en büyük sıkıntı su alması ve hava geçirmesi,yazdıklarından sonuç olarak :iyi usta+iyi malzemeyi arayacağız,teşekkür ederim.... Yorum bağlantısı
Hasen Kara 26 Kasım 2015 Paylaş 26 Kasım 2015 (düzenlendi) mehmet abi eline sağlık,sanırım olabilecek her türlü sorunu yazmışsın,en büyük sıkıntı su alması ve hava geçirmesi,yazdıklarından sonuç olarak :iyi usta+iyi malzemeyi arayacağız,teşekkür ederim.... Evimin balkonlarını pvc ile kapattırmayı düşünüyorum. Siz hangi markayı tercih ettiniz. Tabiki ustalık daha önemli ama malzeme kalitesi de gerekiyordur herhalde. 26 Kasım 2015 tarihinde Hasen Kara tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 26 Kasım 2015 Paylaş 26 Kasım 2015 Ben Fıratpen yaptırmıştım,gayet memnunum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts