İçeriğe Yönlendir

Stop Etme

emrah tuncer

Recommended Posts

emrah tuncer

öncelikle herkese merhabalar. aranızda yeniyim aracımla ilgili buyük sorunumu dıle getırmek istiyorum. umarım bi çare bi fikir verirsiniz.

2004 model fusıon 1.6 lux brc lpg li aracım yavaslama esnasında stop edıyordu.rolantı düşüklüğü ve tıtreme de vardı..stop etmesı özellikle 4. viteste ıken yavaşlama esnasında oluyordu..4 ustaya baktırdım bazen 100 tl bazen 200 tl lik meblalarla soruna çözüm bulduklarını sandılar ama sorun kronıkleşti büyüyerek devam etti..artık dayanamadım ford servısıne götürdüm..2300 tl lik hasar cıktı..stop etmesı subaplardan dedıler ..ust kapak contası bujıler ateşleme bobını fılan derken ıkı hafta arac servıste yattı..kampanya fılan derken 1515 tl ye aracımı aldım..mutluydum çünkü buyuk bır kafa rahatsızlıgından kurtulmuştum..servıstekı ustanın tavsıyesı uzerıne araca 4 gun fılan benzınde bındım sonra brc servısınde lpg kontrolu yaptırdım ve araca bınmeye basladım (lpg de herhangı bır sorun cıkmadı )

ANCAK bügün araç lpg de ıken 3 defa yıne yavaslama esnasında stop ettııı ..sürüşten kaynaklı bır sorun değil debraja basarak duruyorum.5 yıldır araç kullanıyorum..şimdi ne yapmam lazım ..bana bı akıl verın sorun nerdedir?( yarın servıse tekrar gideceğğim elbette )

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bence en başından LPG ayarında / sisteminde sıkıntı vardı. Benzinde yapıyor mu bu stop etmeyi?

En az 1 depo benzinde kullandıktan sonra LPG'ye geçtiniz mi?

Yorum bağlantısı
emrah tuncer

Bence en başından LPG ayarında / sisteminde sıkıntı vardı. Benzinde yapıyor mu bu stop etmeyi?

En az 1 depo benzinde kullandıktan sonra LPG'ye geçtiniz mi?

evet lpg ayarına baktırdım hıc bır sıkıntı göstermıyor..aracı nerdeyse ıkı ay boyunca benzıınde kullandım ancak ne hıkmetse benzınde cok kucuk teklemeler ve tıtremeler var ama stop etmeyı benzınde hıc yasamıyorum sadece tıtreme oluyor..lpg sıstemıne baktırıyorum hıc bır sıkıntı yok dıyor brc servısı ? o degılde servıse 1500 tl yı ben bosuna mı verdım?

Yorum bağlantısı
Hasen Kara

Geçmiş olsun inşallah sorununuz en kısa sürede çözülür. Böyle servisleri, özel yada yetkili hiç farketmez, ifşa etmeliyiz bence. 2000 lira masraf edeceksin araç yine aynı kalacak. Bu nasıl iştir? bir arkadaşımın dediği gibi "bu tamirciler adamı usta yapar" demişti gerçekten çok haklıymış. Ben aracımın tekleme problemini kendim çözdüm. Ustaya götürmeye çekiniyorum açıkcası. Yapamayacakları yada para koparamayacakları müşteriyi anladıklarında arabada sorun yok deyip gönderiyorlar.

Nasıl FordClub olarak usta/servis tavsiyesinde bulunuyorsak, böyle servisleri de kınayalım. kimse gitmesin. Biz onlara değil, onlar bize muhtaç. FCTR üyelerine kalitesiz hizmet vermekten sakınmalılar.  :angry:

Yorum bağlantısı
Zekeriya Kahraman

Aramıza hoşgeldiniz enjektörlere bakıldımı tekrar o servise durumu iletmeniz 1500 tl az para deil

Yorum bağlantısı
emrah tuncer

bügün brc servısıne gittim usta oraya baktı buraya baktı filtre değiştirdi ama sorunu buldu gıbı ya da en azından bana bı guven verdi ama kafamda mılyon soru ısaretı ıle :) dedım aracımı yapan ford yetkılı serıvısne götürecem kavga edecem dıye ..lpg ustası ne dese begenırsınız abi sen bana bırak bu işi ben arabanı deneyecem beraber sorunu çözecez dedi ..aracın lpg fişini çekti 150-200 km benzınde bıneceğim tekrar gideceğim ..yakıt sıstemınde bozukluk varmış ..egzoz da adını bılmedıgım bir alet kendını kapatmış zannedersem ya da bozulmus denedıkten sonra çözecek ..sorun şu ton ınj benzın yazan yerde 3.70 değil 3.50 filan olması gerekıyormuş..sorunu çözecegını söyledı benzınde binmemı ama ben dedım ıkı aya araca benzınde bındım dıye ..adam yok bır de benım söyledıgım şekılde bıneceksın dedı ..çunku onları ben söylemedım dedi ..bır gram kafama rahatlamadan çıktım gittim..acaba bu sorun dogru mudur ya da nasıl çözülürr ?RXGEMn.jpg

Yorum bağlantısı
Ekin Güney

Yetkili servise tekrar gidin ve aynı sorunun devam ettiğinizden bahsedin tabi yaptığınız masraftanda. Bence yetkili servis ismini burdan da yazın herkes bilgi edinsin.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Erol Ataberk

Emrah bey sorunu çözebildinizmi acaba.Bende 3 senedir uğraşıyorum ama çözemedim.Ne yaptıysak olmadı.Problemin kaynağı bence LPG ile alakası yok benzinde de yapıyor aynı olayı.Bu sorunla uğraşan çok kişi var maalesef.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Gökay Deniz

Bazen stop ediyordu benimki de, vites küçültünce oldu.

Ve Lpg den benzine geçmeye başlamıştı sıkça.

Lpg ci, 2 seçenek sundu. Ya boğaz kelebeğinde sorun var ya da Lpg ile ilgili dedi. Önce boğaza baktırdım sıkıntı yoktu.

Lpg ustası regulatör değiştirdi.(başka ustada değişmesi gerektiğini söylemişti)

Sonra gene benzine geçti birkaç kere.

Götürdüm Lpg Map Sensörü (maf da olabilir :)) değişti.

Hiç bir sorunum kalmadı.

(Bunlara muhtemelen bakılmıştır sende ama gene de aklında bulunsun)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...