İçeriğe Yönlendir

Turbodan Islık Sesi

Hasan Balcı

Recommended Posts

Hasan Balcı

Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim arabamız 2007 ford focus c max 1.6 tdci ghia turbosundan ıslık sesi geliyordu garrett marka turbo taktırdık (orjinalini saklıyoruz) yaklaşık 4-5 ay oldu hafiften tekrar başladı. çok az ıslık sesi var acaba sorun turbodanmı  motordanmı bu arada araba 63000 kmdeeğer hatam varsa özür dilerim

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Takilan turbo sifirmiydi? Turbo yag borusunu kontrol edin. Ilk modellerde yanilmiyorsam sorunlu oluyorlardi ve turbk yagsiz kaldigindan arizalaniyordu.

Yorum bağlantısı
Anıl Karaca

Turbo hortumu yırtılmış veya yarılmış olabilir. Yan sanayii ürün orjinalinden daha sağlam focus II için söylüyorum bunu. Aynı sorun bende de vardı hortum yarılmıştı, ıslık sesi, ciddi performans kaybı ve yakıt tüketiminde artış oluyordu. 30 TL ye hortum aldım, 20 tl işçilik verip hallettim sorunu Ankara/Şaşmaz sanayii de.

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin
(düzenlendi)

Hortum yirtilmalarinda genelde "fiiiist" diye ses gelir. Islik sesi omrunun sonbaharini yasayan turbodan gelir maleaef.

tarihinde Gürçay Hüseyin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Hortum yirtilmalarinda genelde "fiiiist" diye ses gelir. Islik sesi omrunun sonbaharini yasayan turbodan gelir maleaef.

delik kücükse islik sesi gelebiliyor, büyüyünce fiss oluyor:) kayin pederin 2.0tdci cmaxinde olmustu. ama buradaki sorun turbonun yaglanmamasi gibi görünüyor. turboyu degistiren ustanin 63000km deki arabanin turbosunun büyük ihtimalle yagsiz kalmasindan dolayi oldugunu bilmesi lazimdi

Yorum bağlantısı
A.Rahim Filizel

Benim aracımdada 1-2 haftadır. Elektirik süpürgesi gibi bir ses gelmekte. Özellikle ilk çalıştırmada ısınana kadar. Sol farın radyatör suyunun altında bir kısımda. Sanırım turbo oralarda bir yerde. Ama çekişte hiçbir sorun yok kara duman vs yok. Sadece ses. Neden olabilir.

Yorum bağlantısı
A.Rahim Filizel

Benim aracımdada 1-2 haftadır. Elektirik süpürgesi gibi bir ses gelmekte. Özellikle ilk çalıştırmada ısınana kadar. Sol farın radyatör suyunun altında bir kısımda. Sanırım turbo oralarda bir yerde. Ama çekişte hiçbir sorun yok kara duman vs yok. Sadece ses. Neden olabilir.

Yorum bağlantısı
Hasan Balcı
(düzenlendi)

taktırdığımız turbo 0 dı garrett marka .zaten öncededende turbo hortumu patlamıştı değiştirdik (orjinali ile) cevaplarınıziçin teşekkürler performans kaybı vb hiç bir sorun yok

tarihinde Hasan Balcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Kadir Türkeli

Selamın aleyküm abilerim, kardeşlerim.

Seyir halinde 2000-2500 devir arasında çok tatlı bir ıslık sesi duyuyorum. Bunun nedeni hakkında bir fikrim yok. Sadece seyir halinde belirttiğim devir ve üstünde duyuyorum. Sorun hortummudur, yoksa turbo veda uyarısı mı veriyor? :)

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

Önce hortumlar kontrol edilmeli, hortumlarda sorun yoksa ses artışı takip edilmeli.

Hortumlarda hiç bir problem yok, ilginçtir ki 3-4 viteste bu ses yok.

2. Viteste hızlanmak için devir artırdığımda duyuyorum. Bir kaç kişi westing House mudur nedir ondan dedi, salyangoz dandır dediler.

Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli

Şu blowoff mudur nedir aynen o ses çufflama sesi.

Yorum bağlantısı
Çağdaş Başlılar

Sesi canlı duymak daha dogru olur ama şöyle diyim kardeşimin arabasında da turbo dan hafif ıslık geliyordu onemsemedik 4000tl kaçtı sonra. Tavsiyem işinizi sansa bırakmayın aracı gösterin bir an önce.

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Kare ve körüklü bir şekilde motoru önünüze aldığınızda sol tarafta intercool hortumu var, o gözle görülmesede hava basıncı çoğaldığında ( 2000- 2500 devirlerde ) ek yeri açılıyor ve ıslık çalmaya başlıyor onun kontrolünü yaparsanız büyük ihtimalle oradan çıkacaktır. Başıma geldi 2006 Focus'um da o nedenle biliyorum, kolay gelsin şimdiden.....

Pardon hortumun resmini yeni bulabildim,

photo0001kzc4.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Selamın aleyküm abilerim, kardeşlerim.

Seyir halinde 2000-2500 devir arasında çok tatlı bir ıslık sesi duyuyorum. Bunun nedeni hakkında bir fikrim yok. Sadece seyir halinde belirttiğim devir ve üstünde duyuyorum. Sorun hortummudur, yoksa turbo veda uyarısı mı veriyor? :)

Kadir Bey;

Konununuz uygun başlık ile birleştirilmiştir.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Kemal Arslan

Alternatörden geliyor o ses. Bende de aynısı var. Arızalanınca kömürlerini değiştirttim ses azaldı ama kesilmedi. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...