Çağatay Özsoy 10 Şubat 2015 Paylaş 10 Şubat 2015 Merhaba, bu akşam dışarda biraz kar var, ESP denemek için biraz uğraştım; sonuç olarak tam gaz hızlanma yaparken esp ışığı bi kaç kere yandı söndü önden titreşim geldi, sağ sol yaparak aracı kaydırmaya çalıştığımda ön taraftan sanki titreme ile araba kendini toparladı ama esp ışığı filan yanmadı. Acaba tekerlekler yere tutunarak mı ve sürterken mi araba kendini toparladı yoksa esp devreye girdi ama esp ışığı mı yanmadı. Ayrıca tam fren yaptığımda önden baya bi titreşim geldi, sanırım abs idi. hızım 20-40 km civarlarıydı. Bu benim ilk arabam ayrıca alalı 2 ay filan oldu, esp sizi araba nasıl kayar nasıl kendini toparlar bilmediğim için siz üstatlarıma danışmak istedim. Bana göre arabada en önemli şeylerden biri esp, ve abs gibi güvenlik donanımları. serviste böyle bişeyi nasıl deneyebilirler? ESP yi test eden bi cihaz var mı? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 Şubat 2015 Paylaş 10 Şubat 2015 ESP ilk marş anında ve çalıştığı sırada ışığı yanar. Yandıysa, kusursuz çalışıyordur. Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy 10 Şubat 2015 Yazar Paylaş 10 Şubat 2015 iyide hocam önemli olan acil bi durumda araç kaydığında devreye girmesi değil mi? bu sistem kusursuz bir sistemmidir hiç yanlışı olmaz mı? yani ışık yanıyorsa tamam çalışıyordu mu diyelim? Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 10 Şubat 2015 Paylaş 10 Şubat 2015 Geniş ve boş bir kavşakta direksiyonu kırın absdeki gibi aracın bir tarafından takır takır hissedin arabanız olduğu yerde dönmeyince anlarsınız. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 10 Şubat 2015 Paylaş 10 Şubat 2015 Hızıda biraz arttırın, o hızda her araba hemen hemen sorunsuz döner, yerde buz varsa bu hız yeter tabiii.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 Şubat 2015 Paylaş 10 Şubat 2015 iyide hocam önemli olan acil bi durumda araç kaydığında devreye girmesi değil mi? bu sistem kusursuz bir sistemmidir hiç yanlışı olmaz mı? yani ışık yanıyorsa tamam çalışıyordu mu diyelim? Aynen dediğiniz gibi. Acil durumda çalışır. Işığı da yakar. Zaten yakmış sizde? Yorum bağlantısı
Alper Selver 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Hazır açılmış konu varken bende birşeyler sormak istiyorum. Bende yeni fiesta dizel aldım. Bir seferinde tam gaz kalkmaya çalıştığımda araba sarmaya başladı (tcs çalışıyordu ve ışığı yanıp sönüyordu) ancak araba ben ayağımı gazdan çekene kadar sarmaya devam etti. Tamam yer biraz ıslaktı ancak tcs'nin bunu tolere ederek bu durumu durdurması gerekmez miydi? Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 normal şartlarda duruma mudahale edip gazı kesmesi patinajı önlemesi gerek Yorum bağlantısı
Alper Selver 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 normal şartlarda duruma mudahale edip gazı kesmesi patinajı önlemesi gerekAslında bende öyle düşünmüştüm ancak dediğim gibi biraz sürdü Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy 16 Şubat 2015 Yazar Paylaş 16 Şubat 2015 ben bizim arabalarda anti patinaj yok diye biliyorum, özelliklerinde tcs yazdığını görmedim,, yanlış mı biliyorum? Yorum bağlantısı
Mehmet Özkaya 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 ESP testi standart zaten.Şu testi uygulayın. Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy 16 Şubat 2015 Yazar Paylaş 16 Şubat 2015 ESP testi standart zaten. Şu testi uygulayın. heheh ben bunu test aracında bile yapmam kendi arabamda ise yapmayı düşünmem bile Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy 16 Şubat 2015 Yazar Paylaş 16 Şubat 2015 öncelikle şunu belirtmemde fayda var: aracınızda ESP varsa TCS de var demektir. TCS olan bir araçta da ABS var demektir. TCS çalışmak için ABS ye ihtiyaç duyar. aracınızda ESP varsa, ABS de var demektir. ESP, ABS ile birlikte koordineli olarak çalışır. işin özü ESP yi aslında tek başına bir sistem gibi düşünmemek lazım. ABS ve TCS olmadan da bir araçta ESP nin varlığından söz edilemez. direksiyonu o hızla çevirebilmeniz ve yapabilmeniz de pek mümkün değil zaten. videoyu dikkatle izleyin. özel apartalar var. hımm tşkler,, araba işinde yeniyim, öğreniyoruz Yorum bağlantısı
Misafir 16 Şubat 2015 Paylaş 16 Şubat 2015 Ben de Mondeodan örnek veriyim. Araç patinaja düşünce ESP ışığı patinaj süresince yanıp yanıp sönüyor. Bu yanan ışık aslında çekiş kontrol sistemi TCS'nin devreye girdiğini gösteriyor. Aracı sağ sol yaparak arkasını veya önünü kaydırdığımızda ise ESP devreye giriyor fakat ışık yanmıyor. Sizi şaşırtan yanal kaymalarda ESP ışığının yanmaması. Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy 17 Şubat 2015 Yazar Paylaş 17 Şubat 2015 Evet daha önce esp li veya esp siz araç kullanmadığımdan yanal kaymalarda esp nin devreye girip girmediğini sormuştum birazda,, bende düşündükçe dediğiniz gibi esp nin devreye girdiğini ama ışık yakmadığını düşünüyorum. sizde de aynı şey varsa ford ların genelinde olan bişey sanırım. Yorum bağlantısı
Murat Erdoğan 17 Şubat 2015 Paylaş 17 Şubat 2015 Evet yanal kaymalarda yanmiyor. Bircok kez devreye girdigini hissettim. Cunku bilincli olarak denedigim icin gozum ibrede oluyor ve esp isigi yanmiyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts