İçeriğe Yönlendir

Son 1 Yılın Değerlendirmesi. (Allah Kimseye Göstermesin)

Ahmet Kiriş

Recommended Posts

Ahmet Kiriş

Merhaba arkadaşlar,

Uzun bir süredir ne forum, ne eş dost sohbetleri, ne de dış dünya ile ilişkim, hepsi yok denecek kadar azdı.

2014 Şubat ayında nişanlanmamla başladı garip serüven. Mart ayında resmi nikah işlemleri sırasında yapılan kan testi sonucunda sağlığımla ilgili birşeylerin ters gittiği haberini aldım ama fiziki bir rahatsızlık vermediği için çok da oralı olmamıştım.

Mart/2014 sonunda farklı bir rahatsızlıktan dolayı gittiğim Adana'da özel bir hastanedeki nefroloğun yat kateter takılacaksın diyalize başlıyorsun ömür boyu demesiyle olayın ciddiyetini anladım ve Kayseri'ye tedavi amaçlı gittim. Bir süre hastanede yattıktan sonra sağlık durumum iyiye gidiyor diye taburcu oldum ve yaşama sevinciyle evlilik hazırlıkları yaparken, ciddi kültürel farklılıklarımız olduğunu farkedip düğünümüze 6 gün kala nişandan ayrıldık. Bu arada resmi nikahı yaptığımız için de boşanmamız hasıl olduğundan yaklaşık 2 gün içerisinde şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma kararını aldık mahkemeden ve nişan nikah faslını aradan çıkardık.

Eylül/2014 ayına kadar Kayseri deki nefroloğun kontrolünde mevcut kendi böbreklerimle daha ne kadar yaşayabilirsek diye tetkik ve tedaviler yapılırken, son kontrolümde artık ya diyalize başlamamın, ya da böbrek nakli olmam gerektiğinin söylenmesiyle sağlığım ve geri kalan hayatım için ciddi bir karar almam gerekiyordu.

Aldığım karar neticesinde, öncelikle kateter takılıp diyalize başlayacak, sonra da uygun donör bakılıp, nakil olacaktım.

Rahatsızlığımdan anne ve babamın haberi olmadan sadece abilerim ve ablamla bu işi kendi içimizde bir şekilde çözmemiz gerekiyordu. Çünkü annem zaten 12 yıldır diyaliz hastası babamsa zaten annemle ilgilenmesi gerektiğinden bilse de içine atamazdı yanındaki 45 yıllık eşinden nasıl saklasın.

Ben bu kararı aldığımda ablamın nakil olma konusunu abime söylemesi neticesinde abimden bugüne kadar babamdan yemediğim fırçayı yedim ve üzerine abim doku testinin tutması neticesinde ailesinin de rızasını alarak böbreğini vereceğini söyledi.

Yaklaşık 8-10 tane organ nakil servisi bulunan hastaneyle görüştükten sonra İzmir Ege Üniversitesinde yapılan tetkikler neticesinde doku uyumu 5/6 oranında tuttu ve nakil olabileceğimiz belirtildi. 

Bu arada 15 Eylül/2014 tarihinde annem ameliyat sonrası fıtıktan dolayı bağırsak boğulması riskine karşın bir ameliyat daha olmuştu ve hastanede yatmakta iken, 08/10/2014 tarihinde abimle birlikte hastaneye yattık ve 10/10/2014 tarihinde böbrek nakli gerçekleşti.

Nakilden yaklaşık 10 gün sonra babam ile annem babamın direksiyonda baygınlık geçirmesi neticesinde trafik kazası yaptılar ve ben hiçbirşey yapamamanın verdiği acizlikle hastaneyi birbirine kattım. Sağolsun eş, dost, akraba ve arkadaşlar yokluğumu aratmadılar her daim yanlarında onlarla ilgilendiler Allah hepsinden razı olsun ama evlat olup da müdahale etmekten aciz kalmayı rabbim kimseye yaşatmasın. Şükür rabbime ki her ikisinin de sağlık durumu iyi bir şekilde ufak tefek yara bere ile kazayı atlatmışlar, bizim araç pert, babamın çarptığı toplamda 5 araçta yaralı veya ölü yok şükür. 

Nakilin ardından bağışıklık sistemimin güçlü olması nedeniyle organ reddi atağı geçirdim ve yaklaşık 1,5 ay civarı hastanede yatmak zorunda kaldım. Ciddi bir tedavi sürecinden sonra 24/11/2014 tarihinde taburcu oldum ve nekahat dönemini geçirmek üzere kayseriye ablamın yanına gittim.

Yılbaşı gibiydi Adana'ya döndüğümde. Nekahat sürecini atlatmış ve tedavimde bir sıkıntı yoktu çok şükür. Aradan çok geçmeden bir gece yarısı babam rahatsızlandı apar topar babamı ön ve arka gögüs sıkışması şikayetiyle hastaneye kaldırdım.

Sabaha kadar yoğun bakım ve ertesi gün anjiyo neticesinde kalp damarları Bir tanesi 3 yerinden % 70 oranında 1 tanesi 1 yerinden % 70 oranında daralmış ve yeteri kadar kan pompalanmıyor. Acil bypass olması lazım dediler ve tedavi reddi ile babamı hastaneden çıkardık. Anjiyo sonucunu 7 tane kardiyolog gördü ve sonuç aynı bypass olması lazım stent takılamaz. Son olarak Adana Seyhan Numune Araştırma hastanesinde daha önce methini çok duyduğum Prf. Dr. Murat Çaylı'dan randevu alarak babamı götürdük ve kendisi bu sorunu stent takmak suretiyle çözebileceğini belirttikten sonra tüm aile toplanıp karar verdik stent yöntemini denemeye.

İlk deneme gününde babam sırası geldiğinde can korkusuyla hastaneyi terketti ve 15 gün sonunda geçen perşembe tekrar randevu aldık ve stent takma operasyonu başarıyla gerçekleşti 2 adet ilaçlı 1 adet de ilaçsız stent takılarak bizlerde operasyon sonrası kan akış hızının değiştiğini ve damardaki kanlanmanın arttığını gözümüzle gördükten sonra ertesi gün babamı taburcu ettik ve evde dinleniyor şu an. Allah doktordan razı olsun. Rabbim kimseye dermansız dert vermesin.

Bu arada bu kadar sağlık sorununun ardından gerekliliği hasıl olduğundan kaloriferli evimize taşındık.

Velhasıl, bu kadar yazının ardından şunu diyecekler olacaktır içimizde, "Niye bugüne kadar haberimiz olmadı"

Kendi anne babamın duymaması için kolu komşu herkesten gizledik, forumda ailece görüştüğümüz arkadaşlarımız da olduğundan risk alamadık. Hakkınızı helal edin.

Vesile, ile ameliyat ve hastanede kalma sürecimde İzmirde ilgisini alakasını yardımını hiçbir şekilde esirgemeyen, beni benden fazla düşünüp odama geldiğinde kapıda durup içeri koltuğa bile oturmayan Sabri Ustamdan ve beni bahane gösterip farklı amaçlarla izmire gelmeye niyetlenip gelemeyen Servet Aydın'dan, ismini tek tek sayamayacağım tüm eş dosttan Allah razı olsun. Rabbim hiçbirinizi darda bırakmasın. Hakkınızı helal edin.

Diğer izmirden ve bilgisi olup da başka illerden gelen arkadaşlar da sağolsunlar beni düşündükleri için yanıma gelmediler kapıdan selamlaştık çoğuyla.

Çok uzun oldu daha fazla kafanızı şişirmeyeyim. Bugünümüze çok şükür ki rabbim tüm dertlerimize bir vesileyle şifasını verdi. Biz yaşadık atlattık, Rabbim kimseye yaşatmasın.

Kalın sağlıcakla.....

• Beğen 42
Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Allah size ve ailenize şifa versin, gerçekten çok zor bi süreçten geçmişsiniz. Allah yardımcınz olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

üstad çok büyük geçmiş olsun. Rabbim tüm dertlerinizden kurtarıp rahata erdirsin.  Bir daha o kötü günleri göstermesin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Büyük geçmiş olsun, Allah tekrarını ne size ne de sevdiklerinize yaşatmasın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Can

Ahmet abim çok çok geçmiş olsun.

Bir değil kaçtane sağlık problemiyle boğuşmuşsunuz.Allahım yardım etmiş çok şükür şifa bulmuşsunuz.Allahım bir daha yaşatmasın inş.Sağlıklı bir ömür geçirmeyi hepimize nasip etsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Abi çok geçmiş olsun. Senle telefonla konuşurken işin ciddiyetini anlamıştım. İyi olmana çok sevindim. Allah tüm ailene bolca sağlık versin inşallah. Böbreklere dikkat, tuzu keselim ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Abicim çok geçmiş olsun.. 

Çok aklıma geldi arayamadım oan yoğunluk felan derken sonrada unuttum.  Şuan daha fazla pişman oldum... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Abicim çok geçmiş olsun.. 

Çok aklıma geldi arayamadım oan yoğunluk felan derken sonrada unuttum.  Şuan daha fazla pişman oldum... 

bende aynısını diyecekdim sami, üç defa bende eşime söyledim ; ahmet görünmüyor bi arayım, en sonuncuda sen daha arabadınmı adamı dedi bana,  :) her seferinde kaldı kısmet olmadı.

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Allah tekrarını ve daha beterini yaşatmasın.Geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Çok çok geçmiş olsun . Rabbim acil şifalar versin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Abi çok çok geçmiş olsun ne badireler atlatilmis. Şükür ki hepsi geçmiş Allah bir daha yasatmasin

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Çok geçmiş olsun bütün ailenize, Rabbim tekrarını yaşatmasın sıkıntıların.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Öztürk

Çok geçmiş olsun Ahmet Bey kardeşim,

Rabbim bundan sonra tüm işlerinizi güçlerinizi rast getirsin,yüzünüzü her daim güldürsün.

Sağlık ve esenlikler dilerim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Çok geçmiş olsun. Allah'tan gelen her şeye razı olmak lazım. Ucunda canımız da olsa başkasının hakkını yememeliyiz. Çok zor karar lakin tercih böyle olmalı.

Sonuçta şifa Allah'tan.

Tekrar geçmiş olsun.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Çok geçmiş olsun, Allah tekrarını ne size ne de sevdiklerinize yaşatmasın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Size ve ailenize Allah'tan şifalar dilerim. Çok geçmiş olsun. Büyük bir imtihandan geçiyorsunuz, belli.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...