İçeriğe Yönlendir

Radar Cezası

Kerem Başsimitci

Recommended Posts

Misafir

Abi radar cezasına yapacak birşey var. Şöyle ki.. Görüntü kaydıyla hız sınırını aşmama rağmen radar uygulaması olduğuna dair uyarıcı levha olmadığından itirazım kabul edilmişti. Ödeme yapmadan itiraz etmiş ve davayı kazanmıştım. Kerem bey, eğer ki radar olduğuna dairr bir uyarıcı levha görmediyseniz mutlaka ödemeden itiraz edin.

Bize ancak ödenmiş dekontu gelir. Şirket aracı olunca cezası hemen ödenir aonra rücusuna bakılır. İtiraz şansımız olmuyor. Ancak kesinlikle uyarı yoktu yolda. Ogs'yi de şirket ödüyor, o bana yansımaz ama şirketten boşuna ek ücret ödenmesini istemediğim için kendimce problem ettim.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer
(düzenlendi)

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/249612-trafik-cezalar%C4%B1-ile-ilgili-genel-ba%C5%9Fl%C4%B1k/page-14#entry2467052

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/249612-trafik-cezalar%C4%B1-ile-ilgili-genel-ba%C5%9Fl%C4%B1k/page-14#entry2477576

Kerem Bey, 269 ve 277. iletiler size yardımcı olacaktır. Görüntü olmasına ve hız sınırını aşmama rağmen itirazım kabul oldu. Uyarıcı levha yoksa itiraz edin. 

Bize ancak ödenmiş dekontu gelir. Şirket aracı olunca cezası hemen ödenir aonra rücusuna bakılır. İtiraz şansımız olmuyor. Ancak kesinlikle uyarı yoktu yolda. Ogs'yi de şirket ödüyor, o bana yansımaz ama şirketten boşuna ek ücret ödenmesini istemediğim için kendimce problem ettim.

Saygılarımla.

Herkes senin gibi düşünse... Bu ülke güllük gülistanlık olurdu üstat. Saygılar bizden. :)

tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/249612-trafik-cezalar%C4%B1-ile-ilgili-genel-ba%C5%9Fl%C4%B1k/page-14#entry2467052

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/249612-trafik-cezalar%C4%B1-ile-ilgili-genel-ba%C5%9Fl%C4%B1k/page-14#entry2477576

Kerem Bey, 269 ve 277. iletiler size yardımcı olacaktır. Görüntü olmasına ve hız sınırını aşmama rağmen itirazım kabul oldu. Uyarıcı levha yoksa itiraz edin.

Herkes senin gibi düşünse... Bu ülke güllük gülistanlık olurdu üstat. Saygılar bizden. :)

Uyarıcı yoktu Korhan Bey ama ben sınırı aşmışımdır. Bilenler Çamlıdereden inerken oldukça keskin sayılabilecek şekilde sola virajla bir süre düzlükten sonra yine oldukça dik bir rampa çıkılır. Dik rampadan hız düşmeden çıkabilmek için genelde hızlı bir iniş gerçekleşir ancak virajı dönmemle köprünün altında etrafında dubalarla korumaya alınmış bir araç görmem bir oldu. Arkasında işçiler çalıştığı için emin olamadım ama hız düşürsem de girmişimdir. İkinci ise dinlenme tesisinin çıkışına bariyerler arkasına kamufle edilmiş gri sivil bir araçtı. Onu farkedemedim orta şeritteki araçlar nedeniyle zaten farkettiğimde Çok geç olduğundan hız kesmedim, namımız yürüsün şirkette:) bakalım şirkete gelirse vergi niyetine öderiz artık cezaları.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Bu hususta bazı hakimler sahsın lehiine karar verirken bazı hakimler itirazları doğrudan reddetmektedir. Ben de kasım ayında yemiş olduğum bir radar cezasına itiraz ettim.5 ay olmasına rağmen henüz sonuçlanmadı ama 1 ay kadar önce adresime İlçe emniyetin savunması tarafıma geldi. Bu savunmada mahkeme Kanunda " Radar uygulaması olan bölgeden önceden bir uyarı konulmasını gerektiren bir hüküm olmadığını " gerekçe göstererek reddetmiş. Ayrıca radar tabelası konulması EGM'nin 2013/20 sayılı genelgesiyle son vermişler...

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Ben de hız sınırlayıcı levhaların olmadığı bir güzergah için itiraz etmiştim. Bakalım sonuç ne olacak..

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Bu hususta bazı hakimler sahsın lehiine karar verirken bazı hakimler itirazları doğrudan reddetmektedir. Ben de kasım ayında yemiş olduğum bir radar cezasına itiraz ettim.5 ay olmasına rağmen henüz sonuçlanmadı ama 1 ay kadar önce adresime İlçe emniyetin savunması tarafıma geldi. Bu savunmada mahkeme Kanunda " Radar uygulaması olan bölgeden önceden bir uyarı konulmasını gerektiren bir hüküm olmadığını " gerekçe göstererek reddetmiş. Ayrıca radar tabelası konulması EGM'nin 2013/20 sayılı genelgesiyle son vermişler...

Serdar Bey haklısınız, bazı hakimler itiraz dilekçesini daha mahkemeye sevk etmeden kabul etmiyor, yani dava bile açılamıyor. Hukukun yorumlanması ilginç. Farklı uygulamalar olabiliyor malesef. Karar yanımda değil ama yargıtayın bir kararına atıfla itirazım kabul olmuştu. Uyarıcı levha olmadan radar uygulaması yapılamayacağı yönündeki bir danıştay kararı var. 

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Bende o yargıtay kararını ve öncesindeki Aydın Sulh Ceza Mahkemesinin itiraz eden şahsın lehine verilen kararı eklemiştim itiraz dilekçesine. Sanırım Aydın bölgesi hakimleri bu konuda insiyatifini vatandaştan yana kullanıyor..  :bravo:

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Bende o yargıtay kararını ve öncesindeki Aydın Sulh Ceza Mahkemesinin itiraz eden şahsın lehine verilen kararı eklemiştim itiraz dilekçesine. Sanırım Aydın bölgesi hakimleri bu konuda insiyatifini vatandaştan yana kullanıyor..  :bravo:

Belkide.. :)

Karar yanımda değil ama yargıtayın bir kararına atıfla itirazım kabul olmuştu. Uyarıcı levha olmadan radar uygulaması yapılamayacağı yönündeki bir danıştay kararı var. 

Yoğun bir nöbet sonrası geç saatlere doğru yargıtay ve danıştay karışmış.  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Arkadaşlar epeydir aklıma takılıyordu yanımdan hızla geçen beyaz 06 pem 22 emniyet aracımıdır?

eca099c035843f0295b052e3aa493655.jpg

Araç ilk kameradan geçmemiş haliyle ortalaması yok. bu nedenle görünmüyor ..
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Araç ilk kameradan geçmemiş haliyle ortalaması yok. bu nedenle görünmüyor ..

Anlık hızı da görünmüyor o da ilk kameradan geçmediği için mi?

Yorum bağlantısı
Misafir

Hocam senin olay şöyle olmuş.

Bir polis radarı otomobili, senin hızlı gittiğini tespit edip cezanı kesmiş. O yolda 80 maksimum hız ise %30 fazlası 104 ediyor. Sen de 107 ile 391 tl cezayı yemişsin. Mecburen ödenecek.

Eskiden bir yerde sivil radar arabası olur, ileride resmi ekip durdurup ceza keserdi. 2 polis aracı 4-5 polis memuru bu iş için zaman harcardı. Şimdi sivil polis aracında 1-2 kişi oturuyor, tespit ve ceza işlemleri uygulanıyor, kimse durdurulmadan işlemler yapılıyor.

Geçtiğiniz yol her an radarın olduğu bir yol değil. Uygulamaya denk gelmişsizniz.

Konu kapatılabilir :)

Yorum bağlantısı

Radar cezasi beklerken, benim araca ters yonden cikma cezasi geldi. Aksam trafiginde bestekar sokagin trafigine girmemek icin bircok aracin yaptigi gibi 50m'lik mesafede tunus cad.sinden kenedy cad.'ne cikarken yazilmis ceza. Ne enterasandir ki, taksi duragi da orada yolun gidisine ters olarak konumlu ve taksiler ters yonden trafige katiliyor. Her zaman dedigim gibi ceza da adalet olmali.

Saygilarimla.

1f66b6a19213324d8e5319955b182ba3.jpg

Yorum bağlantısı
Serdal Soysal

Bugün bende ödedim haşrtdıblackborttan

Yuh arkadaş 57 km/h hızla ceza yazarken insan biraz düşünür  ne bu mantıksızlık anlamıyorum. . .

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Gecenin 23.45 inde mahalle arasında 57 ile ben de girdim Radara. ..çocuk rahatsizlaninca eczaneden ilaç aldım dönüyordum. saatte 2 aracın ancak geçtiği yolda uyarı vb. olmadan,peşpeşe parketmis 3 araçtan ortadaki radar.... tamam sınırı geçmeniz yasak. Cezasına da eyvallah ama pusuya yatıp mahalle arasında abartisiz saatte 2 aracın ancak geçtiği bir yolda ve gecenin bir yarısında bu şekilde radar olur mu?

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Gecenin 23.45 inde mahalle arasında 57 ile ben de girdim Radara. ..çocuk rahatsizlaninca eczaneden ilaç aldım dönüyordum. saatte 2 aracın ancak geçtiği yolda uyarı vb. olmadan,peşpeşe parketmis 3 araçtan ortadaki radar.... tamam sınırı geçmeniz yasak. Cezasına da eyvallah ama pusuya yatıp mahalle arasında abartisiz saatte 2 aracın ancak geçtiği bir yolda ve gecenin bir yarısında bu şekilde radar olur mu?

Kurallar karayolu olan her yer için geçerli ama uyarı olmaması mevzuata uygun değil. 

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Kurallar karayolu olan her yer için geçerli ama uyarı olmaması mevzuata uygun değil.

Komutanım olayın etik boyutu bahsetmek istediğim. Uyarı yok. Geçmişte aynı yerde uygulama yok. 2 aracın ortasında saklanmış pusuya yatmislar. Hani öyle yola insan firlayacak yada birileri beni görmeden yola çıkacak gibi bir risk olacak bir yol da degil
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Mobese görüntüleriyle... Altında polis arkadasin adida yazarak...yanlış yöne döndüğüm için ceza yedim...haa haksizmiydim evet...ama plakam 45 olduğu için yedim... Bu konuda netim...55 le asla yemezdim yemedim de...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer ÖZKURT

Radara girdim 23 gün oldu hala tık yok kaç gün geçtiğinde yırtmışım diyebilirim?
Bölgemde elime ulaşmama şansım yok ptt ye geliyor orasıda telefon ile haber veriyor işyerime.

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Mobese görüntüleriyle... Altında polis arkadasin adida yazarak...yanlış yöne döndüğüm için ceza yedim...haa haksizmiydim evet...ama plakam 45 olduğu için yedim... Bu konuda netim...55 le asla yemezdim yemedim de...

Hocam aynı dertten diyarbakırda banada yazmışlardı.....21 haricinde hangi plakayı görürlerse yazıyorlardı bir gunde 5 dakika arayla iki ayrı kavşakta iki ceza yazılmışdı plakaya isyan etmişdim... :yes:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Radara girdim 23 gün oldu hala tık yok kaç gün geçtiğinde yırtmışım diyebilirim?

Bölgemde elime ulaşmama şansım yok ptt ye geliyor orasıda telefon ile haber veriyor işyerime.

Bu adresten cezanızı vergi dairesine henüz yansımadan,cezanın uygulandığı 1-3 iş günü içinde öğrenebilirsiniz.

http://www.egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Komutanım olayın etik boyutu bahsetmek istediğim. Uyarı yok. Geçmişte aynı yerde uygulama yok. 2 aracın ortasında saklanmış pusuya yatmislar. Hani öyle yola insan firlayacak yada birileri beni görmeden yola çıkacak gibi bir risk olacak bir yol da degil

Ceza yediğiniz yer şehiriçiyse ekstra uyarı levhasına gerek yok. Çünkü şehiriçinin Hız limiti belli. Sizin görüşe göre her yere Hız levhası koymak gerekir.

Dün otobanda 22:30 da rampada vardı. O rampayı her zaman 150-160 ile çıkardım. Dün basmadım 130la tesadüf çıktım [emoji4] olur. Kural varsa uymak Lazım. Olayım etiği olmaz benim görüşüm. Biz biraz etik düşünsek radarın olduğunu tahmin ediyorsak Hız sınırında olmadığından eminsek önemsemiyoruz. Bu sizin için değil cümle alem için geçerli.

Burda bir Rampa var. İniş 200 metre kadar ortasında viraj var. Aracı yukardan bırak aşağıda ışıklarda rahat 140. Hızlı yavaş farketmez aşağı indiğimde kulak basıncı oluşur. O rampada radar olur. Hız limiti 50. Eşim geçen hafta 60 la radara düştü. Eve geldi. Orda radar olur mu dedi.

Dedim kaza hiç görüyormusun orada. Evet bugün işçi servisi devrildi. Orda çok kaza oluyor. Dedi.

Polis öyle yada böyle gorevini yapmış. Yaptığı için kutlamak gerekir. Kural varsa uymak zorundayız. Kuralı uygulayana değil kuralda hata varsa Kuralı koyanı sorgulamak Lazım uygulayanı değil. Nasıl uyguladığını değil. [emoji106]

Not: ben radar var levhasına da karşıyım. Amacı ne radarın? Hız yapanların cezasını kesmek. Ama sen levha koy. Ben burdayım ona göre gel. Beni geçtikten sonra ne yaparsan yap demek. Bence gerek yok. Bu arada bana ait 3 ceza 2 radar 1 kırmızı Işık. 3 de haklıydı. Helal olsun dedim. Hatam vardı cezamı çektim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Kardeşim, zaten etik olmadığı için yargıtay emsal olacak karara imza attı belkide. Bence mutlaka itiraz et. Ödemeden itiraz et . Dilekçende de uyarı olmadığını özellikle vurgula. İnşallah iptal olur.  

Yorum bağlantısı
Ömer ÖZKURT

Bu adresten cezanızı vergi dairesine henüz yansımadan,cezanın uygulandığı 1-3 iş günü içinde öğrenebilirsiniz.

http://www.egm.gov.tr/sayfalar/trafik_sorgulari.aspx

Burdan da çıkmıyor ceza.

Yani 4. gün burada yoksa yazılmamış anlamına mı gelir?

Hocam aynı dertten diyarbakırda banada yazmışlardı.....21 haricinde hangi plakayı görürlerse yazıyorlardı bir gunde 5 dakika arayla iki ayrı kavşakta iki ceza yazılmışdı plakaya isyan etmişdim... :yes:

Abi sormayın ya  bize geçiyo nazları :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Kardeşim, zaten etik olmadığı için yargıtay emsal olacak karara imza attı belkide. Bence mutlaka itiraz et. Ödemeden itiraz et . Dilekçende de uyarı olmadığını özellikle vurgula. İnşallah iptal olur.

Korhan abi uyarıya neden ihtiyaç duyuyoruz [emoji4]
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...