İçeriğe Yönlendir

2015 Güncel Araç Muayenesi


Tevfik Özdemir

Recommended Posts

Tevfik Özdemir

Yarın öğleden sonra focusumun lpgsini ruhsata işletmek için araç muayenesine girecem. Forumdaki muayene konusu pek güncel olmadığı için ve yarın muayene günü olduğu için yeni konu açmak istedim. Bugün sızdırmazlık raporu ek-1 lpg montaj tespit vs evrakları tamamladım arabada ki xenonları söküp halojenleri taktım. Stepne ilkyardım çantası yangın tüpü vs tamamladım. Bunların haricinde muayenede sıkıntı yapabilecek konuları bilenlerin cevapları benim için yol gösterici olacaktır. Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

fren testi yaptır far ayarına baktırsan da orada yazacaklar kusurlu diye :).Fren hortumları eskimi yeni mi onlara bak.Ön cam farlarda sis farlarında kırık vs yoksa sıkıntı yok.Çalışmayan emniyet kemeri ruhsatta yazılı olan koltuk sayısı kadar emniyet kemeri olması lazım.Ayrıca Proje çizdirmen gerekecek lpg için.Lastik diş derinliklerine bakıyorlar.Eksoz emisyonun olması lazım.Sis farında xenon varsa kablosunu çıkartman yeterli.Ama ana farlardakileri sökmen halojen takman gerekecek ki yapmışsın.Ampullerin hepsinin çalışması lazım. Geri vites fren far ıvır zıvır sinyaller falan. Onun haricinde aklıma büyük kusur gelmiyor.

Yorum bağlantısı
Tevfik Özdemir

Fren testi ve hortumları hariç her şey tam teşekkür ederim yardım için :)

Yorum bağlantısı

Fren testi ve hortumları hariç her şey tam teşekkür ederim yardım için :)

Fren testi ve hortumlar sorunlu olması durumunda ağır kusur. 5 liraya sanayide kontrol ettirip gidin derim. Sonra git gel olmasın..

Yorum bağlantısı
İlyas Baykal

Eksoz Muayenesini dışarda yaptırırsan daha ıyı olur  Muayene istasyonundakı Eksoz Emisyon cıhazları cok hassas sıkıntı cıkarabılır

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

ek-1 belgesini nereden alıyoruz?

Sizdirmazlik aldiginiz yerden sizi yonlendirirler.
Yorum bağlantısı
Tevfik Özdemir

Herkese teşekkür ederim. Muayene ücreti 182 TL. 4 adet hafif kusurla geçtim. Öndeki arabanın stepnesi hiç yoktu kusur yazmadılar. Bende bagajda duruyordu stepne yeri yanlış diye hafif kusur verdiler. Bu tüvtürkü anlamak mümkün değil

Yorum bağlantısı
Tevfik Özdemir

Lpg'yi ruhsata işletmeyi güncel harçlarla beraber kısaca anlatayım. Öncelikle lpg takdırdığınız yerden proje ve faturayla birlikte sızdırmazlık raporu almak için makine mühendisler odasına gidiyorsunuz. İstanbul için iki yerde var biri Büyükçekmece de diğeri dudullu da. 35 TL ücret karşılığı raporu alıyorsunuz. Sonra tüvtürk muayene için randevu alınıp tüvtürkü gidip muayene yaptırıyorsun. Ücreti 2015 için 182 TL. Muayene sonrası ek1 formu doldurtup emniyete başvuruyorsunuz. Sızdırmazlık yapılan yerde 20 lira istediler ordan almadım ben Gayrettepe emniyetin bahçesindeki şoförler odasından aldım 5 liraya. Tüm evraklarla birlikte trafik tescile gidip 74 liraya yeni ruhsatınızı çıkartıyorsunuz. Toplam ücret:

Sızdırmazlık 35

Ek1 5

Muayene 182

Ruhsat yaprağı 74

Toplam 296 TL + o gün yaktığınız gaz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...