buğra ekmen 14 Şubat 2015 Paylaş 14 Şubat 2015 2013 tit.x fiestamın orjinal usb girişine flaş bellek taktığımda parazit sesleri gibi cazırt cozurt sesler geliyo ve sesi açtıkça bu cızırtı sesleri de yükseliyor. ancak şöyle bi durum var, bu herzaman olmuyor. bazen sorunsuz çalışırken bir anda cızırtılar gelmeye başlıyo kafasına göre hoparlör patlakmış gibi takılıyo. bu parazit sesleri sadece usb'den müzik dinlerken oluyor, cd yada radyoda kesinlikle sorun olmuyor. Başka usb taktım onda da oluyo, usb bozuk değil yani. Parazit giderici arızalanmıştır gibi tahminler aldım. şimdi servise götürsem sorun yapmama olasılığı da yüksek ispat edemeyebilirim yani. Sizce bu sorun neden kaynaklanır ? Nasıl çözülür, Eğer parazit giderici arızalanmışsa masraflı bişey midir ya da garanti kapsamına girer mi ? bu arada usb aux girişi arabanın orjinal girişi sonradan takılma falan değil. bi el atın beyler sinirim bozuldu bayaa bi 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Şubat 2015 Paylaş 15 Şubat 2015 USB portta sorun var muhtemelen. Serviste de yapacaktır. Olmadı gündüz cızırtıyı duyduğunuz an servise yöneleceksiniz radyoyu kapamadan Yorum bağlantısı
hamdi Karaca 18 Şubat 2015 Paylaş 18 Şubat 2015 bendede usb okumuyor. dosya yok dıyor neden acaba ? Yorum bağlantısı
buğra ekmen 19 Şubat 2015 Yazar Paylaş 19 Şubat 2015 sendeki okumama sorun değil. usb ile alakalı. formatla düzelir. bendeki sorun tamamen farklı Yorum bağlantısı
serhat öztürk 21 Şubat 2015 Paylaş 21 Şubat 2015 4 usb bellek denedim. 1 tanesine hiç tepki vermedi. 2 sine desteklenmiyor dedi. Eski 2gb usb belligi sorunsuz çalıştırdı. Yeni bellekleri neden okumuyor? Servise göstermeli miyim? Normal mi bu usb bellekleri okumamasi? Yorum bağlantısı
buğra ekmen 21 Şubat 2015 Yazar Paylaş 21 Şubat 2015 4 usb bellek denedim. 1 tanesine hiç tepki vermedi. 2 sine desteklenmiyor dedi. Eski 2gb usb belligi sorunsuz çalıştırdı. Yeni bellekleri neden okumuyor? Servise göstermeli miyim? Normal mi bu usb bellekleri okumamasi? araç kaç model, Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy 22 Şubat 2015 Paylaş 22 Şubat 2015 parazit arızası hakkında fikrim yok ama yeni flashları görmeme nedeniz flash biçimlendirme olabilir, formatı fat32 olması gerekiyor, ben bu zaman kadar 2 flash denedim 2 sinide sorunsuz gördü, şuanda kullandığımda SanDisk Cruzer Fit 16GB dir (çok küçük üzerine eşya koyunca usb sağa sola takılıp yuvada fazla zorlanma oluşturmuyor, okuma sırasında küçük kırmızı bi ışık yanıp sönüyor arkasında, çok tatlı oldu) Yorum bağlantısı
serhat öztürk 22 Şubat 2015 Paylaş 22 Şubat 2015 @buğra gökmen 2014 model. sandisk orbit 8gb ta ilk başta çalışmadı. daha sonra fornat atıp klasör olusturduğumda çalıştı. kinston datatraveler 2gb eski usb sorunsuz çalıştı. kingston dtse9 16gb uyumsuz yazdı. daha sonra denemedim. kingston 8gb mikro sd hiç tepki vermedi. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Şubat 2015 Paylaş 23 Şubat 2015 (düzenlendi) Usb girşinin pinleri kirli hale gelme ihtimalinden dolayı yapabilir.Meyda cihazı tarafındaki Usb soketin lehim kısımları sıkıntılı hale gelmiş olma ihtimali daha yüksek.Özllikle aşırı sık sık kullanıölarda ub soketin kenar sabitleme kısımları çabuk deforme olurp pin uçları kısmının kıs aüsrelerde sıkıntılı hale gelmesine neden oluyor. Şase düzgün geçiş yapamaz ise parazit,kesilme,okumama gibi huyları rahatlaıkla size yansıtır. Yüksek kapesiteli flaşlarda kesinlikle 32 bit format şart.Dosya aktarımları klasör oluşturmadan sadece tekli ve sırasıyla alt alta atılan dosyaların okuması 1 gb dan sonra zorlaşır ve hatta okumama hatasıda verir. Klasik sorundur.Usb 3 iletişiminde bu sorun kaltı diye biliyorum. 23 Şubat 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
buğra ekmen 24 Şubat 2015 Yazar Paylaş 24 Şubat 2015 (düzenlendi) Usb girşinin pinleri kirli hale gelme ihtimalinden dolayı yapabilir.Meyda cihazı tarafındaki Usb soketin lehim kısımları sıkıntılı hale gelmiş olma ihtimali daha yüksek.Özllikle aşırı sık sık kullanıölarda ub soketin kenar sabitleme kısımları çabuk deforme olurp pin uçları kısmının kıs aüsrelerde sıkıntılı hale gelmesine neden oluyor. Şase düzgün geçiş yapamaz ise parazit,kesilme,okumama gibi huyları rahatlaıkla size yansıtır. Yüksek kapesiteli flaşlarda kesinlikle 32 bit format şart.Dosya aktarımları klasör oluşturmadan sadece tekli ve sırasıyla alt alta atılan dosyaların okuması 1 gb dan sonra zorlaşır ve hatta okumama hatasıda verir. Klasik sorundur.Usb 3 iletişiminde bu sorun kaltı diye biliyorum. sonunda anlayan biri çıktı. aynen parazit başladıktan sonra kesiliyo hiç ses gelmiyo, sonra tekrar parazit başlıyo sonra kafasına göre sorunsuz çalışmaya başlıyo falan ne yaptığı belli olmuyo. bu parazit seslerinin giderilmesi için ne yapmam gerekiyor yani net olarak, hangi parça değişmeli, garantiden halledilebilir bişey midir yada masrafı ne olur tahminen 24 Şubat 2015 tarihinde buğra ekmen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts