ferit koçak 14 Şubat 2015 Paylaş 14 Şubat 2015 Merhaba; bir zamanlar sahip olmak istediğim mondeo'ya 15 gün önce kavuştum. aracım 97 model mondeo ghia 2.0 sedan kasa. aracın konforu ve kullanımı çok hoşuma gidiyor. ancak araçla ilgili 2 sıkıntım var. birincisi antipatinaj lambası sürekli yanıyor. acaba düğme ile alakalı birşeymi dedim düğmeyi söktüm baktım hrhangi bir sıkıntı yok düğme kontakları sağlam. ankarada bir servise götürüp bilgisayarla arıza kayıtlarına baktırğımda sadece bilinmeyen bir hata verdiğini söylediler. ancak bu hata ile antipatinaj sisteminin alakalı olup olmadığını söyleyemediler.Diğer sıkıntım ise düz yolda araç 140 km hızı geçemiyor. aracın kalkışı çok iyi 120km hıza çok rahat ulaşıyor ancak gaz pedalını sonuna kadar basmama rağmen 140 km hıza zorla ulaşıyor. bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. Adana'da yaşıyorum ve burda bu işi çözebilecek servisler varmı bilmiyorum. her ustanın eline düşüp aracı kurcalatmak istemiyorum. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 14 Şubat 2015 Paylaş 14 Şubat 2015 Tcs lambası yanıyorsa abs çalışmıyordur, ikisi beraber çalışır. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Şubat 2015 Paylaş 14 Şubat 2015 ABS sensörlerinizi kontrol ettirin. Aracı yetkili serviste cihaza bağlatırsanız tam hata kodunu görebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Şubat 2015 Paylaş 14 Şubat 2015 Aracın kaputu açın sağ farım arkasında yani resimde işaretliğim parçanın siyah olan soketi vardır. Bu parçaya giren telli soketi olan değil bu parçadan çıkan siyah soketli fiş. Bu soket genelde gevşek olabiliyor bunu bir kontrol ettirin. Belki iptal ettiler belki takmayı unuttular. O soket takılı olmadığı zaman TCS lambası sürekli yanar. Yorum bağlantısı
ferit koçak 14 Şubat 2015 Yazar Paylaş 14 Şubat 2015 konuya ilginizden dolayı tşk ederim. Ankara'da bilgisayar bağlayıp kontrol ettiler sensörler sağlam görünüyor sadece bilinmeyen arızanın ne olduğunu anlayamadılar. ama ben yinede Adana'daki servislerden birine götürüp baktırayım. Aracın kaputu açın sağ farım arkasında yani resimde işaretliğim parçanın siyah olan soketi vardır. Bu parçaya giren telli soketi olan değil bu parçadan çıkan siyah soketli fiş. Bu soket genelde gevşek olabiliyor bunu bir kontrol ettirin. Belki iptal ettiler belki takmayı unuttular. O soket takılı olmadığı zaman TCS lambası sürekli yanar. tşk ederim ,ilginizden dolayı şuanda işteyim araç evde gider gitmez bakıp sonucu yazacağım Yorum bağlantısı
Misafir 14 Şubat 2015 Paylaş 14 Şubat 2015 Dediğim soket su kabının orada duruyor, üstünde görünen telli klipsi olan değil. Umarım sorun bu kadar basittir. Yorum bağlantısı
ferit koçak 15 Şubat 2015 Yazar Paylaş 15 Şubat 2015 (düzenlendi) Yunus bey dediniğiz yere baktım. üzeri metal klipsli olan soket dışaında su deposuna yakın yerde boşta duran iki soket daha var. soket kablolarında açılamalr var zannedersem önceki sahibinde bu arızayı ararken kablolarla kontrol amaçlı oynanmış. doğru yerdemiyim diye emin olamk için baktığım yerlerin resimlerini mesaja ekledim 15 Şubat 2015 tarihinde ferit koçak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 15 Şubat 2015 Paylaş 15 Şubat 2015 Ben boşta soket göremedim resimlerinizde. Ancak doğru soketi çekmişsiniz ve takılı gibi geldi bana. O kablolarda benim de çatlama vardı yaşa ve oradaki sıcak havaya maruz kaldığından olabiliyor. Onu güzelce yalıtımlayın. Bir de benim tarif ettiğim sokette dediğiniz gibi bantlama olmuş. Sökün bantı ve kontrol edin. Belki bir temassızlık mevcuttur. Yorum bağlantısı
ferit koçak 15 Şubat 2015 Yazar Paylaş 15 Şubat 2015 salı günü kablonun kontrolünü yapıp sonucu yazacağım. inşallah basit birşeydir. peki eğer kablo ve soketlerle ilgili bir sorun yoksa başka ne yapmak lazım. problem nerde olabilir. gerçi pazartesi servise götürüp bilgisayarla arıza kayıtlarınıa baktıracağım ama bu arıya tespit edebilirlermi acaba Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Şubat 2015 Paylaş 15 Şubat 2015 Bu araca zor bağlanırlar. Performans düşüklüğü için silindir kompreayonlarını ölçtürün. Yorum bağlantısı
ferit koçak 15 Şubat 2015 Yazar Paylaş 15 Şubat 2015 Mehmet bey; aracı abim kompresyon testine götürmüştü sonucun iyi olduğunu söyledi. şuanda abime ulaşamadığım için sonuçla ilgili rakamsal birşey yazamıyorum. belki yanlış bilgi verilmiştir düşüncesiyle hareket edersek eğer aracın silindirlerinde bir problem varsa, aracın kalkışı ve çekişinde (kalkış ve çekişi ile ilgili bir şikayetim yok. tek şikayetim 120km hıza kadar rahat ulaşıyorken 140km hıza zorlanarak çıkması) hissedilir şekilde bir farklılık olur mu? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Şubat 2015 Paylaş 15 Şubat 2015 Bir şekilde perfotmansınız düşük. Ya kompresyon düşük, Ya ateşleme bozuk, Ya egzoz yada katalitik konvertör tıkalı. Yorum bağlantısı
Hamdi Gökhan Atasoy 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 Merhaba; bir zamanlar sahip olmak istediğim mondeo'ya 15 gün önce kavuştum. aracım 97 model mondeo ghia 2.0 sedan kasa. aracın konforu ve kullanımı çok hoşuma gidiyor. ancak araçla ilgili 2 sıkıntım var. birincisi antipatinaj lambası sürekli yanıyor. acaba düğme ile alakalı birşeymi dedim düğmeyi söktüm baktım hrhangi bir sıkıntı yok düğme kontakları sağlam. ankarada bir servise götürüp bilgisayarla arıza kayıtlarına baktırğımda sadece bilinmeyen bir hata verdiğini söylediler. ancak bu hata ile antipatinaj sisteminin alakalı olup olmadığını söyleyemediler. Diğer sıkıntım ise düz yolda araç 140 km hızı geçemiyor. aracın kalkışı çok iyi 120km hıza çok rahat ulaşıyor ancak gaz pedalını sonuna kadar basmama rağmen 140 km hıza zorla ulaşıyor. bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. Adana'da yaşıyorum ve burda bu işi çözebilecek servisler varmı bilmiyorum. her ustanın eline düşüp aracı kurcalatmak istemiyorum. adana da ben de bu sorunla uğraşmıştım sıkıntılı bir iş çözümü kolay da olabilir zorda istersen sana sağlam bir elektirikçi arkadaşın telefonunu verebilirim arızanı mutlaka çözer , ama masrafı ne olur bilememem tesisat arızası oluyor genelde , ama bazen tesisat arızası abs beyninine ve tcs motoruna zarar verebiliyor kırmızı ile işaretlediğiniz üzerinde potansiyel metre olan parça tcs motorudur . adana da gittiğim sağlam bir servis de var istersen dediğim gibi telefonlarını veririm gider konuşursun kolay gelsin 1 Yorum bağlantısı
Misafir 28 Şubat 2015 Paylaş 28 Şubat 2015 (düzenlendi) Tcs sistemi Abs sistemine paralel olarak etkileşim yapan bir sistem.Hatalarında ve benimde bu hatayı zamanında Mondeo kullanırken yaşadığım sorun balataların kablolu tipte takılmamasından kaynaklı olarak ve agırlıklı olarak lastiklerin sorunlu olmasından kaynaklı olarak ve sürekli yanmasına sebep veriyor olmasından kaynaklı idi.Balatalı kablolu tip ile değiştirdim,bu kabloya baglı önceden kesilmiş soketlerini aynen yeniden bağladım ve siteme dahil ettim sorun kalmadı.Hem abs daha güzel çalışmaya başladı hemde tcs sistemi düzeldi. Ayrıca Abs modülünün kesinlikle soket kısımlarına bakın.Bu soket bölümü tcs yide etkiliyor. Tcs sistemi için o kısım dogru yer fakat kablo soyukları bu hataya yol açamaz.İzalasyon yapılması kafi.Soketin içine wd40 yada silikon bazlı temizleyici le temizlenmelidir. Hız konusunda diyeceğim ise aracı benzine alıp bir müddet kullanın aynı sorun var mı? yok mu?.Bu sorun Lpg kaynaklı bir sorun olmalı diye düşünüyorum.Kompresyon ölçümü şart. 28 Şubat 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
ferit koçak 12 Nisan 2015 Yazar Paylaş 12 Nisan 2015 konuya ilgi gösterene herkese teşekkür ederim. bazı sağlık sorunları bir süre bu problemle ilgilenemedim. . son birkaç gündür bu sorunu çözmek için adana'da tavsiye edilen birçok yere gittim. kimisi aracın beyni sorunlu dedi kimiside devir sensörü bozuk dedi. son gittiğim yerde ford'un dilinden en iyi anlayan bir servismiş. büyük bir umutla gittim ancak umduğumu bulamadım. bilgisayarı araca bağlayıp baktılar aracın abs beyni ile bilgisayar arasında bağlantı kuramadılar ve bu sebepten abs beyni arızalı dediler. burada sizlerin fikirlerinizide göz önünde bulundurarak servsiteki elemana acaba tesisatta problem olabilir mi? yada sensörlerde veya tcs beyninde yani sizlerin benimle paylaşmış olduğunuz tüm ihtimalleride servise söyledim. ancak servis ne alakası var abi tesisattan olsa bilgisayarda görünürdü sensörlerde sağlam deyip beni yolcu etti. araçta abs de sorun olduğunu gösteren herhangi bir belirti yok. kendi ustam aracı test etti abs devreye giriyor dedi. bu arada servisteki eleman TCS de problem olsa hız sabitleyici çalışmaz dedi. bu problem yüzünden hevesle aldığım araçtan soğumaya başladım. bu işin ehli birini nasıl bulacağım bilmiyorum. Tcs sistemi Abs sistemine paralel olarak etkileşim yapan bir sistem.Hatalarında ve benimde bu hatayı zamanında Mondeo kullanırken yaşadığım sorun balataların kablolu tipte takılmamasından kaynaklı olarak ve agırlıklı olarak lastiklerin sorunlu olmasından kaynaklı olarak ve sürekli yanmasına sebep veriyor olmasından kaynaklı idi.Balatalı kablolu tip ile değiştirdim,bu kabloya baglı önceden kesilmiş soketlerini aynen yeniden bağladım ve siteme dahil ettim sorun kalmadı.Hem abs daha güzel çalışmaya başladı hemde tcs sistemi düzeldi. Ayrıca Abs modülünün kesinlikle soket kısımlarına bakın.Bu soket bölümü tcs yide etkiliyor. Tcs sistemi için o kısım dogru yer fakat kablo soyukları bu hataya yol açamaz.İzalasyon yapılması kafi.Soketin içine wd40 yada silikon bazlı temizleyici le temizlenmelidir. Hız konusunda diyeceğim ise aracı benzine alıp bir müddet kullanın aynı sorun var mı? yok mu?.Bu sorun Lpg kaynaklı bir sorun olmalı diye düşünüyorum.Kompresyon ölçümü şart. Oktay bey; aracı daha önce yaklaşık yarım depo benzinle kullandım ama hız konusunda bir sonuç alamamıştım. balatalar konusunda fikrim yok ilk fırsatta ustaya baktıracağım. bu abs beyni nerededir. soketlerini söküp temizleme işlemini yapabilceğim bir yerdemidir? adana da ben de bu sorunla uğraşmıştım sıkıntılı bir iş çözümü kolay da olabilir zorda istersen sana sağlam bir elektirikçi arkadaşın telefonunu verebilirim arızanı mutlaka çözer , ama masrafı ne olur bilememem tesisat arızası oluyor genelde , ama bazen tesisat arızası abs beyninine ve tcs motoruna zarar verebiliyor kırmızı ile işaretlediğiniz üzerinde potansiyel metre olan parça tcs motorudur . adana da gittiğim sağlam bir servis de var istersen dediğim gibi telefonlarını veririm gider konuşursun kolay gelsin bahsettiğiniz elektrikçinin telefonunu bana yazabilirseniz sevinirim Yorum bağlantısı
Misafir 12 Nisan 2015 Paylaş 12 Nisan 2015 Gecmis olsun, tcs ile hiz sabitleyici esleyen usta hata yapmis, tcs modulune giden gaz teli pedaldan gelen gaz telidir. Hiz sabitleyici modulu ise sol tarafta ve tel bagimsizdir. Yorum bağlantısı
ferit koçak 12 Nisan 2015 Yazar Paylaş 12 Nisan 2015 Gecmis olsun, tcs ile hiz sabitleyici esleyen usta hata yapmis, tcs modulune giden gaz teli pedaldan gelen gaz telidir. Hiz sabitleyici modulu ise sol tarafta ve tel bagimsizdir. bu konuda kimin kapsını çalacağım bilmiyorum. her usta farklı birşey söylüyor. abs beyninin nerde olduğunu ve tesisatla ilgili bir şema bulsam oturup kendim kontrol edeceğim. ama gelişi güzel kurcalamak istemiyorum. Yorum bağlantısı
Gökhan Ünal 12 Nisan 2015 Paylaş 12 Nisan 2015 bu konuda kimin kapsını çalacağım bilmiyorum. her usta farklı birşey söylüyor. abs beyninin nerde olduğunu ve tesisatla ilgili bir şema bulsam oturup kendim kontrol edeceğim. ama gelişi güzel kurcalamak istemiyorum. abs beyni westinghouse'un tam arkasında ilk önce westinghouse'ı sökeceksiniz daha sonra arkasından abs beyni ve tcs sistemine ulaşacaksınız.eğer eliniz yatkın değilse hiç bulaşmayın çünkü sökmekte takmakta başlı başına bir dert ve alan dar ben 99 mondeomun abs beyni vs komple sökmüştüm lamba yandığından dolayı ancak benim arabamda ki sorun ateşleme ile ilgiliymiş çünkü araç silkeme yaptığı anda lambaları yakıyordu herkes beyin dedi sensör dedi tabi hepsi ezbere cevaplardı biraz arabayı,lambanın ne zaman yandığını takip ettim ve ateşleme sistemini komple değiştirdim sorunumda ortadan kalktı. 2 Yorum bağlantısı
ferit koçak 12 Nisan 2015 Yazar Paylaş 12 Nisan 2015 abs beyni westinghouse'un tam arkasında ilk önce westinghouse'ı sökeceksiniz daha sonra arkasından abs beyni ve tcs sistemine ulaşacaksınız.eğer eliniz yatkın değilse hiç bulaşmayın çünkü sökmekte takmakta başlı başına bir dert ve alan dar ben 99 mondeomun abs beyni vs komple sökmüştüm lamba yandığından dolayı ancak benim arabamda ki sorun ateşleme ile ilgiliymiş çünkü araç silkeme yaptığı anda lambaları yakıyordu herkes beyin dedi sensör dedi tabi hepsi ezbere cevaplardı biraz arabayı,lambanın ne zaman yandığını takip ettim ve ateşleme sistemini komple değiştirdim sorunumda ortadan kalktı. herkes ezbere iş yapıyor zaten. deselerki aracı bırak 1 ay kalsın inceleyeceğiz ona bile razıyım. ama servisler beyin demeyi öğrenmişler ne olsa suçu ona atıyorlar. abs yi sökmek o kadar zor bir işse hiç bulaşmayım ama aracın diğer rutin bakımlarını yapan ustadan rica ederim sökmesini. bugün birşey dikkatimi çekti ne kadar önemli bir nokta bilmiyorum. aracın kontağını açtığında test amaçlı bir çok gösterge lambası yanıyor. dikkatimi çeken şu oldu abs lambası ve anti-patinaj gösterge lambası aynı anda birkaç defa göz kırpıyor sonra abs sönüyor ama diğeri yanık kalıyor. 1 Yorum bağlantısı
Hamdi Gökhan Atasoy 20 Nisan 2015 Paylaş 20 Nisan 2015 konuya ilgi gösterene herkese teşekkür ederim. bazı sağlık sorunları bir süre bu problemle ilgilenemedim. . son birkaç gündür bu sorunu çözmek için adana'da tavsiye edilen birçok yere gittim. kimisi aracın beyni sorunlu dedi kimiside devir sensörü bozuk dedi. son gittiğim yerde ford'un dilinden en iyi anlayan bir servismiş. büyük bir umutla gittim ancak umduğumu bulamadım. bilgisayarı araca bağlayıp baktılar aracın abs beyni ile bilgisayar arasında bağlantı kuramadılar ve bu sebepten abs beyni arızalı dediler. burada sizlerin fikirlerinizide göz önünde bulundurarak servsiteki elemana acaba tesisatta problem olabilir mi? yada sensörlerde veya tcs beyninde yani sizlerin benimle paylaşmış olduğunuz tüm ihtimalleride servise söyledim. ancak servis ne alakası var abi tesisattan olsa bilgisayarda görünürdü sensörlerde sağlam deyip beni yolcu etti. araçta abs de sorun olduğunu gösteren herhangi bir belirti yok. kendi ustam aracı test etti abs devreye giriyor dedi. bu arada servisteki eleman TCS de problem olsa hız sabitleyici çalışmaz dedi. bu problem yüzünden hevesle aldığım araçtan soğumaya başladım. bu işin ehli birini nasıl bulacağım bilmiyorum. Oktay bey; aracı daha önce yaklaşık yarım depo benzinle kullandım ama hız konusunda bir sonuç alamamıştım. balatalar konusunda fikrim yok ilk fırsatta ustaya baktıracağım. bu abs beyni nerededir. soketlerini söküp temizleme işlemini yapabilceğim bir yerdemidir? bahsettiğiniz elektrikçinin telefonunu bana yazabilirseniz sevinirim 0532 460 11 81 Murat usta yeri mersin istikametine giderken otogarı geçince eski tekel binası nın karşısı(şimdi inşaat halindeki alanın karşısı) kanala varmadan muhasebeci gökhan ın selamı var dersen benim aracı hatırlar kolay gelsin 1 Yorum bağlantısı
ferit koçak 20 Nisan 2015 Yazar Paylaş 20 Nisan 2015 0532 460 11 81 Murat usta yeri mersin istikametine giderken otogarı geçince eski tekel binası nın karşısı(şimdi inşaat halindeki alanın karşısı) kanala varmadan muhasebeci gökhan ın selamı var dersen benim aracı hatırlar kolay gelsin teşekkürler. Yorum bağlantısı
İbrahim Ethem Şenkurt 30 Mayıs 2015 Paylaş 30 Mayıs 2015 Ferit Bey sorununuza bir çare bulabildiniz mi ? benzer sorunu ben de yaşıyorum o yüzden sordum. Yorum bağlantısı
ferit koçak 31 Mayıs 2015 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2015 Ferit Bey sorununuza bir çare bulabildiniz mi ? benzer sorunu ben de yaşıyorum o yüzden sordum. maalesef bir çare bulamadım. Adana'da yaşıyorum. hem yokuş yok, hemde yollar stabilize yol değil. bu düşünceyle antipatinajın çok gerekli olmayacağını düşündüm ve çare aramaktan vazgeçtim. çünkü piyasada usta kalmamış. ezbere konuşup ezbere iş yapıyorlar. sadece kapı kapı gezip zaman kaybediyorsun. yani yinede sorup soruşturuyorum ama aciliyeti kalmadı. adana gibi bir memlekette cidden antipatinaj gereksiz. hız olayına gelincede antipatinaj motorun dolaşıp gelen gaz halatını söküp direk bağladık. şuan için araç 160 km hızı gördü ancak daha üstünü denemedim. Yorum bağlantısı
İbrahim Ethem Şenkurt 2 Haziran 2015 Paylaş 2 Haziran 2015 maalesef bir çare bulamadım. Adana'da yaşıyorum. hem yokuş yok, hemde yollar stabilize yol değil. bu düşünceyle antipatinajın çok gerekli olmayacağını düşündüm ve çare aramaktan vazgeçtim. çünkü piyasada usta kalmamış. ezbere konuşup ezbere iş yapıyorlar. sadece kapı kapı gezip zaman kaybediyorsun. yani yinede sorup soruşturuyorum ama aciliyeti kalmadı. adana gibi bir memlekette cidden antipatinaj gereksiz. hız olayına gelincede antipatinaj motorun dolaşıp gelen gaz halatını söküp direk bağladık. şuan için araç 160 km hızı gördü ancak daha üstünü denemedim. Elbette yollarımız öyle fakat abs nin de çalışmaması gerekiyor ikisi beraber çalışıyor çünkü hadi tcs es geçtik diyelim abs ne olacak ? 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 2 Haziran 2015 Paylaş 2 Haziran 2015 abs beyni westinghouse'un tam arkasında ilk önce westinghouse'ı sökeceksiniz daha sonra arkasından abs beyni ve tcs sistemine ulaşacaksınız.eğer eliniz yatkın değilse hiç bulaşmayın çünkü sökmekte takmakta başlı başına bir dert ve alan dar ben 99 mondeomun abs beyni vs komple sökmüştüm lamba yandığından dolayı ancak benim arabamda ki sorun ateşleme ile ilgiliymiş çünkü araç silkeme yaptığı anda lambaları yakıyordu herkes beyin dedi sensör dedi tabi hepsi ezbere cevaplardı biraz arabayı,lambanın ne zaman yandığını takip ettim ve ateşleme sistemini komple değiştirdim sorunumda ortadan kalktı. herkes ezbere iş yapıyor zaten. deselerki aracı bırak 1 ay kalsın inceleyeceğiz ona bile razıyım. ama servisler beyin demeyi öğrenmişler ne olsa suçu ona atıyorlar. abs yi sökmek o kadar zor bir işse hiç bulaşmayım ama aracın diğer rutin bakımlarını yapan ustadan rica ederim sökmesini. bugün birşey dikkatimi çekti ne kadar önemli bir nokta bilmiyorum. aracın kontağını açtığında test amaçlı bir çok gösterge lambası yanıyor. dikkatimi çeken şu oldu abs lambası ve anti-patinaj gösterge lambası aynı anda birkaç defa göz kırpıyor sonra abs sönüyor ama diğeri yanık kalıyor. Ferit Bey bende de benzer sorun olmuştu ve çözümünü ben de ateşleme sorununu çözerek bulmuştum. Sizin araç zaten yüksek hızlara çıkamıyor, bence öncelikli olarak ateşleme sistemini elden geçirin. Bobin mutlaka orijinal motorcraft olsun. Yorum bağlantısı
Recommended Posts